Annonce
Mariager Avis

Årets julevin fra Rema 1000: Fransk, italiensk eller amerikansk

Købmand Morten Skou, Rema 1000, Mariager, har tre forslag til årets julevin: Fra venstre en Valpolicella Ripasso, i midten en californisk Zinfandel og til højre en Chateauneuf du Pape. Foto: Niels Bo Mandrup
Rema 1000-købmanden Morten Skou giver her sine anbefalinger om årets julevin.
Annonce

Mariager: - Den traditionelle danske julemiddag stiller store krav til vinen, der skal ledsage maden. And og/eller flæskesteg, brunede kartofler, svesker, æbler, rødkål og en god brun sovs er på én gang både salt og sødt, fedt og syrligt.

- Det kræver sin vin,  konstaterer købmand Morten Skou, Rema 1000 i Mariager.

Han og Rema 1000-kæden har udvalgt tre vine, som er særligt velegnede til julemiddagen. Og blandt dem er Morten Skous egen personlige favorit: Cristia Collection Chateauneuf du Pape.

- Lavet 100 procent på Grenache-druen, som er kongen af druer i den sydlige Rhone-dal, fremhæver Morten Skou.

"Masser af frugt, krydderurter, tobak, lakrids og en lang smuk finale", skriver Rema1000 om vinen, der betegnes som den perfekte ledsager til traditionel dansk julemad, men også til oksesteg, vildt og lam.

Som et alternativ til den sydfranske rødvin foreslår Morten Skou en Pasqua Valpolicella Ripasso Superiore.

- En frisk og mellemfyldig vin, der også kan gå til flere forskellige retter med kylling og kalve- eller svinekød, siger han.

I den italienske vin indgår fire forskellige druer, Corvina, Rondinella, Corvinone og Negrara.

Det tredje bud på julevinen er  Zinfandel fra Lodi, Californien.

- Mange er meget glade for Zinfandel. Den kan gå til det meste, fremhæver Morten Skou.

Den beskrives som havende en koncentreret aroma, hvor smag af modne kirsebær og brombær dominerer. Den er lagret på amerikanske egetræsfade, hvilket også bidrager til smagen.

Morten Skou peger på, at man jo også kan vælge et par forskellige vine, så man drikker den ene til andestegen og den anden til flæskestegen, hvis ellers man er seks-otte voksne omkring bordet.

Morten Skou fornemmer en stigende interesse for vin blandt sine kunder og oplyser, at der efterhånden også sælges lidt flere dyrere vine til over 200 kroner flasken.

- Men vi sigter også efter, at alt skal være tilgængeligt for alle. Det gælder også for vinen. Den vin, vi sælger, skal være prisen værd, understreger Morten Skou.

Der er hans opfattelse, at en del vin-forbrugere efterhånden finder frem til en vintype, som de sætter særlig stor pris på.

- Men det kan jo også blive kedeligt med mere af det samme, og det kan også være en god idé at udfordre smagsløgene engang imellem, slutter han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce