Annonce
Lokalavisen Nyborg

Ting og sager - med tysk accent

Karin Rosendal får hjælp i sin nye butik af sønnen Michael. De har begge haft boder ved forskellige større markeder for eksempel i Genbrugs Hallerne i Odense. Nu satser Karin Rosendal helt på livet som købmand. Foto: Mogens Rasmussen.
Karin Rosendal har åbnet en stor genbrugsbutik på Alsvej i Nyborg. Nu har sagt jobbet op og satser på livet som selvstændig handlende.
Annonce

Nyborg: Her er små dimser. Her er figurer og pynt. Her er lamper og større møbler.

Her er alt det, man venter at finde i en "loppebutik" eller antikvariat, om man vil. Men mange af tingene er lidt anderledes, end det man oftest ser.

Udvalget i Rosendal Retro på Alsvej i Nyborg har en lille diskret tysk accent over sig. Og det er der ikke noget at sige til, for mange af tingene er faktisk fundet syd for grænsen.

Det fortæller Karin Rosendal, der er kvinden bag den nye butik i Nyborg.

Hun åbnede sit marked i den tidligere industribygning på Alsvej for et par uger siden, og hun satser nu "hele butikken" på at handle med antikviteter og ting og sager. Hun har nemlig sagt sit job som flexjob-konsulent op for satse på livet som selvstændig.

- Jeg har været glad for mit job, men jeg er 57 år, og hvis jeg skulle prøve noget andet, så skulle det være nu, siger hun.

Hun er dog ikke ny branchen. Sideløbende med sit kommunale job har hun haft et bod i Genbrugshallerne i Odense og sammen med sin søn, Michael Rosendal har hun også haft boder ved forskellige større genbrugs-arrangementer. For eksempel har de for nylig været i Bella Center i København og til et stort marked i Roskilde. Sønnen skal også hjælpe til i forretningen ved Alsvej.

Rosendal Retro

Retro Rosendal holder til i tidligere fabrikslokaler på Alsvej 2a i Nyborgs vestlige udkant.

Der bliver fremover åbent tirsdag til fredag 10-15.

Måske vil forretningen senere også være åbent i weekenden.

Annonce

Tysk svaghed

Familien Rosendal har en svaghed for de ting, man kan finde syd for grænsen, og derfor kører de af og til ned til markeder i det nordlige Tyskland, hvor man kan finde sager, der ikke er så kendte herhjemme.

- Vi satser ikke på det dyre danske design. Vi vil gerne præsentere nogle, man ikke ser så tit. Nogle finurlige ting. Noget, der stikker lidt ud, siger Karin Rosendal.

- Men vi gider ikke samle på skrammel. Alt, vi sælger, skal være i orden, siger Karin Rosendal.

De danske design-figurer kender vi. Her er nogle ting, vi ikke ser så tit. Foto: Mogens Rasmussen.
Dyr i messing hos Rosendal Retro i Nyborg. Foto: Mogens Rasmussen.
Stentøj med mere hos Rosendal Retro. Foto: Mogens Rasmussen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Mød Gud online

Annonce