Annonce
Lokalavisen Nyborg

Ung frisør fik allergi: Nu er hun selvstændig og kører ud til kunderne

Sara Kjær Sicko elsker at være frisør og har nu fundet en løsning på sit allergi-problem. Foto: Anette Hyllested
Sara Kjær Sicko er ikke let at slå ud. Som nyuddannet frisør fik hun allergi, blev fyret og siden sendt på truck-kursus. Nu har hun åbnet sin egen mobile frisørsalon.
Annonce

Østfyn: Trods sine kun 24 år har Sara Kjær Sicko prøvet lidt at hvert, og nu er hun i gang med at sparke liv i sin drøm, som ellers truede med aldrig at blive til virkelighed.

Sara vil leve af sit håndværk som frisør.

Her i foråret har hun derfor stiftet sit eget firma, som hedder Kjær4you, og bag navnet gemmer sig en utraditionel frisørsalon: Saras salon er mobil - det er hende, som kører ud til kunderne.

Vejen mod at blive frisør begyndte uproblematisk, men det varede ikke ved.

Hun fik en læreplads hos Frisør Inge i Nyborg og skiftede undervejs til Hairtrend i Langeskov. Og i august 2019 kunne hun kalde sig for uddannet frisør.

Fra 1. september samme år var hun ansat hos en frisør i Agedrup, men efter tre uger fandt Sara ud af, at hun var blevet allergisk over for blegemidler. Kemien sætter sig i hendes luftveje.

- Så blev jeg fyret, og det kan jeg godt forstå, for min arbejdsgiver, der var på vej på barsel, frygtede selvfølgelig langvarige sygemeldinger fra mig oveni, siger Sara Kjær Sicko.

Frisør på farten. Sara Kjær Sicko er klar til at køre Østfyn rundt. Foto: Anette Hyllested
Annonce

Ene pige på holdet

Heller ikke andre frisører ville have hende på grund af allergien, så efter en lille måned hjemme havde Sara fået nok af lediggang og besluttede sig for at blive blomsterbinder. Hun fik plads hos Anettes Blomster i Langeskov.

- Ja, og så fik jeg græsallergi, så det arbejde kunne jeg heller ikke tåle.

På jobcentret så de andre muligheder i Sara og anbefalede hende at få et truck-certifikat.

- Så tog jeg det. Jeg var godt nok eneste pige på holdet, fortæller Sara og smiler stort.

I slutningen af december fandt hun selv et fuldtidsarbejde som handicaphjælper for en yngre kvinde i Ringe.

- Jeg er meget glad for det arbejde, og jeg har lært meget af det. For eksempel at lidt allergi ikke er det værste i verden, andre har det værre.

Samtidig tog hun i januar et iværksætterkursus hos Erhverv & Vækst.

- Jeg nåede at deltage tre gange - så kom coronaen, men allerede efter første gang ringede jeg til chefkonsulent Stig Bøgh for at fortælle ham, at jeg var utålmodig og gerne ville i gang med det samme, og så hjalp han mig. Jeg skulle bare sørge for at få et cvr-nummer og en konto.

Dermed var firmaet Kjær4you en realitet - men som andre frisører måtte Sara finde sig i at lade forretningen ligge stille i en periode på grund af coronavirus.

Annonce

Altid glad

Sara Kjær Sicko vil blive ved med at være handicaphjælper de kommende år, men på den lange bane håber hun at kunne leve af sit firma, som foreløbig er en sidebeskæftigelse.

Hendes kunder er typisk børnefamilier, ældre eller gangbesværede, som har svært ved at komme til frisør.

Hun kører ud til kunder i hele Nyborg Kommune og i den gamle Langeskov Kommune uden at kræve kilometertakst, mens kunder længere væk må finde sig i at betale 50 kroner oveni til transport.

Hendes "varer" er klassiske frisøropgaver undtagen farvning og afblegning - dog farver hun bryn og vipper. Ellers klipper hun og sætter hår til festlige lejligheder, og de produkter, hun sælger, er uden parabener og sulfater.

- Og så er jeg altid i godt humør, og det kan jo være rart, hvis man ikke kun trænger til at blive klippet, men også til en hyggelig snak, siger Sara og smiler igen.

Annonce

Bor hos svigerfamilien

Sara Kjær Sicko er født og opvokset i Ørbæk, men flyttede til Ullerslev, da hun mødte sin kæreste, Martin Hansen. Parret har i fire år boet hos hans forældre på Lervadvej.

- Vi får det til at fungere. Her er jo rigeligt med plads, siger Sara, men tilføjer, at hun og Martin håber at flytte i deres eget sidst på året, og at det kommende hjem skal ligge på østfyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Mød Gud online

Annonce