Annonce
Lokalavisen Nyborg

Tristheden har indfundet sig i Langå Landsbyråd

Arkivfoto: Yilmaz Polat
Annonce

Erhvervsudvalget indstillede Langås jernbanebros maling til byrådsbeslutning. Martin Stenmann skrev et smukt facebookopslag omkring dette og tilkendegav, hvor stort det kunne blive. Vi blev så glade.

En uendelig tristhed indfinder efter et virtuelt byrådsmøde den 15. december. Her tilkendegiver en del af ”det politiske system” ved Carsten Kudsk, at en lille landsby i den sydligste del af kommunen overforbruger af offentlige midler/kommunens penge ved ansøgning om udsmykning af bro.

Der er lagt mange kræfter i at finde netop den rigtige kunstner til at påtage sig denne opgave. Det er ikke en helt lille opgave, når det skal være seværdigt og holdbart i mange år.

Langå har via landsbyforskønnelsespuljen søgt midler til kunstprojekt på jernbanebroen over Byvejen. Vi har arbejdet med og planlagt, via vores udviklingsplan, at det skulle være et af vores mål.

Der er brugt rigtig mange frivillige timer på at udforme en udviklingsplan, og der har været afholdt møder, hvor flere end 100 har deltaget, og alle udviklingsplanens elementer er sanktioneret.

Så Langås plan er en fælles sag, og i Langå opfatter vi det som udvikling, at grimme ting bliver smukkere. Vi er ikke berettigede til byporte, men må nøjes med et skilt på en pind. Vi ser maling af broen som Langås byport. Vi tror på, at det vil gøre det lettere at sælge huse så ”kommunen” kan få en indtægt via skat.

I Langå arbejdes der utrætteligt på frivillig basis på flere fronter. Alle gør kæmpeindsatser for at holde byen pæn, ren og til at være i. Der vaskes skilte, der klippes græsser, der males og sportspladsen holdes fri for ukrudt og der gøres hovedrent i forsamlingshus. Vi betaler selv for forplejning til diverse møder. Vi bager boller og brød og kokkererer i timer til fællesspisninger og over bål, for at alle kan deltage til rimelige priser. Faktisk er vi meget vedholdende i samarbejdes navn.

Vi er meget bevidste om, at det er politikere, der beslutter. Men vi er også meget kede af, at retorikken omkring de frivilliges arbejde skal være på et niveau, så ingen orker at arbejde for landsbyerne.

Vi er bekymrede over, at nogle af de valgte politikere, der skal beslutte, ikke kender reglerne for bevilling af byforskønnelsesmidlerne.

Vi er opfordret til ”ikke at plastre” landsbyerne til med bord/bænkesæt søgt via forskønnelsesmidler, men tænke ”ud af boksen” og være mere visionære. Er dette aldrig nået Carsten Kudsks ører?

I Langå er vi visionære, men vi er ikke på kommunens top10 i udviklingsplanen, så måske rækker pengene ikke?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Nytårskoncert aflyst

Lokalavisen Nyborg

Hækl Ærøske badehuse

Annonce