Annonce
Mariager Avis

Ekstra tilskud fra staten: 1,4 mio. kroner til sommersjov for børn og unge i Mariagerfjord

Med tilskud fra staten er der flere muligheder for sommerferieaktiviteter for børn i Mariagerfjord Kommune. Her rollespil på Fyrkat. Foto: Mariagerfjord Kommune
Ekstrabevilling: Folketingets sommerpakke sikrer børn og unge en god sommerferie trods coronakrisen
Annonce

Mariagerfjord: Mange børn og unge har haft det svært under coronakrisen. De har savnet de sociale fællesskaber i skolen og foreningslivet, og nogle er tilmed sakket agterud rent fagligt. Derfor har et bredt flertal i Folketinget vedtaget at øremærke 200 millioner kroner til aktiviteter for børn og unge i skolernes sommerferie. Mariagerfjord Kommune får 1,4 millioner kroner.

Det vækker glæde hos Jane Grøn, der er formand for kommunens kultur- og fritidsudvalg.

- Det er dejligt, at sommerpakken giver os mulighed for at sætte ekstra turbo på vores sommeraktiviteter for børn og unge. Ungdomsskolen og biblioteker er i fuld gang med at planlægge aktiviteter og tilbud i samarbejde med foreninger og institutioner. Desuden har vi afsat en pulje på 150.000 kroner, så foreninger kan søge tilskud, siger Jane Grøn.

Annonce

Foreninger bakker op

Mange foreninger har allerede meldt sig på banen. Blandt andet laver IK Rosendal en fodbold camp og gymnastikken tilbyder sommergymnastik, Red Barnet arrangerer en tur på fjorden for børn og deres familie. Foreninger kan stadig nå at byde ind, hvis de skynder sig. Sidste frist for at byde ind på puljen er nemlig 7. juli.

Ungdomsskolen rykker ud med en campingvogn og tænder op i grillen for at tilbyde et positivt fællesskab for unge, der måske ikke har de store sommerplaner. Her vil der være street shows og workshops med bmx i forskellige byer. En række ungdomsklubber holder sommeråbent og ungdomsskolens hurtige RIB-båd vil suse rundt på fjorden.


Ungdomsskolen og biblioteker er i fuld gang med at planlægge aktiviteter og tilbud i samarbejde med foreninger og institutioner.

Jane Grøn, formand for udvalget for kultur og fritid under Mariagerfjord Byråd


Kommunens svømmehaller har ekstraordinært åbent, og der er fri entre for børn og unge op til 17 år.

Mariagerfjord Bibliotekerne og Rollespilsakademiet laver spionakademi, der byder på sjovt og actionfyldt rollespil, hvor deltagere blandt andet bliver trænet i flyvefærdigheder, spionage og skydetræning med ufarlige NERF-guns.

I Hadsund Kulturcenter bringer Sebastian Klein og Vicky Knudsen børnene igennem en hæsblæsende fortælling om den fortryllende natur, vi har lige uden for døren.

På skoleområdet er man på trapperne med aktiviteter og tilbud, der skal hjælpe eleverne med at lukke faglige huller, der kan være opstået som følge af skolelukningen.

På kommunens hjemmeside kan børn og voksne finde et overblik over sommeraktiviteterne, som er finansieret af Folketingets sommerpakke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

- Det bedste er friheden

Annonce