Annonce
Lokalavisen Nyborg

Sygeplejeske om dagen og forfatter om aftenen: En sommerferie var inspirationen til nyborgenserens nye bog

Berit Alberg er klar til at udgive sin anden bog. Hun har brugt tiden under corona til at blive færdig, hvor alle arrangementer alligevel var aflyst. Hun kan mødes i Nyborg Boghandel den 12. juni, hvor hun vil signere bøger. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Berit Alberg er nu klar med sin fortælling om to kvindeskæbner, der væver sig ind i hinandens trods tidsforskelle og social rang. I sit arbejde bruger hun den erfaring hun har fra sit arbejde som sygeplejerske.

Nyborg: - Jeg holdt sommerferie i 2018 i et sommerhusområde i Djursland, et specielt sted med nogle hytter, og jeg blev så inspireret. Ejeren af sommerhuset fortalte en masse røverhistorier, så jeg fik alletiders idé foræret der, men fra at få en idé til en færdig historie er der rigtig meget arbejde, fortæller Berit Alberg.

Herefter gik der to år, før det endelig punktum blev sat i Berit Albergs nyeste bog, Fregattens hemmelighed.


Annonce

Der er ikke nogen af mine romanfigurer, som er en kopi af virkeligheden, men der er nogle træk og fortællinger, jeg har fået af patienter eller studerende, som jeg har brugt i Fregattens hemmelighed. Man får mange inputs og idéer, når man møder så mange mennesker

Berit Alberg


Her dykker hun ned i Fregatten Jyllands historie og fletter den ind i sin egen fiktive verden i bogen. Det har krævet et stort researcharbejde, hvor hun blandt andet har kigget i aviser fra datiden, og alle de historiske nedslag, hun har fundet her, er med i den samlede fortælling.

- Jeg har brugt lang tid ved Fregatten Jylland og fået dem til at hjælpe med at finde dagbogsoptegnelser tilbage til deres togt. Jeg har fået notater fra den næstkommanderende, der var med i 1876, om livet dengang. Det fylder måske ikke så forfærdeligt meget i bogen, men de detaljer der er med er bare så velresearchet. De navne, der bliver brugt i dagbøgerne, er for eksempel folk, der har været ombord, siger Berit Alberg.

Herudover har hun fået inspiration fra sit eget liv som sygeplejerske.

- Der er ikke nogen af mine romanfigurer, som er en kopi af virkeligheden, men der er nogle træk og fortællinger, jeg har fået af patienter eller studerende, som jeg har brugt i Fregattens hemmelighed. Man får mange inputs og idéer, når man møder så mange mennesker, fortæller Berit Alberg.

Hobby som forfatter

Berit Alberg har altid syntes, det var spændende at digte historier og har gjort det, siden hun var barn. Det var dog først i 2016, at hun tog det så seriøst, at hun drog på højskole og fandt ud af, at andre faktisk også syntes, hendes arbejde var godt.

- Jeg synes, der er noget befriende ved at sætte sig og skrive og skabe sit eget univers. Der er nogle, der går til mindfulness, men jeg synes det at gå helt ind i en anden verden, som man gør, når man skriver, er ligesom at gå i flow. Mit humør bliver meget bedre, når jeg starter dagen med at skrive, fortæller Berit Alberg.

Berit Alberg er allerede i gang med sin tredje bog, som kommer til at handle om hendes egen familie. Der går dog nok nogle år, inden den er klar til udgivelse. Foto: Louise Holmgaard Nielsen

Det har også været tidskrævende at lave den historiske roman, men Berit Alberg har ligesom mange andre haft mere tid her under corona. Og den tid har hun brugt på at researche og skrive sin nu anden bog.

Med hendes første bog Undladelsessynden, som udkom i 2018, købte Berit Alberg sig til redaktørtid, da det var en medgivelsesbog, hvor man selv betaler for at få hjælp til at udgive bogen. Denne gang har hun et samarbejde med Amanda Books. Bogen udkommer den 10. juni og kan fra denne dato købes ved alle boghandlere.

Den 12. juni kan man møde forfatteren i Nyborg Boghandel, hvor hun vil sidde mellem klokken 11 og 12 og signere bøger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce