Annonce
Lokalavisen Nyborg

Stort cykelløb kommer til Ørbæk

Til juni bliver Ørbæk værtsby for nogle af Demin cuppets afdelinger. Arkivfoto: Chresten Bergh
Om bare to måneder bliver Ørbæk centrum for flere afdelinger af et større cykelløb. Her vil rytterne både starte og slutte løbet.

Ørbæk: Godt et år før Tour de France kommer til Nyborg, er det lykkes Nyborg Cykle Klub at få et andet større cykelløb til kommunen. Løbet skal, som foreningen selv udtrykker det, være med til at holde gryden i kog op til touren, som venter i 2022.

I samarbejde med Danmarks Cykel Union har Nyborg Cykle Klub formået at indgå en aftale om, at fire afdelinger af årets Demin Cup og en afdeling af UnoX cuppen samt dame elite kommer til Ørbæk lørdag den 12. juni.


Det er dejligt, at vi kan få sådan en cykelløb til kommunen, som bliver afviklet på den oplagte cykelrute ved Ørbæk

Erik Rosengaard, formand for Kultur- og Fritidsudvalget


Nyborg Cykle Klub håber også, at det bliver muligt, at børne- og ungdomsryttere samt øvrige voksenklasser og seniorklasserne for både kvinder og mænd kan deltage. Dette er dog endnu ikke afklaret på grund af coronarestriktionerne.

De forskellige løb

Demin Cuppen er tidligere afviklet under navnet Post Cup, hvor alle de danske professionelle hold deltager. Formålet er blandet andet at give de bedste hold adgang til deltagelse i Danmark Rundt.

UnoX Cuppen består af ni afdelinger. Her deltager nogle af landets bedste U-19 ryttere. UnoX Cuppen er der, hvor de unge talenter viser sig frem, med et håb om at blive en del af det professionelle cykelunivers.

Dame elite har deltagelse af landets bedste kvindelige cykelryttere.

Ruten, som rytterne skal ud på, starter ved Ørbæk. Herefter kører de over Refsvindinge til Lille Mølle for at fortsætte til Kogsbølle og videre op ad Regisse Bakke til Svindinge for derefter at slutte af på målstregen i Ørbæk.

Da store cykelløb som dette kræver økonomi og mange frivillige, har Nyborg Cykle Klub anmodet Kultur- og Fritidsudvalget om støtte til afholdelse af løbet på 25.000 kroner.

Og fordi en begivenhed som et stort cykelløb kan være med til at tiltrække mennesker fra hele landet, har udvalget besluttet sig for at støtte klubben med 25.000 kroner.

- Det er dejligt, at vi kan få sådan et cykelløb til kommunen, som bliver afviklet på den oplagte cykelrute ved Ørbæk. Og et løb som tiltrækker deltagere fra hele Danmark, lyder det fra formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Erik Rosengaard (V).

Pengene skal blandt andet skal gå til forplejning til hjælpere, toiletfaciliteter, klargøring af område og lignende.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Tappenstreg med smagsprøver

Annonce