Annonce
Lokalavisen Nyborg

Socialrådgiver hjælper skaderamte søfarende

Socialrådgiver Luise Hougaard fra Nyborg hjælper skaderamte søfolk tilbage til arbejdsmarkedet. Foto: Lars Møller
Socialrådgiver Luise Hougaard fra Nyborg hjælper søfarende med at komme tilbage til arbejdsmarkedet efter en arbejdsulykke. Hun hjælper blandt andet tilskadekomne med at navigere i sygedagpengesystemet.
Annonce

Nyborg: Når søfarende kommer til skade, mens de er på arbejde, kan det gå virkelig galt. Resultatet kan være klemmeskader, alvorlige skader på arme eller ben eller psykiske mén efter voldsomme oplevelser. Ofte følger en langvarig sygemelding, og måske er det svært overhovedet at vende tilbage til en arbejdstilværelse til søs. Socialrådgiver Luise Hougaard fra Nyborg hjælper skaderamte søfarende, der har været udsat for en arbejdsskade.

- Jeg har gjort mit arbejde godt, når personen får rorpinden tilbage i sit eget liv og kommer tilbage på arbejdsmarkedet i bedst mulige form. Det kan være i samme job på havet, men det kan også være noget helt andet, måske et fleksjob på et kontor, siger socialrådgiver Luise Hougaard, i en pressemeddelelse fra Ulykkesforsikringsforbundet for dansk Søfart (UFDS).

Socialrådgiveren er selvstændig med Hougaard Rådgivning, der, med base i Nyborg, har specialiseret sig i proaktiv skadesbehandling for forsikringsselskaber, blandt andet Ulykkesforsikringsforbundet for dansk Søfart (UFDS), der har hyret Luise Hougaard til at hjælpe ansatte i danske rederier.

Luise Hougaard har 25 års erfaring som socialrådgiver og jobkonsulent, heraf 13 år på et jobcenter. Foto: Lars Møller
Annonce

Sygeforløb er en hård verden

UFDS og Luise Hougaard oplever selv, at de hjælper de forsikrede søfarende rigtig meget på vejen gennem sygedagpengesystemet - med at finde vej i de krav og regler, der møder en, når man er sygemeldt.

- Det kan være meget belastende at være i et forløb i jobcentret. Det er en hård verden sådan et sygeforløb. Jobcentret er en myndighed, og jeg er en oversætter, der kan hjælpe de skadelidte med deres rettigheder og muligheder i sådan et forløb. Nogle gange er det rettigheder i forhold til at blive fastholdt i jobbet, men det kan også være i forhold til at afklare mulighederne for et fleksjob, og i sidste ende kan det være i forhold til at få en førtidspension, hvis alle andre muligheder er udtømte. Jeg gør opmærksom på mulighederne, så personen kan komme tilbage i noget, der minder om et normalt liv.

Hvis man er langtidssygemeldt og runder 22 uger på sygedagpenge, træder nye og andre regler i kraft. I det hele taget kan reglerne og kravene være svære at overskue, mens man samtidig kæmper med sit helbred og med at komme tilbage på sporet.

- Nogle mister simpelthen overblikket og gejsten. Og det kan være "små" krav fra systemet, der får bægeret til at flyde over, så du pludselig synes, at det hele er umuligt. I de situationer hjælper jeg de skadelidte med at finde vej gennem junglen af regler, og jeg hjælper dem med at håndtere det, så de kan holde fokus på sig selv og på at få det bedre. Jeg tager med til møder på jobcentret, hvis der er behov for det, siger Luise Hougaard.

Socialrådgiveren Luise Hougaard har de sidste otte år arbejdet som selvstændig med proaktiv skadebehandling for forsikringsselskaber. Foto: Lars Møller
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Mød Gud online

Annonce