Annonce
Lokalavisen Nyborg

Stinna er forført af tysk: Deutsch ist sexy

Stinna Krebs i sin have i Nordenhuse med sin karrygule mulepose. Foto: Anette Hyllested
Stinna Krebs kan ikke mane en eneste tysk forfader frem på sin stamtavle. Alligevel føler hun tilhørsforhold til både sproget og landet, og det er hun ikke ene om. I øjeblikket sælger hun med succes muleposer i det tyske flags farver med teksten "Deutsch ist sexy".
Annonce

Nordenhuse: Stinna Krebs elsker tysk. Alene sproget kan få hende til at se henført ud, for nok er konsonanterne hårde, men sprogets melodi er blød og iørefaldende, synes hun.

Og så er der den tyske høflighed og konservatisme med "De" frem for "Du" og den nydelige og formelle påklædning til forretningsmøder samtidig med, at tyskerne er både innovative og klar til en god og uformel ølfest.

- Man kan også regne med tyskerne - de siger, hvad de mener, mens vi danskere pakker ind og cykler udenom, siger Stinnae Krebs.

Og sådan kan hun blive ved. Hendes liste over tyske herligheder er lang, og det gælder både selve landet, folket og sproget.

Netop derfor er hun frustreret over at opleve, at tysk ofte nedprioriteres i Danmark.

At vi i Danmark ikke regner det store naboland for noget særligt, og at det for eksempel er moderne for skoleelever at vælge tyskundervisning fra, "fordi det er så kedeligt", siger hun.

Sidste år fik hun derfor en idé, der skulle sætte farve og humør på vores forhold til Tyskland.

Hun opfandt en mulepose i det tyske flags farver med teksten "Deutsch ist sexy".

- Efter 48 timer havde jeg solgt godt 250 muleposer, fortæller hun og smiler stort.

Stinna Krebs

Stinna Krebs, 34 år, født og opvokset i Vindinge. Elev på Nyborg Private Realskole og student fra Nyborg Gymnasium.

Certificeret translatør og tolk i tysk.

Blev allerede i folkeskolen forelsket i tysk - spillede også ofte i Tyskland sammen med Danehofgarden.

Gift med Anders Krebs, der er opvokset i Frørup. Han er lærer.

Parret har boet i Flensborg, hvor han underviste hos det danske mindretal, og Stinna Krebs arbejdede for det dansk-tyske kultursamarbejde.

I dag bor parret i Nordenhuse sammen med deres fireårige datter.

Stinna Krebs har været selvstændig med sit eget firma, HausLingua i tre år. I firmaet hjælper hun særligt dansk erhvervsliv, som vil ind på det tyske marked, med oversættelser og holder onlinekurser i sprog og virksomhedskultur.

Derudover har hun succes med sit "Deutsch ist sexy"-projekt, som hun opfandt for at sætte et positivt fokus på tysk sprog, kultur og Tyskland som land. I første omgang har hun solgt muleposer, slikkepinde, plakater og kort med sloganet på - snart følger også t-shirts.

Skrifttypen er den såkaldte Bauhaus - tysk naturligvis.

Annonce

Tyskofil bølge

Lageret blev hurtigt tømt, men siden er hun kommet op på over 600 poser, og nu er der t-shirts på vej med samme tekst som muleposernes.

- For det viser sig jo, at vi er mange flere, end man regner med, som er vilde med tysk. Der er så mange danskere, som nu er kommet ud af skabet, siger Stinna Krebs, som har fået folk til at maile hende fotos af sig selv med muleposen.

Billederne er strømmet ind fra hele landet, men der er også et fra Berlin. Det har den danske ambassadør i Tyskland sendt til hende.

- Jeg er meget stolt af at have startet en "tyskofil" bølge, som har gjort tysk mere sexet, og som er blevet taget godt imod, siger hun.

Annonce

Topskud på tysk

Stinna Krebs er certificeret translatør og tolk i tysk. Hun har sit eget firma, HausLingua, som hun passer hjemmefra i sit hjem i Nordenhuse, hvor kontoret har hav-og Storebæltsbro-blik.

Opgaverne er især at hjælpe erhvervsdrivende ind på det tyske marked.

- Der er så mange danske virksomheder, som ikke får udnyttet potentialet i forhold til Tyskland, fordi der er en stor sprogbarriere, siger Stinna Krebs.

Hun har blandt andet hjulpet finansmænd, ingeniører, virksomhedsejere som eksempelvis en juletræssælger med at få succes på det tyske marked.

- Så nu ved jeg, hvad topskud hedder på tysk, og hvad man kalder alverdens algesygdomme, siger hun og ler højt.

For selv om hun er flydende i tysk, dukker der stadig ord op, som også er nye for hende.

Med sit firma holder hun også onlinekurser i tysk sprog, forretningskoder, omgangsformer med mere, tager til Tyskland og simultantolker dansk-tyske forretningsmøder, og det sker også, at hun arbejder for tyske virksomheder, der skal have hjælp i forbindelse med salg i Danmark.

- Jeg er meget glad for at være selvstændig, og min mand er heldigvis med mig - også når jeg får vilde ideer som muleposerne, siger Stinna Krebs.

Danmark i karrygult: - Jeg har villet starte en tyskofil bølge, siger Stinna Krebs. På sit firmas hjemmeside har hun samlet en række fotos, folk har sendt hende, hvorpå de er afbilledet sammen med muleposen. Foto: HausLingua
Selv udsigten fra hjemmekontoret er i perioder tæt på karrygul. Foto: Anette Hyllested
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Ballet i Landporten

Lokalavisen Nyborg

Magiske aftener i Nyborg

Lokalavisen Nyborg

Smuk aftentur

Lokalavisen Nyborg

Fotogene brumbasser

Annonce