Annonce
Mariager Avis

Liv i købstaden: Alle skal være med til at holde liv i byen

Jeanette Leth Neldorf, afdelingsdirektør i Jutlander Bank, medvirker gerne til at skabe liv i byen og opfordrer til opbakning om byens fælles aktiviteter. Foto: Niels Bo Mandrup
- Når man på den måde har været med til at gøre en forskel, går man glad hjem fra arbejde, siger afdelingsdirektøren i Jutlander Bank, Jeanette Leth Neldorf.
Annonce

Mariager: Vi skal alle sammen være med til at holde liv i byen.

Det er udgangspunktet for Jeanette Leth Neldorf, afdelingsdirektør i Jutlander Banks afdeling i Mariager. Her tiltrådte hun 1. maj 2017, samme dag, som afdelingen i byens gamle elværk kunne fejre sin 30 års fødselsdag. Så gammel er Jutlander Bank dog ikke i sig selv. Banken blev skabt ved fusion mellem Sparekassen Hobro og Sparekassen Himmerland i 2014, og det var Hobro-sparekassen, der i forvejen var etableret i Mariager.

Og det med at holde liv i byen forsøger hun at medvirke til på flere måder. Dels har hun og hendes familie valgt at bosætte sig i Mariager. Hun har også engageret sig i eksempelvis byens handelsstandsforening og i datterens rideklub.

Dertil kommer, at hun optræder som "julemand", når hun på vegne af Sparekassen Hobro-Fonden uddeler portioner af Jutlander Banks overskud til foreninger og institutioner.

- Det er fedt at sende penge tilbage til lokalområdet, synes Jeanette Neldorf, der har talt sammen, at fonden i Mariager-området har udbetalt omkring en halv million kroner.

Jeanette Leth Neldorf

Jeanette Leth Neldorf

41 år, vokset op i Mou, bosat i Mariager, gift, to børn på 13 og 16 år.

Højere handelseksamen fra Aalborg Handelsskole, bankuddannet i Danske Bank, København, derefter uddannet finansøkonom fra Niels Brock.

Rykkede til Basis Bank ved dens oprettelse.

Derefter ansat i Alm. Brand Bank i Randers. Da afdelingen lukkede, flyttede Jeanette Leth Neldorf til Sparekassen Kronjylland i Ø. Tørslev og blev i 2010 ansat som souschef i Sparekassen Kronjylland i Mariager. Herfra blev hun for godt to år siden headhunted til posten som afdelingsdirektør i Jutlander Bank i Mariager.

Annonce

Yndlingsopgave

Sparekassen Hobro-Fonden og Sparekassen Himmerland-Fonden ejer to tredjedele af aktierne i Jutlander Bank A/S og modtager dermed to tredjedele af det aktieudbytte, der udloddes. Og det er disse penge, der sendes videre ud i lokalsamfundene til almennyttige og velgørende formål.

- Der kommer jo nye penge ud hvert år, så det er bare med at få søgt. Det er en af mine yndlingsopgaver at tage ud og overrække sådan et diplom, siger Jeanette Neldorf.

For hende betyder det meget at have nære og dybe relationer. Det er blandt andet derfor, at hun har valgt både at bo og at arbejde i en by som Mariager.

- Og det stemmer i høj grad overens med Jutlanders filosofi om langvarige kundeforhold. Det handler jo om at skabe nogle win-win-situationer både for kunden og for banken.

Jeanette Neldorf lægger vægt på en åben dialog med kunderne.

- Vi vil gerne tale med folk om deres drømme, også på den lange bane. Hjælpe dem med at tilrettelægge deres økonomi, så de kan nå de drømme, de har. Det er simpelthen det fedeste, når man så ser, at det lykkes - for eksempel at en familie får råd til den båd, som den har ønsket sig, fortsætter Jeanette Neldorf og tilføjer:

- Når man på den måde har været med til at gøre en forskel, går man glad hjem fra arbejde.

Annonce

Åben bank

Jeanette Neldorf lægger - ligesom Jutlander Bank som sådan - vægt på at møde kunderne, hvor det er mest praktisk og mest bekvemt. Ganske vist er den officielle åbningstid mandag til fredag klokken 10 til 16, men andre tidspunkter kan man lave aftale om.

