Annonce
Lokalavisen Nyborg

Ugens hjertevarmer: I Herrested er bevægelse for alle

Herrested Gymnastikforenings motorik-hold havde mandag 6. december juleafslutning. Efter en times træning, sjov og leg kiggede borgmester i Nyborg Kommune Kenneth Muhs (V) forbi. Foto: Søren Tideman Lassen
De lokale ildsjæle bag motorikholdet i Herrested Gymnastikforening sørger for, at alle har muligheden for at skabe minder gennem bevægelse.

Herrested/Nyborg: Det er blevet december, og det betyder, at vi på Lokalavisen Nyborg har valgt at hylde nogle af de mennesker, organisationer eller lignende, som gør en ekstra indsats for andre.

Her i den sidste udgivelse i december og derved også årets sidste hjertevarmer fremhæves et unikt gymnastikhold i Herrested, hvor Jennifer Andersen og de øvrige frivillige trænere sørger for, at alle har muligheden for at bevæge sig.

Herrested Gymnastikforening har gennem de seneste fire sæsoner nemlig tilbudt "motorikholdet" - et hold hvor alle kan gå, uanset alder og kunnen og hvor fysiske eller psykiske udfordringer ikke er noget problem.

Annonce

Avisen tog med til deres ugentlige træning og årets juleafslutning for at få indblik i det hold, der tidligere på måneden også blev hædret med årets handicappris i Nyborg Kommune. Her lagde borgmester Kenneth Muhs (V) afslutningsvis også vejen forbi for at anerkende de lokale ildsjæles arbejde.

Knald på

Det ene sekund er der 200 gummibolde i luften, der hopper og skal samles igen. Sekundet efter er to af holdets medlemmer ved at bygge en hule af gymnastikredskaber, mens en anden svinger frem og tilbage i et reb, to hopper på den røde air-track, og den sidste står på hænder.

Der er bestemt nok at se til for trænerne mandag eftermiddag i hallen i Herrested, men det er tydeligt, at både holdleder Jennifer Andersen og de øvrige assistenter brænder for deres arbejde. Ligeledes afslører deres enorme og konstante smil, at de også nyder tiden og den ugentlige træningstime.

Jennifer Andersen (midtfor) midtvejs i årets sidste træning for motorikholdet i Herrested. Foto: Søren Tideman Lassen

- Jeg ved snart ikke, hvem der har det mest sjovt - Jennifer eller børnene? siger en af de  tilhørende forældre og griner.

Normalt er der adgang forbudt for forældrene, mens træningen står på, men til dagens juleafslutning - og senere borgmester besøg - har de til nøds fået lov at træde inden for.

Annonce

- Smil, latter og sved på panden

Det var Jennifer Andersen selv, der startede holdet op for snart fem år siden, og det er der en helt ganske enkel grund til.

- Alle skal have mulighed for at bevæge sig og få minder, slår Jennifer Andersen fast.

Derfor er hun også glad og taknemmelig for den anerkendelse, det er at modtage årets handicappris.

Holdet her er lige tilpas og rammer fuldstændig plet for vores situation

Maj-Britt Rex

- Det er et helt fantastisk hold, og vi har nogle virkelig dygtige trænere, der fortjener den her anerkendelse, fortæller Jennifer Andersen og henviser til de tre øvrige trænere: Max Andersen, Kathrine Jørgensen og Laura Linde.

Under holdets juleafslutning er der ikke tid til lange udtalelser - her har holdet hendes fulde fokus, hvilket øjensynligt også gør hende konstant beskæftiget i de 60 minutter, træningen står på.

Nicolai Rex (th.) holder snoren mens de øvrige gymnaster store som små hopper over eller under på den røde air-track. Foto: Søren Tideman Lassen

Holdet består således i år af seks deltagere, hvoraf flere kræver en-til-en træning. Der er både børn og voksne på holdet, og deltagernes behov og udfordringer er vidt forskellige.

- Der er altid smil, latter og sved på panden. Det er dejligt at have muligheden for at tilbyde sådan et hold, selvom vi ikke ligger inde i byen, siger hun i et kort øjeblik med ro på.

Annonce

Rammer plet

En af de forældre, der i dagens anledning overværer træningen, er Maj-Britt Rex. Hendes søn Nicolai har gået på holdet lige siden opstarten, og det er familien rigtig glad for.

- Vi kommer fra byen (Herrested red.), og selvom det er det eneste lokale tilbud for os, så er vi virkelig glade for det. Der er så mange frivillige, at der næsten og ofte er nok til 1-1 til hvert barn, siger hun.

Efter en times træning, sjov og leg kiggede borgmester i Nyborg Kommune Kenneth Muhs (V) forbi. Her viser Nicolai Rex borgmesteren billeder fra sidste gang de to mødtes. Foto: Søren Tideman Lassen

Tidligere gik Maj-Britt og Nicolai Rex til mor-og-barn-gymnastik, og da det stoppede, havde de svært ved at finde ud af, hvad de så skulle.

- Vi var faktisk med i lykkeliga fra start, fortæller hun og hentyder til initiativet, der er et nationalt fællesskab for børn med udviklingshandicaps og deres familier.

- Men det blev alt for meget, og der var alt for mange indtryk. Til første træning trak Nicolai sig straks og søgte ind i hallen ved siden af, derfor stoppede vi der, uddyber hun og tilføjer:

- Men holdet her er lige tilpas og rammer fuldstændig plet for vores situation.

Jennifer Andersen og motorikholdet fremhæves som ugens hjertevarmer for deres ekstraordinære indsats gennem de seneste fire år og fremadrettet, når holdet igen starter op til januar til næste sæson.

- Og vi har plads til mange flere, afslutter Jennifer Andersen og understreger, at alle er velkommen, uanset hvilken hindring man mener burde være i vejen.

Holdet modtog sammen med årets handicappris et gavekort til Nyborg Handelsstandsforening på 3.000 kroner. De penge går nu til nyt holdtøj med logo, så de glade gymnaster i fremtiden kan troppe op i ens træningstøj.

Dagens juleafslutning endte med slikposer, inden oprydningen gik i gang. Foto: Søren Tideman Lassen
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Værsgo: 100.000 kroner til gode Danehof-idéer

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Store mængder regn forsinker byggeri af omstridt præstegård: - Vi tager ikke nogen chancer, når det handler om skimmelsvamp

Annonce
Lokalavisen Nyborg

700 frivillige til Tour de France i Nyborg: Alle har mulighed for at være med

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Større end nogensinde: Danehof sætter alle sejl til

Lokalavisen Nyborg

Fem fyraftener med brandvarm historie

Lokalavisen Nyborg

Gratis tilbud om hjælp til matematik: Ny matematikcafé åbner på Nyborg Gymnasium

Lokalavisen Nyborg

Arne og Lotte Nielsen flyttede til Tårup for over 50 år siden: - Når der er noget, der går godt, så tiltrækker det

Lokalavisen Nyborg

Nu afvikles Nytårskoncerten endelig - men kun for 500 personer

Lokalavisen Nyborg

Bager Gertz har fået en overhaling: Hyggebelysning og træpaneler skal fremme caféstemningen

Lokalavisen Nyborg

Landporten næsten så god som ny

Lokalavisen Nyborg

Friskole får 1,3 millioner kroner: Nyt aktivitetshus skal skabe liv i lille landsby

Annonce