Annonce
Lokalavisen Nyborg

Sundhedsklumme: Vælg glæden!

Helene Krogsgaard Hansen er certificeret stresscoach, mindfullnessinstruktør, positiv psykologvejleder, foredragsholder og underviser og har en fast klumme i Lokalavisen Nyborg, hvor hun skriver om sundhed. Foto: Martin Hvistendal Pedersen.
Når vi træner taknemmelighed og optimisme, vil vores primære fokus med tiden ændre sig fra at være utilfreds til at være mere tilfreds med det, som vi nu engang har og er.
Annonce

Nu er hverdagen i fuld gang igen efter en juleferie, hvor vi måske har sat os nogle nye mål for 2020.

Det er for de fleste af os nytårsforsæt, der indebærer en sundere livsstil med mere motion, mere søvn, sundere mad, mindre alkohol og mindre skærmtid, men hvad med også at træne dit sind?

Annonce

Et sundt sind

Et sundt sind er guld værd for vores sundhed og lykkefølelse og er langt vigtigere end six-pack og muskler. Vi kan sagtens træne vores krop og stadig kun være mellemtilfredse og tit hænge os i det ydre, hvor vi fokuserer meget på det ved vores krop, som ikke er perfekt. Hvis vi virkelig fik den krop, vi ønskede os, kommer der bare et andet fokus, hvor vi ikke er tilfredse.

Hvordan ændrer vi fokus fra det ydre til det indre?

Når vi træner taknemmelighed og optimisme, vil vores primære fokus med tiden ændre sig fra at være utilfreds til at være mere tilfreds med det, som vi nu engang har og er. Hvis du hver aften skriver tre nye oplevelser ned, som du er taknemmelig for, vil din hjerne med tiden spore sig ind på det, som virker. Du vil gradvist lære at fokusere på det positive og lære at se muligheder i stedet for begrænsninger. Og det i sig selv er en langt dybere følelse end at få en six-pack – ja, ok, jeg har ikke prøvet det sidste, men ved at jagte det ydre, bliver vi sjældent rigtigt glade.

Hvad er vigtigst i dit liv?

Vi vil alle gerne have et langt og lykkeligt liv, og undersøgelser viser, at gode relationer, et godt helbred og lidt penge på kistebunden giver os følelsen af tryghed og lykke. At have mange penge er ikke ensbetydende med lykke, men at mangle penge er stressende og utrygt.

Annonce

Træning af vores krop

Ved at opnå vores kropsideal kommer vi altså ikke væsentligt højere op ad lykkebarometeret. Men når vi træner vores krop, får vi frigivet dopamin og endorfiner, som gør os glade efter træningen, og vi holder sygdomme på afstand.

Derfor er det helt optimalt at træne både krop og sind.

Annonce

Vi kommer til at fejle

Når vi giver os i kast med at træne en ny vane, er det vigtigt at have tålmodighed og acceptere, at vi kommer til at fejle. Vores hjerne er styret af følelser, instinkter og hormoner, som gør det vanskeligt at ændre en vane, der holder. Derfor op på hesten igen, når du falder i – jeg kender det alt for godt fra mig selv, men tålmodighed og vilje skal der til.

Og det med glæden – den vælger vi faktisk også selv. Vi kan dog ikke være glade hele tiden, men vi kan lære at hive os selv op igen ved at træne vores tanker og finde det gode i livet, som altid er der.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Ballet i Landporten

Lokalavisen Nyborg

Magiske aftener i Nyborg

Lokalavisen Nyborg

Smuk aftentur

Lokalavisen Nyborg

Fotogene brumbasser

Annonce