Annonce
Mariager Avis

1. maj-øller og propagandasangbøger førte til medlemskab af Enhedslisten

Selv om Malene Ingwersen kun har været medlem af Enhedslisten i halvandet år, er hun partiets spidskandidat ved kommunalvalget 16. november i Mariagerfjord Kommune. Foto: Frank Pedersen
Hvis Enhedslistens Malene Ingwersen bliver ny borgmester, vil hun kræve klimaregnskaber og socialt ansvar fra kommunens samarbejdspartnere.

Mariagerfjord: Selv om Malene Ingwersen kun har været medlem af Enhedslisten siden 1. maj sidste år, er hun partiets spidskandidat ved det kommende kommunalvalg i Mariagerfjord Kommune 16. november.

Trods det relativt korte partimedlemsskab, har hun altid været et politisk interesseret menneske.

- Der blev altid diskuteret pædagogik, politik og alt muligt andet i mit barndomshjem. Min mor var pædagog og kom ud af en akademisk præget familie, mens min far som udlært murer var arbejder med et kæmpestort A, så jeg har fået det bedste fra bedste verdener, siger Malene Ingwersen med et smil.

Annonce

Den direkte anledning til, at Malene Ingwersen for halvandet år siden meldte sig ind i Enhedslisten var en festlig sammenkomst med to af hendes venner, Anna og Asbjørn, 1. maj.

- Selv om det var under den triste coronatid, holdt vi 1. maj, for det skal man jo som socialist, fortæller hun, der til dagens fejring havde bestilt øl fra Enhedslisten.

- Sammen med øllene kom nogle rød-grønne propagandasangbøger, så mens vi sad og drak øl og sang arbejdersange på mine venners altan, blev vi fuldstændig optændt af ilden. Anna sagde pludselig, at nu meldte hun sig ind i Enhedslisten og så sagde jeg ”okay, det gør jeg også”, fortæller Malene Ingwersen.

Et ubehageligt skråplan

Hun understreger, at det ikke kun var øllene og den opløftede stemning, der førte til medlemskab af Enhedslisten. Det handlede i høj grad også om, at der gennem længere tid var foregået ting, som hun havde fået nok af og at landspolitik efter hendes mening var kommet ud på et ubehageligt skråplan.

Malene Ingwersen

Spidskandidat for Enhedslisten ved kommunalvalget 16. november i Mariagerfjord Kommune.

45 år.

Har to sønner på henholdsvis 12 og 18 år.

Uddannelse: Uddannet lærer fra Den frie Lærerskole.

Stilling: Er ansat i et længerevarende vikariat på Vindblæs Friskoleskole.

- For det første handler al politik i Danmark åbenbart om fem procent af befolkningen - muslimske flygtninge - som man ikke kan lide og derfor udskammer, siger Malene Ingwersen.

Hun tilføjer, at hun ser en større trussel mod det danske og den danske kultur i den indflydelse, som særligt amerikansk kultur har på vores daglige liv end de relativt få flygtninge med en muslimsk baggrund, der søger mod Danmark.

- Det er ikke fordi, jeg synes, det er så forfærdeligt med den amerikanske kultur. Det jeg peger på er bare, at den påvirker os noget mere, når den flyder ind i vores stuer end den mellemøstlige, siger hun.

Annonce

Enhedslisten er den rene vare

For Malene Ingwersen har der aldrig været tvivl om, at hvis hun skulle være medlem af et parti, var Enhedslisten den eneste mulighed. Det betyder dog ikke, at det er det eneste parti, hun har stemt på.

- Da jeg som 18-årig skulle stemme for første gang, stemte jeg på SF, for det gjorde min mor, men jeg skiftede ret hurtigt til Enhedslisten, siger hun.

- Taler man om social ansvarlighed, er der for mig ingen tvivl om, at Enhedslisten er den rene vare i forhold til SF, for Enhedslisten er et parti, hvor man ikke giver køb på tingene, fortsætter hun.

Malene Ingwersen erkender, at man politisk kan være nødt til at indgå kompromiser, men pointerer at det ikke må føre til, at man også går på kompromis med sin menneskelighed.

Annonce

Traditioner og fordomme hæmmer de røde

I det nuværende Mariagerfjord byråd har SF et enkelt medlem. Enhedslisten har ingen og har aldrig haft en repræsentant i byrådet.

Malene Ingwersens bud på, at socialister i Mariagerfjord Kommune tilsyneladende har svært ved at finde opbakning på valgdagen er dels, at det er et spørgsmål om traditioner blandt kommunens vælgere. Et andet af hendes bud går på fordommen om, at Enhedslisten er et storby-parti.

- Det synes jeg bestemt ikke, at vi er. Jo mere jeg er kommet ind i partiet des mindre synes jeg faktisk, at Enhedslisten er et storby-parti. Mange af de møder jeg har deltaget i i partiet har eksempelvis handlet om, hvordan vi får mere offentlig transport ud til de små landsbyer, siger hun.

Annonce

Klima, socialt ansvar og borgerparker

Skulle det ske, at Enhedslisten får et helt fantastisk valg 16. november, der betyder, at partiet får absolut flertal i Mariagerfjord Kommunes byråd og Malene Ingwersen dermed bliver kommunens nye borgmester, vil hun som det første sætte klimaregnskaber på alle nye byggerier, renoveringer samt indkøbsaftaler, der forpligter alle kommunens samarbejdspartnere til at tage et klimaansvar.

- Derudover skal vores samarbejdspartnere tage et socialt ansvar, hvor de blandt andet forpligtiger sig til at stille med lærepladser. Kravet om socialt ansvar skal også gælde for kommunen på de arbejdspladser, hvor det er relevant, pointerer Malene Ingwersen.

Borgerparker i alle kommunes bysamfund - store som små - er også højt placeret på Malene Ingwersens ønskeseddel.

- Jeg drømmer om, at der etableres steder, hvor man kan samles og hvor der kan skabes sammenhængskraft. Steder hvor man kan mødes på tværs af generationer til aktiviteter som for eksempel petanque, boccia, grill, klatrevægge og parkour. For mig er det når mennesker mødes i lokalsamfundet at der opstår kultur, siger hun.

Som ny borgmester vil Malene Ingwersen desuden undersøge, om det ville give god mening at købe en superklimabevidst byplanlægger, der fik til opgave at udfærdige en 10-års plan for Hobro i forhold til trafikken og byen generelt.

- Jeg synes, der er noget, der halter helt gevalttig med byplanlægningen i forhold til eksempelvis busterminalen i Hobro. Det er ligesom om, det fungerer bedre i de andre byer i kommunen, siger hun.

- Det er så få andre byer, hvor den ikke ligger ved togstationen, så hvorfor ikke også i Hobro. Det kan også være, at den skal ud til bowlingcentret i industrikvarteret i nærheden af gymnasiet, der er mange muligheder, fortsætter hun.

Annonce

Ville have skrevet under på budgetaftalen

Da Enhedslisten ikke er med i byrådet, har partiet ikke været en del af de forhandlinger, der ledte frem til den budgetaftale, der fornyelig blev indgået mellem samtlige af byrådets partier.

Malene Ingwersen tager sig en tænkepause, før hun svarer på spørgsmålet om, hun og Enhedslisten ville have været medunderskriver af den budgetaftale, de øvrige partier skrev under på.

- Jeg har tidligere givet udtryk for de dele af budgetaftalen, som jeg synes er mærkelige. Men altså… Ja, umiddelbart tænker jeg ikke, at der er for store kameler i det budget, som jeg ville skulle sluge eller noget, jeg synes er helt forfærdeligt, siger hun.

- Så med det kendskab jeg har til aftalen, ville jeg godt have kunnet stemme for og skrive under, fortsætter Malene Ingwersen.

Annonce

Forventer mange ”for første gang”-oplevelser

Det er første gang, at Malene Ingwersen deltager i en valgkamp, hvor hun selv er på stemmesedlen. Hendes forventning til debuten er, at det bliver hårdt arbejde og samtidig spændende at komme ud og møder mange forskellige mennesker.

- Selvfølgelig tager jeg ud for at gøre opmærksom på, at jeg stiller op, men jeg tager mest af alt ud for at tale med folk og for at høre, hvad det er der rører sig hos dem. Det synes jeg er megaspændende, siger hun.

Som valgkampsdebutant forventer Malene Ingwersen også mange ”for første gang”-oplevelser i tiden frem til 16. november. Hun har allerede haft nogle stykker som eksempelvis, da hun ved ’Hop i havet’ arrangementet ved Mariager Havn for første gang blev skudt ud i havnen på en madras. Det var ved samme arrangement, at hun for første gang holdt en offentlig tale.

- Det var nervepirrende. Selv om jeg som skolelærer er vant til at stå og performe og dermed er vant til at være på, så var det et helt andet format. Sammen med de andre i partiet havde jeg fokuseret meget på indholdet i talen, men jeg var nervøs og må nok erkende, at jeg brændte sgu’ ikke igennem, siger Malene Ingwersen og ler, mens hun lover, at hun nok skal blive bedre til den del næste gang, hun skal holde en tale.

Annonce

Vil have flere kvinder i byrådet

Da Malene Ingwersen bliver bedt om at pege på den af sine politiske modstandere, hun sætter størst pris på, værger hun sig ved betegnelsen modstandere.

- Jeg ser ikke de andre politikere som modstandere, for de er jo repræsentanter for befolkningen, siger hun.

- Men Laura Holm, der stiller op for de konservative, synes jeg er både spændende og dygtigt. Generelt vil jeg elske, hvis vi kan få flere lidt yngre kræfter ind i det der byråd, fortsætter Malene Ingwersen, der også gerne ser flere kvinder i byrådet end nu, hvor der kun er syv kvinder ud af de i alt 29 byrådsmedlemmer.

- Kvinder udgør halvdelen af befolkningen, så jeg synes, det er mærkeligt og ærgerligt, at vi ikke er bedre repræsenteret. Man har bare nogle andre erfaringer, når man lever livet i en kvindekrop end i en mandekrop. Det er ikke bedre erfaringer, de er bare anderledes, siger hun.

Mød spidskandidaterne

Tirsdag 16. november afholdes kommunalvalg.

I ugerne op til valget bringer Mariager Avis en artikelserie med spidskandidaterne for de partier, der stiller op til valget.

Tidligere bragt:

Uge 34 Leif Skaarup (S)

Uge 35 Jens-Henrik Kirk (K)

Uge 36 Jørgen Hammer Sørensen (DF)

Uge 38 Mogens Jespersen (V)

Uge 39 Jens Maarup Lykke (Rad)

Uge 40 Peder Larsen (SF)

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Krav om coronapas for alle kommunalt ansatte i Mariagerfjord Kommune: Kommunale ledere skal foretage stikprøvekontrol

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Millionbeløb sendes efter Mariager-festival: - Nu kan vi koncentrere os om at skabe rammerne

Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Ny driftsbestyrer på veteranjernbanen: Katrine er på flere måder en mønsterbryder

Mariager Avis

Restaurant genåbner med ny forpagter: Nyt liv i Hobro-restaurant

Mariager Avis

Mere og yngre girlpower i det nye Mariagerfjord byråd

Mariager Avis

Konservativ er nyt medlem af den skrumpede 'Mariager-gruppe'

Mariager Avis

Eksperterne har fældet dom over spækhuggeren, og der er ikke stor optimisme:  - Vi er enige om, at den ikke er strandet

Mariager Avis

Se dronevideo af spækhugger, fanget mellem revlerne nær Øster Hurup: - Jeg er ikke ekspert, men jeg synes, den ser stor ud

Mariager Avis

Levende spækhugger mellem revler på Kattegatkyst: Se privatoptagelse af det storslåede pattedyr i bevægelse

Mariager Avis

Tabt formandspost satte skår i valgglæden hos Mariager-politiker

Mariager Avis

Se listen over de mest populære politikere i Mariagerfjord Kommune: Tre nye ansigter har fundet vej til top fem siden 2017

Mariager Avis

Efter elendigt valg: Markant DF-koryfæ opgiver straks kommunalpolitiske ambitioner

Mariager Avis

En tredjedel af byrådet i Mariagerfjord udskiftet ved valget: Få overblikket over dem, der går ud og kommer til

Mariager Avis

Pia Adelsteen har smækket døren i til byrådssalen i Mariagerfjord Kommune: - Jeg gider simpelthen ikke mere

Mariager Avis

Mogens Jespersen genvinder borgmesterposten: Mariagerbaseret fremgang hos støtteparti sikrer blå blok sejren

Mariager Avis

Rødtlys-kørsel ved skolebørns lyskryds endte med mulig vold fredag morgen: Politiet efterlyser vidner i fjordby

Mariager Avis

Bare rolig: Den savnede kongepython er dukket op igen - og den var ikke nået langt væk

Mariager Avis

Kongepython er løs i landsby: Ejer insisterer på, at slangen har brugt toilettets afløb som flugtvej

Mariager Avis

Kristina har overtaget Strikkehjørnet, fordi hun ikke kunne lade være

Mariager Avis

Send en julehilsen og støt Mariager Spejderne

Mariager Avis

Julekalender-succes gentages til fordel for julebelysningen i Mariager

Mariager Avis

Med udgangspunkt i sit eget liv vil spidskandidat for Kristendemokraterne, Hanna-Maria Lyng, vil sikre psykologhjælp til unge og øge fokus på søskende til handicappede

Mariager Avis

Boligpriserne stiger stadig i Mariagerfjord Kommune

Annonce