Annonce
Lokalavisen Nyborg

Ufrivillig gæst i oprykningsdrama: Smalt nederlag til SUS Nyborg mod HC Midtjylland

 SUS Nyborg mødte HC Midtjylland i weekenden. Her et foto fra da de spillede mod hinanden sidste år. Arkivfoto: Birgitte Carol heiberg
1. Division Herrer – 26. Spillerunde HC Midtjylland – SUS Nyborg 29-27 (14-12).

Vi tabte desværre knebent i Herning, i en kamp hvor hjemmeholdet kunne få tre kvalifikationskampe mod Skive fH om en plads i ligaen til næste sæson. De fik dog ingen hjælp af Otterup HK.

En meget turbulent sæson nåede lørdag sin ende for SUS Nyborg med en kamp mod HC Midtjylland. Kampen havde stor betydning for HC Midtjylland, der med en sejr ville ende som treer, hvis Ajax samtidigt smed point i Otterup, hvilket ville give midtjyderne tre opgør mod Skive fH om en plads i næste sæsons HTH Herreliga.

SUS Nyborg startede kampen som så mange gange før med at tage teten, og bragte os foran 1-3 efter tre et halvt minut, inden HC Midtjylland kom i gang.

Med fire hjemmescoringer i træk, så var det igen midtjyderne, som kunne styre kampen. Vi skulle helt frem til det 18. minut, før vi igen fik kontakt med HC Midtjylland til stillingen 7-7.

Herfra blev der byttet mål, indtil stillingen var 12-12 med to et halvt minut tilbage. HC Midtjylland scorede halvlegens sidste to mål til halvlegsstillingen 14-12 efter en på alle måder godkendt indsats mod et skadesramt tophold. På dette tidspunkt havde HC Midtjylland kurs mod oprykningskampe, da Otterup førte 14-12 ved pausen mod Ajax København.

Kampen var tæt det meste af halvlegen, selvom vi aldrig fik rigtigt fat i hjemmeholdet. SUS Nyborg var bagud 25-21, og et straffe til HC Midtjylland samt en udvisning til Tróndur Mikkelsen med ti minutter igen kunne reelt afgøre kampen.

Straffekastet blev dog misbrugt, og fynboerne vandt undertalsperioden med 0-2, og kampen var igen helt åben. Nikolai Aleksandrovietz reducerede også til 25-24 på straffekast, inden hjemmeholdet tog timeout med små syv minutter igen. På dette tidspunkt førte Ajax ligeledes med 24-25 i Otterup, og spændingen var intakt.

Hjemmeholdets timeout gav nyt liv, og de vandt de efterfølgende fire minutter med 4-1, og fjernede den spænding der ellers var blevet opbygget. SUS Nyborg kom dog tilbage til 29-27, og med et straffekast atten sekunder før tid, havde Nikolai Aleksandrovietz muligheden for at skabe en minimal spænding, men han misbrugte, og kampen sluttede 29-27 til hjemmeholdet.

Ajax holdt stand i Otterup og vandt 28-29, og derfor var der reelt ingen vindere af dagens kamp, da HC Midtjylland måtte tage til takke med den kedelige fjerdeplads lige udenfor det fine selskab.

Det var dog på ingen måde til at se, at det kun var det ene hold, som havde noget at spille for i dagens kamp. Fynboerne spillede en rigtig god kamp, og pressede oprykningskandidaterne hele vejen til kampens ende.

Nu kan SUS Nyborg gå på en velfortjent ferie, efter en meget turbulent sæson, hvor de på trods af en placering på rækkens sidsteplads stadigvæk er at finde i 1. division i næste sæson.

Spillerne vender retur fra ferie i midten af maj, hvor den nye cheftræner Martin Hjortshøj overtager tøjlerne.

Næste kamp bliver mod et stadigvæk ukendt ligahold i Santander Cuppens 1/8-finale, inden den nye 1. division starter op igen til september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Tappenstreg med smagsprøver

Annonce