Annonce
Mariager Avis

Årets folkemøde i Mariager flytter fra centrum til havnen

"I stedet for et folkemøde med stadepladser og små telte, så etablerer vi nu temascener på havnen med en lang række aktører, der inviterer politikere, organisationer og eksperter til debatter og andre typer aktiviteter på disse scener", siger Signe Møller Preisler fra Den Danske Europabevægelse, der står bag et-dags folkemødet i Mariager 28. august i år. PR-foto
Modsat aflysninger af en lang række af sommerens festivaler fortsætter Den Danske Europabevægelse forberedelserne til et-dags folkemødet i Mariager 28. august i år.

Mariager: Mens festivaler landet over aflyser på stribe efter regeringens seneste udmelding vedrørende sommerens coronarestriktioner, fortsætter Den Danske Europabevægelse ufortrødent planlægningen af årets et-dags folkemøde i Mariager 28. august, hvor bevægelsen vil sætte fokus på Danmark og EU.

- Vi har tilpasset vores arrangement, så vi kan sikre, at vi overholder retningslinjerne for corona på en måde, så folkemødet bliver en stor succes, siger Signe Møller Preisler, der er projektleder i Den Danske Europabevægelse med ansvar for årets folkemøde i Mariager.

Tilpasningen betyder, at hvor europabevægelsen tidligere havde planlagt et arrangement med folkemødestemning i det centrale Mariager, er det nu planen, at årets folkemøde afholdes på havneområdet, hvor der er bedre plads til, at folk kan bevæge sig rundt i coronasikker afstand.

Annonce

- Og i stedet for et folkemøde med stadepladser og små telte, så etablerer vi nu temascener på havnen med en lang række aktører, der inviterer politikere, organisationer og eksperter til debatter og andre typer aktiviteter på disse scener, fortsætter Signe Møller Preisler.

Der vil være mindst tre af disse scener på havnen, hvor følgende temaer vil blive taget under behandling og debat: 'EU og digitalisering', 'Den europæiske sundhed' og 'Klima'.

Derudover arbejder Den Danske Europabevægelse på at etablere yderligere to scener med temaerne EU og internationale forhold samt 'Den sociale søjle', der blandt andet handler om mindsteløn og barsel i en EU-kontekst.

- Vi glæder os utrolig meget til i samarbejde med Festival of Europe at give danske EU-interesserede borgere en lille forsmag på det store internationale folkemøde - Festival of Europe - der finder sted i Mariager i august 2022, siger Signe Møller Preisler.

Satser på lokale kræfter

Til august hæves loftet for det maksimale antal deltagere ved udendørs arrangementer til 5000, og da Den Danske Europabevægelse hele tiden har anslået, at deres folkemøde vil have deltagelse af mellem 1000 og 5000 i løbet af dagen, får dette ikke betydning for arrangementets afvikling.


Uanset hvad kommer vi selvfølgelig til at følge sundhedsstyrelsens anbefalinger og retningslinjer.

Signe Møller Preisler, Den Danske Europabevægelse


- Det kan være, at vi bliver nødt til at lave en form for indhegning ved scenerne, så der ikke er for mange på en gang eller tjekke coronapas, men da der stadig er lang tid til 28. august og meget kan nå at ændre sig, har vi ikke på nuværende tidspunkt lavet konkrete planer i den retning, siger Signe Møller Preisler.

- Men uanset hvad kommer vi selvfølgelig til at følge sundhedsstyrelsens anbefalinger og retningslinjer, understreger hun.

I forhold til at stille deltagernes sult og tørst i løbet af folkemødedagen, håber europabevægelsen, at Mariagers restaurationer har lyst til at spille en aktiv rolle.

- Vi kommer ikke til at stille telte op for nogle, der kommer udefra. Tanken med årets folkemøde er, at det kun er lokale, der får mulighed for at tilbyde mad og drikke til deltagerne. Og det vil jo være oplagt for de lokale at prøve det af forud for Festival of Europe til næste år, siger Signe Møller Preisler.

Skulle man have lyst til at være frivillig medhjælper under folkemødet 28. august i Mariager, kan man melde sig på hjemmesiden eu-dagen.dk, hvor man også kan læse mere om arrangementet.

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Fredningen der skal sikre orkideerne i Dania Kridtgrav kan få den modsatte effekt

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Pia Adelsteen peger på nyt byrådsmedlem fra Radikale Venstre som medlem af økonomiudvalget

Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Direktør for det europæiske folkemøde i Mariager er stoppet med øjeblikkelig virkning

Mariager Avis

Mere selvskåret kød og mormor-retter i Superbrugsen i Mariager

Mariager Avis

Rottebekæmper: Halvdelen af rottesagerne i Mariagerfjord skyldes defekte kloaksystemer

Mariager Avis

Tegn på at du kan have rotter

Mariager Avis

Top 10 placering til Mariagerfjord Kommune på listen over færrest indbrud

Mariager Avis

Handelsstandsforeningen vender tomlen opad for planerne om at udvide Mariagers bymidte: En super god idé

Mariager Avis

Der køres så hjulkapslerne rasler af på Fuglsangsgades brosten

Mariager Avis

Borgmester Mogens Jespersen til transportminister Benny Engelbrecht: Fingrene væk fra Hadsundbroen

Mariager Avis

SSP-konsulent: Vi kan være stolte over de unges alkoholvaner

Mariager Avis

Formand for museumsforeningen, Bodil Amdi Mikkelsen: Nu ser vi fremad

Mariager Avis

Optimistisk formand for Mariager Handelsstandsforening: Jeg tror, vi får endnu et fantastisk år i Mariager

Mariager Avis

Medindehaver af Aage Vestergaard Larsen A/S, Gitte Buk Larsen: Andres plastaffald er vores guld

Mariager Avis

Gitte Buk Larsen har en  passion for at lave underlige kreative ting

Mariager Avis

Grønt lys fra byrådet: Nyt campus til 275 mio. kr. forstærker uddannelsesmiljøet i Mariagerfjord

Mariager Avis

Forælder? Tre myter og misforståelser om unge og druk

Mariager Avis

Fortsat fredning af Dania Kridtgrav kan blive dyr for Mariagerfjord Kommune

Mariager Avis

Genanvendelsesvirksomheden Aage Vestergaard Larsen A/S vinder Plastprisen 2021

Mariager Avis

Ejer af Dania Kridtgrav: Hvor er vores ejendomsret henne?

Mariager Avis

Dania Kridtgrav har været en sovende fredning siden 2018

Mariager Avis

Comeback til Børnefesten i Mariager

Mariager Avis

Mariager Fjord OK gjorde rent bord ved årets første stævne

Annonce