- Vi rykker gerne ud en tirsdag aften klokken 20, når børnene er lagt i seng, og der er ro på forældrene, hvis der er behov for en snak, fortæller Jeanette Neldorf.

Siden hun begyndte i banken, har den lukket for kontante ekspeditioner. I stedet henvises kunderne til automaten udenfor, hvor man kan foretage både ind- og udbetalinger. Og det har ikke været til alles udelte tilfredshed. Især ældre mener fortsat, at de har brug for kontanter, men efterhånden lærer de også at bruge betalingskort og computer i deres pengeforretninger.

- Og så kan vi flytte fokus fra kontanthåndtering til rådgivning, fastslår Jeanette Neldorf.

Udover hende er der i Mariager-afdelingen tre medarbejdere, som alle har været i afdelingen i mere end to år.

Liv i købstaden

Under rubrikken ”Liv i købstaden” skildrer vi i Mariager Avis hver uge i tekst og billeder personer, butikker, foreninger og andre aktører, der sætter deres præg på Mariager.

Vi vil gerne sætte personen i centrum og præsentere de pågældende såvel privat som professionelt: Uddannelse, familieliv, fritidsinteresser, erhvervsmæssig karriere.

Vi efterlyser synspunkter på byen og dens udvikling: Hvorfor blev det Mariager, hvad er godt, hvad kan blive bedre – og hvem er det, der skal gøre noget, hvis noget skal være anderledes? Og hvad gør den pågældende selv?

Har du forslag til, hvem vi skal skrive om, er du velkommen til at sende en mail til mariageravis@mariageravis.dk.

Annonce

Byen er udfordret

På spørgsmålet om, hvordan Mariager har det, svarer Jeanette Neldorf, at byen har det svært.

- Det er svært at holde liv i små købstæder. Der er mange arbejdspladser her, og der er mange, der handler her, men der er også mange, der skal ud af byen for at arbejde, og som handler på vejen hjem. Nethandel er også en udfordring, fortsætter hun. Og er der først butikker, der lukker, bliver det sværere at trække nye til. Det gør det også sværere at trække tilflyttere til byen, hvilket kan udfordre skoler og børneinstitutioner. Så kommer man ind i en ond cirkel, der også kan påvirke ejendomsværdierne.

- Vi skal alle sammen være med til at holde liv i byen, være med til at bidrage til lokalsamfundet, understreger hun, der også opfordrer sine medarbejdere til at være aktive i byen og deltage i byens liv.

Jutlander Bank er "åben for græsrødderne", konstaterer Jeanette Leth Neldorf med sloganet på væggen i baggrunden. Foto: Niels Bo Mandrup
Annonce

Familien

Selv er hun opvokset i Mou ved Limfjorden med en, som hun siger, kærlig mor og tre skønne brødre. Efter handelsskolen i Aalborg skulle der ske noget andet, og hun rejste til København, hvor hun blev elev i en af Danske Banks store filialer, nemlig i Dronningens Tværgade. Hun mødte også sin mand i København, og de blev på et tidspunkt enige om at rykke til Jylland. Siden 2006 har adressen været 9550 Mariager.

- Her er vand, skov, natur, skole og foreningsliv. Og jeg er så priviligeret at kunne arbejde i den by, hvor jeg bor. Så jeg er simpelthen bare så glad, siger Jeanette Neldorf, der betragter Mariager som en skøn ramme om et familieliv. En god del af sin tid bruger hun da også i selskab med familien. Den rejser gerne, og børnene på 13 og 16 år deler også forældrenes glæde ved lækre madoplevelser på restauranter.

Jeanette Neldorf også bruger mange timer i forbindelse med datterens ride-interesse, mens sønnen deler interessen for biler og formel 1 med sin far.

- Men det er nu mest en mandeting, siger hun.

Jeanette Leth Neldorf foran Mariagers gamle elværk, der siden 1987 har lagt lokaler til Jutlander Bank og dens forgænger, Sparekassen Hobro. Foto: Niels Bo Mandrup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Purhus Kro tager to hæderspriser hjem

Annonce