Annonce
Lokalavisen Nyborg

SUS Nyborg fik revanche: Slog Otterup HK i pokalturneringen

Nikolai Aleksandrovietz blev topscorer sammen med Thomas Stuhr og Pætur Mikkjalsson i kampen mod Otterup HK. Foto: Peter Johanson
Santander Cup 6. runde - Herrer SUS Nyborg - Otterup HK 28-26 (14-11).

Nyborg: Der var revanchetørst i luften tirsdag aften, da Otterup HK for anden gang på fire dage gæstede Østfyn. Hallen var skiftet fra Nyborg til Ullerslev, og turneringen hed Santander Cup (pokalturneringen) i stedet for 1. division, men ellers var alt det samme som fra sidste kamp.

Otterup tog første stik i 1. division med 26-32, og derfor var det et sultent hjemmehold som atter bød Otterup velkommen. Det var samtidigt også første gang siden Skovbakken-kampen den 21. marts, at der var noget på spil, efter at nedrykningen officielt blev annulleret den 22. marts.

Der blev inden kampen givet afskedsgave til Pætur Mikkjalsson, Kasper Kousholt, trænerne Mads Rydal og Kenneth Lindegaard samt holdleder Henrik Petersen, som har meldt, at de stopper i klubben efter sæsonen.

Annonce

Otterup-toget som buldrede derudad i fredags fra kampens start havde skiftet chauffør til dagens kamp. Vi havde overtaget styringen, og efter seks et halvt minut tvang vi allerede Otterup-træner Daniel Ludo til sin første timeout ved stillingen 5-2 på måltavlen. Gennem hele første halvleg var hjemmeholdet i teten, og selvom Otterup på et tidspunkt kun var nede med et mål, så gik SUS Nyborg til pause foran 14-11.

SUS Nyborg kom ud fra pausen med stor gejst, og øgede hurtigt forspringet til 17-12 efter fem minutter af anden halvleg, men fem minutter efter var forspringet igen nede på tre mål, og det udløste endnu en timeout fra Mads Rydal.

Østfynboerne øgede føringen til 21-16, inden Otterup skiftede målmand efter en timeout. Ti minutter efter timeouten havde Otterup udlignet for første gang i kampen til stillingen 23-23, og det lignede gummiarm, som ville punktere festen i Ullerslev tirsdag aften.

Mads Rydal fik dog sat tingene rigtigt sammen i en timeout efter udligningen, og hjemmeholdet kunne notere sig tre mål i træk i de efterfølgende tre minutter, og det lugtede nu igen af pokalavancement efter udeholdets comeback.

Otterup reducerede til 27-26 med ti sekunder igen, men bolden blev kørt sikkert rundt, og endte hos Nikolai Aleksandrovietz, som kunne lukke kampen til slutresultatet 28-26, i en kamp SUS Nyborg på alle måder fortjente at vinde, blot fire dage efter de ikke var i nærheden af sejren mod samme modstander.

Mest scorende for SUS Nyborg var Nikolai Aleksandrovietz, Thomas Stuhr og Pætur Mikkjalsson, som alle scorede seks mål.

I næste runde af pokalturneringen venter der næsten med garanti et ligahold. Det er tredje gang i klubbens historie, at vi er nået til 1/8 finalerne. De to tidligere gange er det blevet til store nederlag mod Team Sydhavsøerne og Aalborg Håndbold. 1/8 finalerne spilles som optakt til næste sæson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce