Annonce
Lokalavisen Nyborg

Tegn, form, mal eller bag: Vind billetter til Danmarks Jernbanemuseum

Vinderne af familiebilletterne kan komme gratis ind på Danmarks Jernbanemuseum i vinterferien. Billetterne inkluderer en tur med veterantoget og også museets minitog. Foto: Danmarks Jernbanemuseum
Annonce

Nyborg: Igen i år er Lokalavisen Nyborg klar med lille familie-vinterferie konkurrence. Danmarks Jernbanemuseum i Odense har givet os muligheden for at vinde 4 x familiebilletter til brug i vinterferien. Hver familiebillet giver adgang til to børn (5-17 år) og to voksne. Børn under 5 år har gratis entré.

Det eneste, I skal gøre, er at lade fantasien arbejde og tegne, forme, male, bage noget, som har med tog at gøre. Et dejligt lille familieprojekt. Resultatet af jeres kreativitet skal være os i hænde på avisen, Nørrevoldgade 58, Nyborg, senest fredag 31. januar klokken 12. Herefter udvælger vi vinderne blandt de sjoveste/sødeste/mest kreative.

Vi glæder os naturligvis meget til at modtage en masse fine ting fra jer.

Annonce

Fuld damp

Danmarks Jernbanemuseum lover en vinterferie for fuld damp. Det skyldes blandt andet, at veterantoget kører netop for fuld damp på museets egen strækning hver dag i vinterferien, og under sådan en tur i de brune vogne kan man mærke historien, varmen fra kedlen og røgen fra skorstenen.

Trækkraften er damplokomotivet K 563 fra 1899. Det er bygget hos Esslingen i Tyskland, men efter danske specifikationer og tegninger. Det er et mellemstort lokomotiv, der oprindelig blev brugt til landsdelstog til at køre mellem de større byer, men hurtigt blev for lille og derfor overflyttet til sidebanerne.

Der køres veterantog alle dage i vinterferien. Der fløjtes til afgang hver halve time i tidsrummet klokken 10.30-12.00 og igen klokken 13.00-15.30.

Midt på dagen holder lokomotiv- og togfører frokostpause. En tur varer cirka 10 minutter, og vognene er opvarmet. I vinterferien kan der traditionen tro også leges med jernbaner i lange baner. Museet lover at finde de store kasser med toglegetøj frem og rydder et område på museet, så der er plads til Brio, Thomas Tog, Chuggington og andet toglegetøj.

Museet har åbent alle dage i vinterferie 8. til 16. februar fra klokken 10-16.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce