Annonce
Lokalavisen Nyborg

Tredje og sidste erindringsbog fra en landsbydreng

Hans Lysebjerg har gjort det igen - skrevet en bog om egen og Flødstrup Sogns historie. Foto: Erik Hansen
Annonce

Flødstrup: På det seneste har Hans Lysebjerg især gjort sig bemærket for én ting, nemlig kampen for at bevare den gamle præstegård i Flødstrup. Men han har også haft travlt med at færdiggøre tredje og sidste bind i triologien "En landsbydrengs erindringer", der udkom tidligere på måneden.

Hvor første bind fra 2013 handlede om forholdene i Flødstrup og omegn under 2. Verdenskrig og årene derpå, behandlede bog nummer to blandt andet de politiske eskapader i Flødstrup Sogn og de første mange år med drift af Flødstrup Maskinstation.

Denne gang berettes der om perioden fra 1980 og fremefter. I sin anmeldelse af bogen hæfter Johannes Larsen, der selv var bosat i Flødstrup Sogn i godt 30 år, sig blandt andet ved årene 1987-88, hvor maskinstationen var et mulehår fra at lukke. Men også ved bogens omfattende persongalleri og de mange sjove oplevelser, som forfatterne får fortalt om undervejs.

Lige fra dengang Hans Lysebjerg besøgte kongeskibet Danmark og endte i majestætens sovekahyt til en sammenkomst i et sommerhus ved Dinestrup Strand, hvor forfatteren skændtes med den daværende udenrigsminister Niels Helveg Petersen.

Det bliver dog fulgt op af en anbefaling af, at man læser hele trilogien, og at man i øvrigt husker på, at bøgerne først og fremmest er skrevet til forfatterens egen familie. Hans Lysebjerg står i øvrigt selv for salget af bogen, der koster 200 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Mød Gud online

Annonce