Annonce
Lokalavisen Nyborg

Skrald-samler: Mine børn skal lære det

Lauritz på fire år med dagens indsamlede skrald. I barnevognen lillesøster Laura Marie på halvandet år. Privatfoto
Annonce

Nyborg: - Så mor, nu er der en hval, som ikke dør i dag, siger Lauritz på fire år af og til, når han sammen med sin lillesøster og sin mor går hjem fra børnehaven.

For turen fra Ådalens Børnehus og hjem til familiens hjem på Stenbæksvej går forbi fængslet, og her flyder det ofte med skrald, som mor og søn samler op og putter ned i underkurven i lillesøsters barnevogn.

- Vi samler skraldet op, når vi har tid til det, fordi det er vigtigt at passe på miljøet, og det vil jeg gerne lære min søn, siger mor, Line Horne.

- Jeg er ikke klimafanatisk, men jeg går op i skrald og korrekt affaldssortering, tilføjer hun.

På sådan en tur hjem fra børnehaven kan det blive til meget skrald. For nylig lagde Line Horne billeder op af dagens skrald-indsamling på facebooksiden "Skraldepatruljen i Nyborg" for at dokumentere mængden.

- Det er ikke særlig fedt at have alt det skrald med hjem til sortering og til at fylde i vores egen skraldespand, men jeg ved ikke, hvor jeg ellers skal gøre af det, siger Line Horne.

Dagens høst i barnevognen. Privatfoto
Lauritz har forlængst lært, at det er vigtigt at samle skrald. Privatfoto
Undervejs stødte familien også på en våd papkasse med brugt forværkeri. Den "udmærkede" sig ved at gå i stykker under transporten. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce