Annonce
Lokalavisen Nyborg

VUC bygger bæredygtigt på volden

Borgmester Kenneth Muhs (V) tog det første spadestik til den nye tilbygning sammen med rektor Stig Holmelund. Og denne gang fik han lov til at bruge en rigtig spade og ikke en lille, fjernstyret gravko som i forbindelse med tal- og aktivitetsparken. - Dejligt at se, at jeg er blevet opgraderet. Måske får jeg lov til at bruge en af de helt store maskiner næste gang, sagde han til almindelig morskab for de mange fremmødte. Foto: Kasper Riggelsen
Forleden var der indkaldt til endnu et spadestiks-arrangement ved HF & VUC Fyn i Nyborg.
Annonce

Nyborg: Drømmer jeg - eller er jeg vågen?

Leder af HF&VUC Fyn i Nyborg, Anders Munch Hansen, har det lidt som Jeppe på bjerget for tiden.

-Flere gange har jeg måtte knibe mig selv i armen for lige at tjekke en ekstra gang. For det er helt vildt at stå her for anden gang inden for to uger. Det sker ikke andre steder i disse tider, sagde han, da der forleden var indkaldt til første spadestik på en helt ny tilbygning til cirka syv millioner kroner, der erstatter et tidligere værksted.

Ugen forinden var det en ny tal- og aktivitetspark blot et stenkast derfra, som man skålede for.

Ud over tre nye undervisningslokaler indeholder byggeprojektet i Vestergade blandt andet et nyt køkken og et nyt studieområde til kursisterne. Samtidig bliver den cirka 350 kvadratmeter store bygning indrettet på en måde, så rummene kan fungere som et stort lokale i forbindelse med større arrangementer.

Alt sammen noget, som der er god brug for, lød det fra afdelingslederen.

Annonce

Central afdeling

Med til at fejre byggeriets opstart var blandt andre rektor for HF & VUC Fyn, Stig Holmelund, der ikke lagde skjul på signalværdien i, at man vælger at investere så mange penge netop her.

-Nyborg er helt klart en central afdeling for vores skole. Samtidig er Nyborg en kommune, der prioriterer uddannelse, og hvor der er et godt samarbejde på tværs. Det gør, at vores afdeling kan have en relativ stor aktivitet i en by af Nyborgs størrelse, sagde han.

Derudover var der særligt ét ord, der gik igen, nemlig ”bæredygtighed”. Ifølge arkitekt Jesper Thyge Brøgger har netop bæredygtighed da også været et af de helt centrale elementer i projektet.

Det kommer blandt andet til udtryk i valget af materialer, hvoraf træ er det mest fremherskende, mens taget bliver beklædt med mos.

Byggeriet skulle ifølge den oprindelige tidsplan have været afsluttet hen over sommeren, men projektet er blevet forsinket. I stedet satser man nu på, at de nye lokaler kan tages i brug i løbet af efteråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Nytårskoncert aflyst

Annonce