Annonce
Lokalavisen Nyborg

Vild med at fiske? Her finder du fiskepladserne i kommunen

Knudshoved er et af de populære fiskesteder i kommunen. Foto: Peter Krogh Frausing
Selv om vejret måske ikke altid indbyder til en fisketur om vinteren, kan det alligevel være fristende at sætte snøren i vandet og håbe på gevinst. Den 14. januar lancerede Fishing in Denmark en hjemmeside, der giver fiskeglade mennesker et overblik over, hvor det er godt at fiske.
Annonce

Lokalavisen Nyborg præsenterer herunder fiskepladserne i Nyborg Kommune, hvor du kan være heldig at få en fisk på krogen.

1 Kokhaven

I den nordlige ende at kommunen finder man den første fiskeplads ved Kokhaven. Her er der et tydeligt badekar, som kan ses, når man parkerer tæt på vandet.

Et badekar er i fiskeverdenen et relativt dybt område tæt ved land inddæmmet af revler, hvilket vil sige, at området er dybt for så på den anden side af revlerne at blive lavt igen.

Hvis man har lyst til en hurtig fisketur, skulle der være chance for at fange både havørred, hornfisk og fladfisk ved Kokhaven. Og især i foråret er der gode chancer her. 

2 Grønnehave

Ved Grønnehave kan pladsen virke sandet, men hvis man opsøger de mere mørke områder, hvor man har badekar foran sig, bør der være gode muligheder for fangst af havørred eller hornfisk. Et godt råd fra fishingindenmark er, at man fisker de steder, hvor det skifter mellem sand og mørke områder. 

Ved Grønnehave er der mulighed for at parkere ved siden af campingpladsen.

3 Knudshoved

Knudshoved er et yndet sted at fiske for fiskere fra hele landet. Her møder man både dybt vand, men også en plads, hvor der er meget strøm i vandet. 

På pladsen her kan man være heldig at fange havørred eller hornfisk - og så kan man også være heldig at fange nogle forholdsvis store fisk, da de ofte trækker forbi netop her. Især om sommeren er Knudshoved en eftertragtet fiskeplads. 

Hvis man ønsker at fiske her, kan man parkere ved DSB kursuscenter.

4 Slipshavn

Ved Slipshavn kan pladsen ifølge Fishing in Denmark ved første øjekast se kedelig ud, men hvis man giver den en chance, kan man være heldig at fange noget. Og især i de kolde måneder kan man fange fisk her, som man ikke kan få på krogen ved nogen af de andre pladser. 

Man fisker ud over et mørkt område, hvor fiskene kan stå helt inde i bunden, så derfor kan det være godt at huske at affiske området, inden man passerer det. Her foregår parkering ved vejsiden.

5 Kajbjergskoven

Hvis man ønsker en mere varieret kyststrækning med både stenet kyst, badekar og stort rev at fiske i, kan man med fordel benytte sig af Kajbjergskoven.

Her parkerer man i skoven ved hovedvejen, inden man bevæger sig gennem skoven for derefter at komme ud til kysten.

Pladsen her kan især være god i foråret, men den skulle også være et besøg værd i efteråret. 

6 Tårup

I Tårup får man mulighed for at fiske mellem de mange badebroer. Fisker man mod syd, vil man komme til et område med store sten efterfulgt af et stræk med badekar og såkaldt leopardbund, som kan indeholde mange fisk.

Fisker man længere syd på, kommer man til Kløverhagen, hvor et stort rev efterfulgt af et lavvandet område møder en. Her foregår parkering ved Pumpehuset.

For alle seks fiskepladser gælder det, at man skal have et gyldigt fisketegn for at må kaste snøren i vandet. 

Udover at guide til, hvor man kan sætte snøren i vandet, fortæller hjemmesiden fishingindenmark.info også mere om, hvordan bundforholdene, vejret og vandstanden er på den pågældende fiskeplads. 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Kunder som brødrene Price: Interno i Ellinge overlever corona på loyale kunder og nye tiltag

Annonce