Annonce
Mariager Avis

Atter fadøl og socialt fællesskab efter fire måneders nedlukning på A'Porta

Medindehaver af A'Porta, Pia Adelsteen, er glad for atter at kunne holde åbent i restauranten og især krostuen med dens stamgæster. "For stamgæsterne er det nemlig ikke bare et sted, hvor de får sig en øl. Det er i høj grad også et socialt fællesskab, og det fællesskab har de været afskåret fra i fire måneder", siger hun. Foto: Frank Pedersen
I A’Portas krostue kan stamgæsterne atter nyde det sociale fællesskab - og en øl - som de har været afskåret fra i fire måneder.

Mariager: 21. april kunne A’Porta endelig genåbne og byde velkommen tilbage til både spisende gæster i restauranten og stamgæsterne i krostuen.

A’Porta ejes og drives af parret Kim Christiansen og Pia Adelsteen, og sidstnævnte fortæller, at det er gået helt fint med genåbningen, og at alle har været flinke til at følge de gældende coronaregler.

- Folk ved godt, at de skal kunne fremvise coronapas, for at kunne sidde indenfor og de, der ikke har haft passet med, har sat sig udenfor - vi har jo heldigvis indtil videre været begunstiget med dejligt vejr - så vi har ikke været nødt til at afvise nogen, siger Pia Adelsteen.

Annonce

Hun tilføjer, at det dog i begyndelsen særligt var en udfordring for nogle af de stamgæster, der har faste pladser i krostuen, at de også skal reservere plads en halv time i forvejen.

- Og det kan jeg godt forstå, for det er da tåbeligt, at reglen også gælder for de, der bare gerne vil hygge sig med en øl uden at skulle have noget at spise. Det med at reservere i forvejen er jo ikke noget, vi er vant til på barer. Men nu har de fundet ud af at reservere en plads fra klokken 11, når vi åbner, til lukketid, selv om det betyder, at det ikke er alle, der kan komme hver dag, siger Pia Adelsteen.

Hun tilføjer, at selv om hun ikke forstår argumenterne for reservationsreglen, så bliver den ligesom de øvrige coronarestriktioner selvfølgelig overholdt i A’Porta.

- I den forbindelse er jeg blevet positivt overrasket og vil gerne rose vores unge gæster, for de er rigtig gode til at ringe i forvejen og høre, om der er plads, siger Pia Adelsteen.

Under nedlukningen har A’Porta ikke gjort det i takeaway, der har været helt lukket. Men selv om værtsparret naturligvis er glade for igen at stå bag baren og i køkkenet, er det Pia Adelsteens opfattelse, at det betyder endnu mere for stamgæsterne, at de nu igen kan komme på A’Porta.

- Der har været talt så meget om, hvor hårdt skolebørnene har haft det under nedlukningen, men jeg tror faktisk, det har været været hårdere for de, der er vant til at komme på de brune værtshuse som eksempelvis vores krostue, siger hun og fortsætter:

- For stamgæsterne er det nemlig ikke bare et sted, hvor de får sig en øl. Det er i høj grad også et socialt fællesskab, og det fællesskab har de været afskåret fra i fire måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Mariager Avis

Tegn på at du kan have rotter

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce