Annonce
Lokalavisen Nyborg

Strik og drik: Kvinder samles om deres hobby og bobler

25 kvinder var samlet til foredrag om strik på Bastionen. Privatfoto
Bastionen bød 25 kvinder inden for til Strik & Drik i efteråret - til januar vender succesen tilbage, hvis corona tillader det.
Annonce

Nyborg: De seneste år har det at strikke og hækle vundet større og større indpas hos den danske befolkning - og især blandt kvinderne. Det er ikke længere kun mormødre og farmødre, der kaster sig over strikketøjet - også de unge er begyndt at strikke mere og mere.

Det har fået Bastionen til at tænke nyt og anderledes. For hvordan laver man arrangementer, der er nære, når man lever i en tid, hvor man ikke må være for tæt med andre mennesker.

Det gør man ved at samle en gruppe kvinder, der kan få lov til at dyrke deres hobby - strikketøjet - samtidig med, at de kan få lov til at høre et spændende foredrag og drikke et glas vin eller bobler.

Til hvert arrangement får deltagerne en goodiebag, hvor der blandt andet er en gratis strikkeopskrift med. Privatfoto

Og så inviterer man indenfor til "Strik & Drik".

- Vi havde lidt en drøm om at lave nogle hyggelige arrangementer, som ikke var koncerter eller teater, hvor vi kunne ramme en anden målgruppe, end vi plejer. Og så kom Camilla (Stougaard Fabricius, red.) på, at vi kunne lave et strikkearrangement, fortæller Maia Jochimsen, der har været med til at udvikle konceptet på Bastionen.

Målet er, at der hver gang skal være nye foredragsholdere til arrangementet, som kan være med til at inspirere de strikkende. Derudover bliver deltagerne forkælet med en goodiebag med en strikkeopskrift samt to glas vin eller bobler, som kommer fra Al Ponte i Mellemgade.

Annonce

God start

Indtil videre har der kun været afholdt Strik & Drik en gang, og selv om arrangørerne bag var en smule nervøse inden første arrangement, tog nyborgenserne godt imod det nye tiltag.

- Der gik ikke ret lang tid, før snakken gik på kryds og tværs. Efter foredraget var der spørgetime, og hvis foredragsholderen ikke kunne svare på spørgsmålene, var der nogle af de andre der kunne, så der blev udvekslet masser af erfaring i løbet af aftenen, fortæller Maia Jochimsen og fortsætter:


Det var fedt, at de kunne hjælpe hinanden med diverse udfordringer, så om man er øvet eller nybegynder, er ligemeget.

Maia Jochimsen, Bastionen


- Det var fedt, at de kunne hjælpe hinanden med diverse udfordringer, så om man er øvet eller nybegynder, er ligemeget. Der er plads til alle på selve aftenen.

Og den store succes ved første arrangement har fået Bastionen til at arrangere endnu en omgang Strik & Drik.

Egentlig var det meningen, at det skulle afholdes den 14. januar, men på grund af de nyeste restriktioner, holder Bastionen lukket til den 17. januar.

Det var meningen, at Christina Birk og Nina Berg, indehavere af BirkogBerg, skulle komme forbi og fortælle mere om deres virksomhed, hvor de farver garn.

På de fremtidige arrangementer vil der være plads til 25 deltagere, da der ikke må sidde flere i caféområdet. Arrangementet varer fra klokken 19 til klokken 22, og det koster 195 kroner at deltage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Hækl Ærøske badehuse

Annonce