Annonce
Mariager Avis

Artikel i Mariager Avis bragte sindene i kog

Byrådsmedlem for Venstre i Mariagerfjord Kommune og tidligere borgmester i Mariager Kommune, Erik Kirkegaard Mikkelsen, blev vred, da han læste sidste uges artikel i Mariager Avis med socialdemokraten Thomas Høj. "Thomas Høj fremhæver, at jeg var imod dannelsen af Mariagerfjord Kommune. Intet er mere forkert, og jeg må forlange et dementi, da det er direkte usandt og nærmest historieforfalskning, siger Erik Kirkegaard Mikkelsen. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Venstres byrådsmedlem i Mariagerfjord Kommune, Erik Kirkegaard Mikkelsen, blev vred, da han læste sidste uges artikel med den socialdemokratiske byrådskollega, Thomas Høj, i Mariager Avis. Så vred at han forlanger et dementi.
Annonce

Mariager: I sidste uge bragte Mariager Avis en artikel med det socialdemokratiske medlem af Mariagerfjord Kommunes byråd og mariagerbo, Thomas Høj.

I artiklen sagde Thomas Høj i forhold til, at Visit Mariger er blevet en del af Visit Vesthimmerland, hvilket har betydet at turistkontoret er flyttet fra lokalerne på Mariager Torv til Års:

- Vi skal turde tage de upopulære valg, hvis vi mener, det er de rigtige og det bedste. Og så er det vigtigt, at vi bakker op om de beslutninger, der bliver taget. Også selv om man måske ikke er 100 procent enig, for beslutninger bliver jo ikke omgjort, fordi man lufter sin uenighed, det skaber bare dårlig energi.

Som eksempel nævnte Thomas Høj i artiklen, at der stadig er medlemmer af Mariagerfjord Byråd, der mener, at den største fejl, der er begået er kommunesammenlægningen i 2007, hvor Mariager Kommune blev en del af den store Mariagerfjord Kommune.

- Her tænker jeg på Erik Kirkegaard Mikkelsen som en, der har det synspunkt. Og ja, det kan man godt mene, men det kommer ikke til at gå tilbage af den grund, så det er at holde snakken fast i noget negativt. Prøv i stedet at sige, nu er det sådan det er, så lad os arbejde ud fra det og se, om vi kan få lavet nogle gode synergier, lyder Thomas Højs opfordring.

Annonce

Vil have et dementi

Til denne del af artiklen siger Erik Kirkegaard Mikkelsen:

- Jeg blev vred, da jeg læste det. Jeg læser artiklen sådan, at Thomas Høj fremhæver, at jeg var imod dannelsen af Mariagerfjord Kommune. Intet er mere forkert, og jeg må forlange et dementi, da det er direkte usandt og nærmest historieforfalskning.


Nu har jeg genlæst artiklen med Erik Kirkegaard Mikkelsen og må erkende, at jeg havde misforstået det, der stod. Så der lægger jeg mig fladt ned.

Thomas Høj


- Finn Cilleborg og jeg kæmpede hårdt for at få dannet en samlet kommune rundt om fjorden, efter et flertal i Mariager Byråd havde stemt os til Randers. Det lykkedes, og hvorfor tror Thomas Høj, at den hedder Mariagerfjord Kommune. Der var andre forslag til navn, fortsætter Erik Kirkegaard Mikkelsen.

Annonce

Lægger sig fladt ned

Thomas Høj siger, at han udtalte sig som han gjorde i artiklen på baggrund af en artikel med Erik Kirkegaard Mikkelsen i Mariager Avis 28. april i år.

"Jeg fastholder, at Erik Kirkegaard Mikkelsen er en af dem, der går tilbage i de gamle sager og hele tide vil have ting rullet tilbage, hvilket jeg også har sagt til ham", siger Thomas Høj. Foto: Frank Pedersen

- Nu har jeg genlæst artiklen med Erik Kirkegaard Mikkelsen og må erkende, at jeg havde misforstået det, der stod. Så der lægger jeg mig fladt ned, siger han og tilføjer, at han selvfølgelig gerne vil have ryddet op i den misforståelse.

- Men jeg fastholder, at Erik Kirkegaard Mikkelsen er en af dem, der går tilbage i de gamle sager og hele tide vil have ting rullet tilbage, hvilket jeg også har sagt til ham, siger Thomas Høj og tilføjer, at det eksempelvis gælder spørgsmålet om sammenlægning af Visit Mariager med Visit Vesthimmerland samt at turistkontoret er flyttet væk fra Mariager.

- Jeg har sagt til Erik (Kirkegaard Mikkelsen, red.), at den beslutning ikke bliver rullet tilbage. Det kommer ikke til at ske, så lad være med at gå med den slags gamle historier, fortsætter han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Ny skoleleder til Asferg Skole

Mariager Avis

Solnedgangstur med veterantoget

Mariager Avis

Formand: Mariager Tennisklub er en bitte, god og hyggelig klub

Mariager Avis

Monica i Havndal fik sin flise

Mariager Avis

- Jeg tager gerne en vikartime

Annonce