Annonce
Lokalavisen Nyborg

Utraditionelt samarbejde giver pote

Det er to verdener, som mødes, når der afholdes qigongundervisning i den lille butik på havnen i Nyborg. Men ifølge deltagerne giver det en god oplevelse. Blandt dem er indehaver Kitt Nielsen, som her ses tættest på kameraet. Foto: Kasper Riggelsen
Indehaveren af den lille butik på lystbådehavnen i Nyborg, Kitt's, har slået sig sammen med lederen af den lokale qigong-skole. Det er der kommet en masse god energi og overraskende tiltag ud af.
Annonce

Nyborg: Ingen kan være eksperter i alt. Som ny iværksætter giver det derfor mening at finde sammen med nogen, der kan hjælpe og give gode råd om de ting, man er knap så god til. Det kan der oven i købet komme noget overraskende og nyskabende ud af.

Et godt eksempel på det er Kitt Nielsen og Vibeke Fraling, som i udgangspunktet ikke har meget til fælles rent forretningsmæssigt. Den ene er indehaver af Kitt's, en lille butik i lystbådehavnen. Den anden er leder af den lokale qigongskole.

Begge var da også en anelse skeptiske i forbindelse med deres første møde. Men ud af det er blandt andet kommet ideen om at afholde qigong-undervisning i butikslokalet omgivet af fiskegrej, brugskunst og tøjstativer.

Og det har vist sig at være en succes for begge parter.

- Jeg har boet mange år i København og var inspireret af, hvad jeg oplevede der. Altså at man ikke bare skal gøre som alle de andre. Samtidig tænkte jeg, at det kunne hjælpe på markedsføringen af min butik, at jeg ville få X antal damer herned, som går ud i byen og fortæller: jeg har været til qigong hos Kitt. Hvor var det hyggeligt, og hvor har hun nogle gode varer. Allerede nu kan jeg mærke på omsætningen, at det hjælper, fortæller Kitt Nielsen om det utraditionelle samarbejde, der har stået på siden starten af efteråret.

Ud over den ugentlige træning tirsdag aften er makkerparret begyndt at arrangere spontane events, typisk på fredage. De er sågar blevet enige om at afholde en international qi-gong dag på havnen den sidste lørdag i april. Inklusiv livebands og pølsevogn.

Desuden indgår de i et lille netværk af iværksættere, der bruger hinanden til at dele erfaringer og give gode råd.

- Så når vi finder på noget at lave sammen, tænker vi hele tiden: Hvordan kan vi være noget for de andre erhvervsdrivende også? For eksempel har vi arrangeret foredrag om, hvordan man kan gå fra fritidsselvstændig til fuldtidsselvstændig. Jeg har selv stået der. Pludselig var det ikke bare en hobby, men mit levebrød. Så er man nødt til at tænke langt mere professionelt og tage en masse beslutninger. I den situation er det rart at have nogen at snakke med, der forstår, hvad det indebærer, forklarer Vibeke Fraling.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Mød Gud online

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce