Annonce
Lokalavisen Nyborg

Vej og latrin: Flere fund under Torvet i Nyborg

Endnu et latrin er dukket op i jorden under Torvet i Nyborg. Disa Simonsen fra Østfyns Museer er i gang med at undersøge området ind mod rådhuset. Foto: Mogens Rasmussen.
Arkæologerne fortsætter graverierne på Torvet i Nyborg - nu gælder det området ind mod rådhuset.
Annonce

Nyborg: Sidste år fik arkæologerne fra Østfyns Museer lov til at undersøge det meste af undergrunden under Torvet i Nyborg for spændende fortidsminder.

Men der er stadig nyt land at gå ombord i, og det er netop, hvad arkæolog Disa Simonsen har gjort i denne uge, hvor fliserne er fjernet på området ind mod rådhuset, og statuen af Kong Cristian IX er kørt i depot.

Avisen mødte arkæologen torsdag middag i silende regn, men humøret var alligevel ok:

- Vi finder flere rester af de huse, der lå i området, før turneringspladsen blev anlagt midt i 1500-årene. Blandt andet er endnu et latrin dukket op, siger Disa Simonsen.

I bunden af latrinet fandt hun oven i købet et potteskår fra en kande eller en skål, og den kan måske være med til at datere latrinet.

Arkæologen fandt også mere af den vej, som dukkede frem under udgravningerne sidste år. Den har cirka samme forløb som den kommende vej over Torvet - altså skråt over pladsen fra hjørnet af rådhuset til broen ved Slotsmøllen.

Vejen er helt tilbage fra 1200- eller 1300 tallet og dermed ældre end Nyborgs kendte middelalderstruktur. Derfor er arkæologerne spændt på, hvor vejen fortsætter på strækningen ned mod havnen.

Undersøgelserne ved rådhuset bliver ikke langvarrige, og i løbet af få dage overlader arkæologerne stedet til folkene fra Munck, der er ved at anlægge det nye torv i forbindelse med det store slotsprojekt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Ballet i Landporten

Lokalavisen Nyborg

Magiske aftener i Nyborg

Lokalavisen Nyborg

Smuk aftentur

Lokalavisen Nyborg

Fotogene brumbasser

Annonce