Annonce
Livsstil

Havets hugorm er en velsmagende spisefisk: Det skal du vide, hvis du vil fange en fjæsing

Ved mange danske kyster findes flere fjæsinger end tidligere. Den giftige fisk - med det lidet charmerende kælenavn havets hugorm - er smertefuld at stikke sig på. Til gengæld er den en velsmagende spisefisk, og det glubske rovdyr bider let på krogen. Lærer man at håndtere den iltre fisk uden at røre den, venter der en oplevelsesrig fisketur.
- Det, fjæsingen mangler i størrelse, har den i sin kulinariske værdi med sit lyse og velsmagende kød. Med sine farver og sit mønster er den også en ualmindelig smuk fisk. Det, at den også er lidt farlig, indgyder respekt. Den skal håndteres korrekt og omhyggeligt. Det giver fjæsingen karakter, og det er et plus i min bog, mener Gordon P. Henriksen, der er ivrig lystfisker og har gjort formidling af lystfiskeri til sin levevej. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Annonce

Annonce
Annonce
Annonce

Annonce
Annonce
Annonce

Læs mere annoncørbetalt indhold

Annonce

Annonce
Forsiden netop nu

Annonce

Annonce