Annonce
Lokalavisen Nyborg

Syg og på fleksjob: Nu underviser hun i qigong

Qigong blev Vibeke Fralings fysiske redning og er i dag hendes levebrød. Pr-foto
Vibeke Fraling fik både stress og fibromyalgi, men så begyndte hun at dyrke qigong. I dag er hun rask og underviser i den kinesiske disciplin, som har fokus på helse. 25. januar holder hun åbningsreception i egne lokaler.
Annonce

Nyborg: 2009 blev begyndelsen på en svær tid for Vibeke Fraling. Hun havde fået barn nummer tre, og nu fik hun også stress, fordi hun samtidig stod i et nyt job som lærer og et alt for hektisk liv.

Alligevel knoklede hun videre og det i en grad, der sendte hende hjem på sofaen i 2012 med diagnosen fibromyalgi, som er en kronisk smertelidelse også kendetegnet ved træthed og nedsat fysisk udholdenhed. Så sad hun der - med ondt i kroppen og en usikker fremtid. Det var så slemt, at hun blev tilkendt et flexjob.

- Men så opdagede jeg qigong og begyndte at interessere mig for det, for måske kunne det lindre mine smerter og styrke min krop. Og det kunne det. Jeg begyndte hjemme i min stue med fem minutter ad gangen, for mere kunne jeg ikke klare i begyndelsen. Men fem minutter blev til 25, og langsomt fik jeg min styrke, energi og livsglæde igen, fortæller hun.

Lokalerne i Dronningensvej. Pr-foto
Annonce

Åbningsreception

Qigong er forenklet forklaret en slags kinesisk yoga, som man især praktiserer stående. Gennem gentagende øvelser får man arbejdet kroppen igennem, så den bliver mere smidig og stærk samtidig med, at man øver sig i mindfulness. Målet er balance i krop og sind. Det ligner lidt kampsporten tai chi, men i qigong skal man ikke besejre nogen - her er fokus på egen helse.

Alt det kan man høre meget mere om 25. januar, hvor Vibeke Fraling holder åbningsreception i sit Vibeke Fraling Qigong Academy i sine nye lokaler i Dronningensvej 6 i Nyborg.

For Vibeke er blevet rask - så rask, at hun i dag lever af at uddanne andre qigong-instruktører, og eleverne kommer ikke kun fra Danmark, men flere steder i Europa.

Sammen med sin assistent, Trine Harries Pedersen, har hun dog også hold i lokalerne for "almindelige mennesker", der blot vil dyrke disciplinen. De er allerede i gang, for hun er tyvstartet, fortæller hun. Endelig tilbyder hun online-træning.

Annonce

Også sygeplejerske

Vibeke Fraling er 50 år og uddannet både sygeplejerske og lærer. Hun har boet i Nyborg siden 2008, og hun har undervist i qigong flere steder rundt om i byen - eller også har de instruktører, hun i tidens løb har uddannet, gjort det. Således er der for eksempel qigong på havnen i Butik Kit, hos NG&IF og hos Yogaskolen.

Receptionen begynder klokken 14.30 og varer til 17.30.

Qigong er ifølge Vibeke Fraling ikke kun godt for fysikken, men også for psyken. Pr-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Mød Gud online

Annonce