Annonce
Lokalavisen Nyborg

Thomas stopper efter 13 år som dilettant-instruktør: - Da jeg kom til, var falde-på-halen-komedier absolut ikke mig

Thomas Nørregaard Laugesen (th) og Søren Hansen (tv.) til øveaften forud for årets dilettant i Skellerup. Privatfoto
Siden 2007 har Thomas Nørregaard Laugesen instrueret Skellerups årlige dilettant. Nu takker han af, da han flytter til centrum af Odense med sin familie.
Annonce

Skellerup: Han har arbejdet med amatørteater, lige siden han som knægt stod på scenen i Den Fynske Landsby, og fra 2007 har Skellerup Borgerforening haft glæde af Thomas Nørregaard Laugesen som instruktøren bag byens tilbagevendende dilettant.

Men i år er sidste gang, skuespilleren har leget med manuskriptet og skal stå på scenen foran op imod 350 publikummer. Han har nemlig valgt at takke af, fordi han skifter livet i Skellerup ud med en storbytilværelse i Odense sammen med sin hustru Heidi Nørregaard og deres tilsammen fem børn.

- Så det er ikke sådan, at jeg stopper, fordi jeg ikke synes, det er fantastisk. Jeg kommer også ned med hele familien og klapper til næste år, forsikrer Thomas Nørregaard Laugesen.

Han fortæller, at han gennem årene som dilettantinstruktør er kommet til at holde af komediegenren i en grad, han ikke havde forudset.

- Da jeg kom til Skellerup, var de her falde-på-halen-komedier absolut ikke mig. Jeg var mere til dybe stykker, hvor der er noget essens og eksistentialisme i det. Men jeg fandt bare ud af, at det her med at få folk til at grine, det er så skønt, forklarer Thomas Nørregaard Laugesen, der også har gjort en dyd ud af at pille så meget som muligt ved stykkernes oprindelige lånemanuskripter.

- Vi har for eksempel indført en soveposedans. Det var noget skørt noget, vi fandt på sidste år. Nu vil vi lave det til en tradition, så nu er der også en soveposedans i år. Det er svært at forklare, hvorfor det er sjovt. Det skal man se, forklarer han.

Sådan får du billetter

Forestillingen "Er der ikke det ene, så er der det andet" spiller i Skellerup den 18. marts klokken 19, den 19. marts klokken 17.30, den 20. marts klokken 17.30 og den 21. marts klokken 17.

Billetpriserne varierer fra 100 til 195 kroner, da de inkluderer forskellige former forplejning, så som tapas fredag og lørdag. Lørdag spiller en DJ desuden op til dans efter forestillingen.

Der kan bestilles og købes billetter gennem Skellerup Borgerforening og Jan Andersen på 81 65 55 40 eller 60 63 21 23.

Annonce

Spiller over fire dage

Årets dilettant, der har titlen "Er der ikke det ene, så er der det andet" handler om en kunstmaler, der lejer sine fine tanters lejlighed ud til nogle flippede typer med "Bevar Christiania"'-trøjer og hash i inderlommerne. Pludselig melder tanterne deres ankomst, og det resulterer i, at de to gæster må klæde sig ud som en oberst og hans frue for at undgå at give sig til kende.

- Og så ender den jo lykkeligt, som sådan noget skal, siger Thomas Nørregaard Laugesen.

Forestillingen har premiere onsdag den 18. marts, som er en ekstraforestilling, og spiller desuden den 19., 20. og 21. marts.

Når sæsonen er overstået, ser Thomas Nørregaard Laugesen frem til at komme endnu tættere på teatermiljøet i Odense, hvor han i forvejen kommer ofte.

- Og så har vi en masse skønne børn, som allesammen er blevet så store, at de har fokus mod Odense. Og nu følger vi efter, siger han.

I alt 11 lokale skuespillere er på scenen, når årets amatørteaterforestilling løber af stablen med premiere onsdag den 18. marts. Her ses fra venstre: Karina Mose Jørgensen, Maria Østergaard, Søren Hansen og Thomas Nørregaard Laugesen - til øveaften. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Ballet i Landporten

Lokalavisen Nyborg

Magiske aftener i Nyborg

Lokalavisen Nyborg

Smuk aftentur

Lokalavisen Nyborg

Fotogene brumbasser

Annonce