Annonce
Lokalavisen Nyborg

Træfældning i voldgraven

Det gamle træ var alt for stort til at løfte på én gang. I stedet blev det skåret op i mindre bidder. Foto: Kasper Riggelsen
Forleden var Birkhovedvej lukket i morgentimerne, mens der blev ryddet op i voldgraven. Her spærrede et gammelt træ for både udsigten og gennemstrømning af vand.
Annonce

Nyborg: Der har været mange historier om ulovlig træfældning den seneste tid.

Det var dog helt efter bogen, da ansatte fra kommunens vej- og parkafdeling forleden fjernede et gammelt træ ved Birkhovedvej i Nyborg, der ikke bare lænede sig ind over voldgraven.

Det var faldet i vandet, hvor det spærrede for både udsigten og gennemstrømningen af vand.

Derfor blev det skåret i mindre bidder og løftet over i en stor container, der fyldte godt i landskabet.

Mens arbejdet stod på i de tidligere morgentimer, blev Birkhovedvej lukket af.

Træfældningen var dog hurtigt overstået, så der igen kunne åbnes op for trafik.

- Det sker af og til, at et træ, der står tæt på et vandløb, mister fodfæstet. Vi havde været forbi tidligere for at tage nogle af de grene, der stak ud på kørebanen. Men vi vidste godt, at vi havde et hængeparti med at fjerne det helt, fortæller driftsleder i vej og park, Bettina Fisker.

Træet stod på kommunens jord, og træfældningen var derfor en kommunal opgave. Det var også svaret til naboen, da han ringede ind for at forhøre sig om, hvad der nu skulle ske.

Ved biblioteket i Nyborg er der tilsvarende væltet et træ, men det har omvendt fået lov til at ligge tværs over voldgraven. Det er der en god forklaring på, lyder det fra Bettina Fisker.

- Der har vi vurderet, at træet ikke er til gene for gennemløbet. Desuden står brinken der endnu, og så synes vi på en måde også, at det er ret dekorativt. Så det får indtil videre lov til at blive stående, siger hun.

I tilfældet med det væltede træ ved Birkhovedvej var situationen en anden. Her var der opstået en vandspejlsforskel mellem den ene side og den anden side af træet som tegn på, at det hindrede gennemstrømningen af vand, fortæller driftslederen.

Vandspejlet på den ene side af træet var højere end på den anden side. Foto: Kasper Riggelsen
Foto: Kasper Riggelsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Mød Gud online

Annonce