Annonce
Mariager Avis

Gode råd om at vælge vin til juleaften

Udover blomster har Anni Andersen også en vinafdeling i Kirkepladsens Blomster, Kirkebakken 2 i Mariager. I denne uge anbefaler hun vin til juleaften, heriblandt denne rødvin fra Californien. Foto: Annelene Petersen
I Kirkepladsens Blomster sælger indehaver Anni Andersen også vin og hun giver her sine anbefalinger til gode juleaften-vine.
Annonce

Mariager: En god del af Kirkepladsens Blomster, Kirkebakken 2 i Mariager, er indrettet som vinafdeling, og indehaver Anni Andersen siger, at det særligt er i tiden op til jul, at der bliver solgt meget vin i blomsterbutikken, og at det især er i butikkens gavekurve med lækkerier, at vin er populært, og at det gælder både de hvide og røde samt dessertvine.

Mariager Avis har i år bedt Anni Andersen om at give hendes bud på et par flasker god julevin.

Hun fortæller, at der ikke er nogen fællesnævner i forhold til de lande, de i alt fire rødvine kommer fra, som hun vil anbefale til hovedretten.

- Der er en fra Californien, en fransk, en italiensk og en chilensk vin, så der er lidt for enhver prisklasse. Den billigste vin blandt disse fire er den fra Californien, hvor man kan få to flasker for 120 kroner og den dyreste er en Amarone fra Italien til 199 kroner flasken. Uanset pris så har disse fire rødvine dog det tilfælles, at de alle er i den kraftige ende, så de kan modstå den kraftige og lidt fede mad, som vi jo ofte får juleaften, siger Anni Andersen.

Til hovedretten anbefaler Anni Andersen disse fire rødvine, fra venstre: Les Amourettes fra Frankrig, Pacific Heights Zinfandel fra Californien, Sueño Secret fra Chile og Filo Amarone Della Valpolicella fra Italien..Filo Amarone Della Valpolicella Italien. Amarone er Veneto’s absolutte topvin. Vinens farve er meget dyb rubinrød med en kant, der nærmer sig brændt ler. Bouqueten er en oplevelse i sig selv med lakrids, tobak, krydderier og en intens varme. Vinen har en enorm, blød og glat krop, og eftersmagen vil ingen ende tage. Skal vinen komme til sin ret, så drik den af store tulipanglas sammen med én du godt kan lide. Vinen er absolut en oplevelse nu, men for den tålmodige ligger der en forrygende oplevelse og venter i denne flaske. Mindst 20 år fra høståret vil den fortsætte med at udvikle sig til noget helt fantastisk. Servér den ved 18 grader og lad den aller­helst stå og åbne sig i en karaffel et par timer inden den skænkes. Pris per flaske 199 kroner. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Portvin og dessertvin

Når det kommer til desserten - som for de fleste er lig med risalamande - har Anni Andersen valgt at anbefale to forskellige typer vin.

- Den ene er en blød, lækker og rund portvin fra A. H. Riise, som man kan få både som ruby, tawny og hvid. Udover til dessert så er en glas portvin også superlækkert til oste.

- Som alternativ til portvin vil jeg foreslå en dessertvin fra Fezas. Det er ikke så tit, at der bliver serveret dessertvin juleaften, men den her passer perfekt til risalamande med masser af fløde i. Og det er da også den, vi får til risalamanden hjemme hos os selv, siger Anni Andersen.

- Den har en mørk bærsmag tilsat søde krydderier, der passer til rigtig godt til risalamande, fortsætter hun.

Her på siden kan du se Anni Andersens vinanbefalinger, og hvad der er karakteristisk for hver enkelt vin.

Anni Andersens anbefaling af vin til desserten, fra venstre en dessertvin fra Fezas, derefter tre varianter af portnin fra A.H. Riise, en hvid, en tawny og en rød.Borges Porto portvin fra A.H. Riise findes i tre varianter: den klassiske tawny, den mørke søde røde samt den lyse friske hvide. Fælles for de tre portvinene er, at de passer perfekt som aperitif og til alle desserter. Pris per flaske 165 kroner. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Purhus Kro tager to hæderspriser hjem

Annonce