Annonce
Lokalavisen Nyborg

Spirende lørdagsmarked i Kogsbølle

Ved en af boderne sidder børnene og holder øje med dagens besøgende. Foto: Kristian Duch
I Kogsbølle står et dansk-amerikansk ægtepar bag et spirende lørdagsmarked, der tilbyder frisk frugt og en hyggelig stund i baghaven.
Annonce

Kogsbølle: Blandt salgsboder, brune høns og brogede kaniner kunne enhver med smag for lopper og hjemmedyrkede grøntsager lægge vejen forbi den stråtækte gård på Kogsbøllevej 27.

Hele juli har der nemlig været lørdagsmarked på netop denne adresse på Østfyn, og da avisen denne lørdag lagde vejen forbi, var det allerede månedens fjerde og sidste lørdagsmarked.


Vi håber, der kommer flere til med tiden. Man kan komme her med sin egen bod og sælge - og så er det til for at lave et mødested i lokalområdet.

Daniel Baird, initiativtager


Initiativtagerne bag Kogsbølles nye lørdagsmarked er det dansk-amerikanske ægtepar Daniel og Pauline Baird.

De besluttede sig for at slå sig ned i netop Kogsbølle, fordi Pauline Baird har familie på Fyn - og fordi Daniel Baird har en drøm om at blive mere selvforsynende og støtte miljøet.

Annonce

Fra Alaskas bjerge til Kogsbølles marker

Inden Daniel og Pauline Baird valgte at slå sig ned i Kogsbølle med deres fire børn, boede de i USA's nordligste stat Alaska.

Her drev Daniel Baird et turistfirma, hvor han kørte besøgende rundt på sightseeing i Alaskas smukke omgivelser.

Daniel Baird og hans 11-årige datter nyder en rolig stund med kaninerne i baghaven. Foto: Kristian Duch

Derfor er det jordnære liv ikke fremmed for Daniel Baird, der gerne vil være med til at skabe et grønt samlingspunkt for østfynboerne med sine lørdagsmarkeder.

- Vi håber, der kommer flere til med tiden. Man kan komme her med sin egen bod og sælge - og så er det til for at lave et mødested i lokalområdet, fortæller Daniel Baird.

Annonce

Havelege med udsigt

Loppemarkedet er dog ikke det eneste, man kan opleve, når man lægger vejen forbi Kogsbøllevej 27.

Bag den stråtækte gård er der nemlig smuk udsigt ud til marker og Storebælt - og så kan man både lege med kaniner og øve sig i bueskydning.

Udover forskellige dekorationsgenstande og friske frugter som kirsebær og jordbær, regner Daniel og Pauline Baird også med at kunne sælge æg fra deres høns inden alt for længe.

Daniel Baird forklarer, at det selvfølgelig vil være en stille start - men at det forhåbentlig kan udvikle sig til en velbesøgt begivenhed med tiden.

Hvis man er til smuk udsigt og lokale råvarer, kan man lægge vejen forbi markedet i Kogsbølle hver lørdag mellem klokken 10 og 14 frem til og med september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce