Annonce
Lokalavisen Nyborg

Velkommen på biblioteket, bare du ikke bliver hængende

Nu kan man igen komme på biblioteket. Arkivfoto
Nu kan man igen gå på opdagelse mellem reolerne på Nyborgs biblioteker, men man må ikke sætte sig og læse på stedet.
Annonce

Østfyn: Efter to måneder med lukkede døre har Nyborg Bibliotek igen åbnet for udlån og aflevering af bøger på sine tre adresser i Nyborg, Ørbæk og Ullerslev.

Det betyder, at man igen kan gå på opdagelse mellem reolerne og lade sig inspirere, og man vil også kunne få kortvarig rådgivning af bibliotekarer til at finde materialer enten på stedet eller digitalt på nyborgbibliotek.dk.

Til gengæld må man ikke slå sig ned på biblioteket og sætte sig for at studere bøger, aviser eller tidsskrifter. Og man må heller ikke benytte bibliotekets computere eller printe og kopiere.

- Bibliotekstilbuddet er lige nu en reduceret størrelse, men vi har fuld forståelse for, at også vi skal åbne gradvist og glæder os over endelig at have liv i vores lokaler igen, siger biblioteksleder Birgitte Haugbøl i en pressemeddelelse, hvori hun også fortæller, at hun og medarbejderne har brugt lang tid på at klargøre bibliotekerne med afstandsmærker, håndspritstandere og nye arbejdsgange.

- Så du kan trygt besøge dit lokale bibliotek, siger hun.

Grundet retningslinjerne for bibliotekernes genåbning, er der ikke selvbetjente åbningstider i Ullerslev og Ørbæk i første del af genåbningen, men man kan stadig besøge bibliotekerne i den betjente åbningstid mandag og torsdag 10-13 og 15-18, tirsdag og onsdag 10-13 og 15-17 samt lørdag 10-13.

Biblioteksleder Birgitte Haugbøl. Foto: Carsten Olsen
Annonce

385 poser

Under nedlukningen tilbød Nyborg Bibliotek lånerne såkaldte to-go-poser, hvori personalet pakkede lidt forskellige bøger ud fra lånernes ønsker.

- Allerede i det første døgn var der stor efterspørgsel på det nye koncept, og vi endte med at pakke 385 poser. Det var en stor fornøjelse at kunne tilbyde nyborgenserne nye læseoplevelser under nedlukningen, fortæller Birgitte Haugbøl.

På E-reolen, som er bibliotekernes tilbud af ebøger og netlydbøger, gav Kultur- og Fritidsudvalget en ekstrabevilling, så loftet for digitale lån pr. bruger blev forhøjet. Det var ifølge Birgitte Haugbøl også en stor succes, som mange benyttede sig af.

- Det er glædeligt, at vi et vist omfang har kunnet bidrage til at stille læselysten hos vores brugere. Men vi glæder os naturligvis også til, at bibliotekstilbuddet igen gælder længere vejledninger om litteratur og søgninger. Særligt har det gjort ondt, at de studerende ikke har kunnet få samme hjælp til deres opgaver som de plejer - her midt i en eksamenstid. Vi glæder os også til, at man kan læne sig tilbage i sofaen med en bog eller deltage i vores kulturelle arrangementer. Det er jo summen af de enkelte tilbud, der udgør et moderne folkebibliotek, siger Birgitte Haugbøl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Mød Gud online

Annonce