Annonce
Lokalavisen Nyborg

Skrevet op på flere ventelister: Rie fik sin nye hundehvalp med gåpåmod og held

Rie Larsen fik sin nye hund, Saga, under coronapandemien. Det var til at starte med en udfordring, indtil hun ved held fik et opkald fra en opdrætter. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Hvalpe er ikke en hyldevare, og siden coronavirusens start sidste år har det været svært at få et nyt pelset familiemedlem. Rie Larsen var dog standhaftig, skrev sig på flere ventelister og i flere Facebookgrupper. En dag ringede telefonen, og hun fik et tilbud.

Nyborg: Vuf, vuf, vuf!

Velkomsten er stor og en smule larmende hos Rie Larsen.

15 uger gamle Saga, en lille sort dværgschnauzer, byder med først en portion skepsis så en logrende hale velkommen i hjemmet i Nyborg. For to måneder siden flyttede hun ind hos Rie Larsen i Nyborg, men at få hund under corona har ikke været nemt.

Rie Larsen er nemlig ikke den eneste, der har ledt efter hund under corona. I 2020 blev der registreret flere hunde i Danmark end tidligere, men efterspørgslen er også større end normalt. Da Rie Larsen i efteråret begyndte sin søgning efter en ny hvalp, blev hun først mødt af en mur af ventelister og nej'er.

- Vi mistede vores gamle, Chilli, i oktober, og jeg var ikke i tvivl om, at jeg skulle have en ny, og jeg var med det samme ude at lede efter en ny dværgschnauzer, fortæller Rie Larsen, med Saga skiftevis liggende og løbende rundt om benene.

- Jeg ringede rundt til folk, søgte på nettet, skrev på forskellige Facebooksider, men det var bare umuligt. Der var ventelister overalt, uddyber hun.

Rie Larsen nåede at ringe til fem-seks kenneler og kom på fire ventelister, indtil hun var heldig at få et opkald et par dage efter fra en opdrætter, der netop havde fået at vide, at hun søgte en dværgschnauzer.


Man skal være standhaftig. Man skal ikke bare sætte sig hen og sige, der kommer sikkert én. Jeg var meget standhaftig og tænkte, jeg skal bare have en

Rie Larsen


Annonce

Usikker tid

Udover Rie Larsen og hendes kæreste fik Saga også en storesøster, Ella, halv border collie halv pointer, på 7 år. Det var også dels på grund af Ella, at søgningen efter en ny hund gik så hurtigt i gang efter aflivningen af den gamle hund.

- Vi kunne mærke, at hun blev påvirket, og hun ville ikke være sammen med os. Hun søgte væk fra os, og det kunne jeg ikke bære at se. De var meget tætte, og jeg synes, det er rart for hundene, at de har hinanden. Derfor var der ingen tvivl, der skulle bare ledes, fortæller Rie Larsen.

Da Rie Larsens tidligere hund, Chilli, skulle aflives i oktober, blev hende og hendes kærestes hund Ella ensom, og trak sig væk fra dem. Derfor ville Rie Larsen så hurtigt som muligt finde en ny hund og legekammerat til Ella. Foto: Louise Holmgaard Nielsen

Efter at opdrætteren havde ringet til Rie Larsen, var usikkerheden der dog stadig. Derfor valgte hun stadig at være på nogle ventelister, fordi udsigten til at få en ny hvalp var lang. Rie Larsen fik at vide fra en opdrætter, at der normalt fødes 400 hunde i racen dværgschnauzer om året. I 2020 var der kun født 200.

Annonce

Svært at socialisere

En anden udfordring for Rie Larsen og Saga har været det sociale. Uvisheden om corona smitter mellem hunde og mennesker, og det faktum at man ikke kan se særlig mange i disse tider har gjort, at Saga ikke har mødt særlig mange udover den nærmeste familie.

- Med corona har socialiseringen været svær med den lille, fordi man har været i tvivl, om folk må ae den, bliver de eller hun smittet med corona, forklarer Rie Larsen og fortsætter:

- Det er også synd at hive dem væk hver eneste gang, så de ikke bliver sociale, fordi får de så en skræk over, at der en dag kommer folk hen til dem?

Saga er en dværgschnauzer, her 15 uger, og købt under coronapandemien ligesom så mange andre hvalpe er blevet gjort. Foto: Louise Holmgaard Nielsen

Imellem hjemmets fire vægge er 15 uger gamle Saga dog en stille og rolig hund, som ligesom mange andre hvalpe er legesyg og kræver al opmærksomheden. Ikke mindst fra sin 7 år ældre storesøster, Ella.

Rie Larsen er lykkelig over, at hun nu har fået Saga, men hun ved godt, at hun har været heldig, og at kampen for at få en hund kan være hårdere for andre.

- Man skal være standhaftig. Man skal ikke bare sætte sig hen og sige, der kommer sikkert én. Jeg var meget standhaftig og tænkte, jeg skal bare have en, fortæller hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce