Annonce
Mariager Avis

50.000 kroner til kultur på folkemøde

Udvalget for Kultur og Fritid yder tilskud til platform for lokalt forankret musik på årets folkemøde i Mariager.
Annonce

Mariager: Som en forløber for næste års Festival of Europe i Mariager holder Den Danske Europabevægelse lørdag 28. august i år et en-dages folkemøde i Mariager, hvor der ved en masse debatter og oplæg vil blive sat fokus på EU og Europa set fra en dansk synsvinkel.

Dagen vil også byde på en række kulturelle indslag, hvoraf en del vil være af musikalsk karakter med afsæt i lokalområdet og det øvrige Jylland. Desuden er det planen, at dagen sluttes af med en stor koncert.

Til denne del af folkemødet har Den Danske Europabevægelse ansøgt Udvalget for Kultur og Fritid i Mariagerfjord Kommune om et tilskud på 50.000 kroner, der blandt andet skal bruges til opbygning af den scene, hvorfra musikken skal spilles.

Annonce

Kultur samler skilte vande

Projektleder i Den Danske Europabevægelse, Signe Preisler, pointerer, at kultur er en vigtig spiller, når det handler om sammenhold og fællesskab.

- Kunst binder os sammen på tværs af grænser og kulturer i en grad, der ikke kan undervurderes. Derfor er kunsten en utrolig vigtig spiller i et folkemøde omhandlende EU-politik, som ofte kan skille vandene, siger hun og fortsætter:

- Med et ambitiøst underholdningsprogram, ønsker vi at give de nordjyske og jyske kunstnere en platform, hvor de med deres talent kan inspirere til sammenhold og fællesskab på tværs.

Signe Preisler tilføjer, at da folkemødet bliver holdt i Mariager, og bliver et lokalt forankret foretagende, er det vigtigt, at hoveddelen af de optrædende er fra Nordjylland, sådan at der er et stærkt lokalt udtryk.

På sit møde 3. februar vedtog medlemmerne af Udvalgt for Kultur og Fritid enstemmigt, at man gerne vil støtte op om Den Danske Europabevægelses initiativ ved at bevilge de ansøgte 50.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce