Annonce
Lokalavisen Nyborg

Tre gode råd til sundere coronahår og et enkelt ’no go’

Mathias Jørgensen åbnede sidste år Makenzi Hair i Adelgade i Nyborg. Mens vi venter på frisørerne skal åbne, kommer han her med tre gode råd og et 'no go' til at holde sit hår sundt. Arkivfoto: Maria Frellesen Pedersen
Mathias Jørgensen, ejer af Makenzi Hair i Adelgade i Nyborg, kommer her med tre gode råd til sundere hår under nedlukningen, mens vi venter på, at frisørerne må åbne igen. En ting, man absolut ikke må gøre, vedrører en køkkensaks.

Slidte spidser, en kløende hovedbund, et vildtvokset pandehår og en frisure som ikke er der mere. En manglende tid hos frisøren kan betyde forskellige ting for ens hår og hovedbunds velbefindende.

Mathias Jørgensen, som sidste år åbnede sin salon Makenzi Hair i Adelgade i Nyborg, kommer her med tre gode råd til, hvordan man holder ventetiden ud, indtil frisørerne igen må åbne. Han kommer også med et enkelt råd til, hvad man absolut ikke må gøre.

1 Tørre og slidte spidser

- Det første du skal gøre er at kigge på, hvilke produkter du bruger. Bruger du mange varmeredskaber såsom glattejern eller føntørre, eller har du håret farvet, så er det vigtigt, at du bruger produkter, som giver rigtig meget fugt.

Alt der hedder moisture vil være ideelt - både shampoo, conditioner og hårkur - da det mætter hårstrående med fugt og giver smidighed. Du kan også prøve at gå sulfatfrit, da man mener, at sulfater er med til at udtørre håret. Det, du skal kigge efter, hvis du vil prøve sulfatfri shampooer, er, at det skal være fri for SLS eller SLES (Sodium Laureth Sulfate), eller du kan vende produktet om og kigge på ingredienslisten, hvor det står som en af de tre første indgredienser.

Husk også at skrue ned for varmen og bruge et leave-in produkt, som både beskytter og plejer håret. Det kan eksempelvis være en leave-in hårkur.

Hvis du vasker dit hår hver anden dag, så er det en god ide at bruge en hårkur en til to gange om ugen (efter hvor skadet dit hår er). Et lille trick, som du kan gøre, er at påføre din hårkur i nyvasket hår (uden conditoner) og pakke det ind i en pose og et omslag af et varmt håndklæde, så trænger plejestofferne dybere ind i hårstrået. Lad gerne din kur trække 15 minutter og køle ned i fem minutter, og derefter skyl håret med rent vand.

2 Kan olie bruges som plejeprodukt?

- Både ja og nej. Det er et misforstået begreb, at olie plejer dit hår. Olie er en forsegler, som coater håret, og gør at fugt ikke slipper ud af hårstrået.

De fleste olier til håret indeholder silikoner. Silikonen gør bare, at håret føles ”sundt” uden at være det, men det er god ide at give håret lidt olie som det sidste produkt før en føntørring, da det holder fugten i håret og kan forkorte din tørretid = mindre varme og skader.

3 Kløende hovedbund

- Klør din hovedbund, må du endelig ikke ignorere det. Det skiftende vejr gør, at luftfugtigheden stiger og falder drastisk. Her er det vigtigt, at du bruger produkter som renser, beskytter og giver næring.

Ofte er det tør hovedbund, du har, og ikke skæld. Tør hovedbund kan ses, hvis det afkradset hud ligner støv. Skæld er store flager, som sidder i plamager i hovedbunden.

Kontakt din frisør, hvis du er i tvivl.

4 Lad køkkensaksen blive i skuffen

- Det bedste, du kan gøre lige nu under coronaen, er at lade køkkensaksen blive i skuffen. Vores sakse er specielt designet til at skære igennem håret, så håret ikke tager skade.

På en køkkensaks som måske virker skarp er bladet for stort og ”klemmer” håret i stedet for at skære. Dette kan medføre spaltet og ujævne spidser, og 95 procent  af tiden ender det ofte galt og kan måske tage flere måneder at rette op på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce