Annonce
Lokalavisen Nyborg

Sussies brystkopper gik som varmt brød på julemarkedet

For Sussie Baassel Holdt betød den store tilstrømning af gæster en fordobling af omsætningen i forhold til tidligere år. Foto: Kasper Riggelsen
Årets julemarked i den gamle kongeby tiltrak op mod 30.000 gæster. Det kunne mærkes i boderne, hvor der blev sat ny salgsrekord. Det gælder også for Sussie Baassel Holdt fra Nyborg, der laver keramik ved siden af sit normale arbejde.

Nyborg: Normalt foregår salget fra en kælder på Nymarksvej eller via Facebook.

Men de to første weekender i december har Sussie Baassel Holdt været at finde på det årlige julemarked i Nyborg, hvor hun har solgt keramik fra en af de i alt 42 boder på Torvet.

Årets julemarked bød på masser af underholdning for store og små. Her er det elever fra Nyborg Musikskole, der går Luciaoptog på markedets sidste dag. Foto: Kasper Riggelsen

Og det har vist sig at være en rigtig god ide for den kreative nyborgenser, som til daglig passer et job som kommunikationsassistent på rådhuset, mens keramik og andre former for kunsthåndværk er noget, hun laver i sin fritid.

Annonce

- Især den første weekend var helt uovertruffen. Blandt andet har jeg solgt alle mine bryst- og tissemands-kopper. Jeg har også lavet næsten 40 cykelkrus i anledning af Tour de France, og dem er der kun fire tilbage af. Så jeg har virkelig solgt meget i begge weekender, fortæller hun.

Det er ikke første gang, Sussie Baassel Holdt er blandt sælgerne på det årlige julemarked i den gamle kongeby. Hun plejer dog at nøjes med en enkelt weekend. Det var også planen i år, men det lavede hun om på undervejs.

Der var ekstra mange mennesker den første lørdag, hvor folk stod i lange køer for at komme ind. Foto: Kasper Riggelsen

-  En weekend plejer at være det, jeg kan afse, hvis jeg også skal have tid til at være sammen med mine børn. De havde dog ikke noget imod, at jeg tog den sidste weekend med, så det gjorde jeg, da der blev en bod ledig. Selvfølgelig spiller det gode salg også ind. For mig er det vigtigste dog ikke beløbets størrelse, men mere det at der en konstant strøm af mennesker. Ellers bliver det hurtigt en meget lang dag. Og der har virkelig været mange igennem begge weekender, bemærker hun.

Lørdag blev topscorer

Det er også den klare opfattelse hos kommunens turistchef, Sanne Hoffensetz Andresen.

På grund af corona-restriktionerne var man i år nødt til at indhegne Torvet og kræve fremvisning af et gyldigt coronapas.

Det har til gengæld givet arrangørerne er langt bedre billede af, hvor mange gæster der har besøgt årets marked. Samlet set er man oppe på cirka 30.000 besøgende - med den første lørdag som den absolutte topscorer.

Selveste snedronningen kiggede forbi på sin magiske kronhjort, og det fik mange børn til at spærre øjnene op. Foto: Kasper Riggelsen

På den ene dag alene har der været cirka 10.000 gæster igennem, og det resulterede i et rekordstort salg i samtlige boder, fortæller hun.

- Folk stod i lange køer for at komme ind, men det er mit indtryk, at man tog godt imod initiativet. Blandt andet fordi vi havde meldt ud på forhånd, at man skulle huske sit coronapas. Det er samtidig med til at give en ekstra tryghed for dem, der bliver lukket ind, tilføjer turistchefen.

Et andet initiativ, som både besøgende og de handlende har taget godt imod, er den ændrede indretning af Torvet. I stedet for at gå rundt og rundt i den samme cirkel har boderne denne gang været placeret i mindre klynger.

Frem for alt har der været mere plads at bevæge sig på, og så er det store juletræ for alvor kommet til sin ret som en central del af udsmykningen frem for at være klemt inde mellem boderne.

Annonce

Aften-åbent

Tilbage hos Holdt Keramik har Sussie Baassel Holdt netop afsluttet endnu en handel, og forude venter oprydningen.

Sussie Baassel Holdt har fået humøret tilbage efter en faldulykke i 2018, der kunne være endt fatalt. Ud over et flækket næseben og et brækket håndled pådrog hun sig en svær hjernerystelse, som gik ud over både koncentrationen og hukommelsen. Foto: Kasper Riggelsen 

Også hun har kun godt at sige om den nye indretning af pladsen. Det samme gælder for så vidt beslutningen om at droppe fredags-åbent på julemarkedet mod til gengæld at udvide åbningstiden om lørdagen til klokken 20.

- Men der er ikke nogen tvivl om, at det er mange timer at stå op. Heldigvis har jeg haft en stol med, så jeg kunne sidde lidt ned undervejs, fortæller hobby-kunstneren, der måske mest af alt er kendt for sine plakater med kendte Nyborg-motiver.

Efter en faldulykke i hjemmet i marts 2018 blev hun tvunget til at sætte kunsten på pause, ligesom det kostede hende en længere sygemelding fra arbejdet på rådhuset.

Men i dag er der igen gang i produktionen af alt lige fra håndmalede tallerkener til kopper formet som - tja bryster og tissemænd.

Drillenisser var med til at skabe den helt rigtige julestemning på Torvet. Foto: Kasper Riggelsen


Annonce
Lokalavisen Nyborg

Værsgo: 100.000 kroner til gode Danehof-idéer

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Store mængder regn forsinker byggeri af omstridt præstegård: - Vi tager ikke nogen chancer, når det handler om skimmelsvamp

Annonce
Lokalavisen Nyborg

700 frivillige til Tour de France i Nyborg: Alle har mulighed for at være med

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Større end nogensinde: Danehof sætter alle sejl til

Lokalavisen Nyborg

Fem fyraftener med brandvarm historie

Lokalavisen Nyborg

Gratis tilbud om hjælp til matematik: Ny matematikcafé åbner på Nyborg Gymnasium

Lokalavisen Nyborg

Arne og Lotte Nielsen flyttede til Tårup for over 50 år siden: - Når der er noget, der går godt, så tiltrækker det

Lokalavisen Nyborg

Nu afvikles Nytårskoncerten endelig - men kun for 500 personer

Lokalavisen Nyborg

Bager Gertz har fået en overhaling: Hyggebelysning og træpaneler skal fremme caféstemningen

Lokalavisen Nyborg

Landporten næsten så god som ny

Lokalavisen Nyborg

Friskole får 1,3 millioner kroner: Nyt aktivitetshus skal skabe liv i lille landsby

Annonce