Annonce
Mariager Avis

Børnehavebørn fejrede den hellige Lucia

Fem-årige Karoline var udpeget som Lucia-brud, mens hendes venner fra Børnehuset Regnbuen i Mariager fulgte efter i optoget og sang med på sangen om santa Lucia. Foto: Niels Bo Mandrup
Corona udløste alternativt Lucia-optog i Regnbuen.
Annonce

Mariager: - Vi plejer at have et hyggeligt Lucia-arrangement her i institutionen, hvor vi inviterer forældre og bedsteforældre til at være med. Men på grund af coronaen går det ikke i år, så vi måtte tænke lidt alternativt, fortæller pædagogisk leder i Børnehuset Regnbuen i Mariager, Søren Horup.

Alternativet blev, at institutionens cirka 12 fem-årige en mørk og regntung torsdag morgen gennemførte et Lucia-optog fra Regnbuen og ud til Gl. Hobrovej, lidt ned ad vejen og så tilbage igen. Undervejs sang børnene, der var iført hvide kjortler og elektriske "stearin"-lys, af hjertens lyst den kendte Lucia-sang, mens de var ledsaget af deres pædagoger fra Børnehuset.

- Det er en gammel tradition, at vi har dette her Lucia-optog, fortæller Søren Horup og oplyser, at det er en begivenhed, børnene har set frem til.

Historien om Lucia

Lucia var en ung kristen kvinde, der levede på Sicilien i 300-tallet. Dengang var det forbudt at være kristen i romerriget, idet de kristne ikke ville tilbede kejseren som en gud. Derfor var de kristne forfulgte. Lucia skjulte sig som så mange andre, men sneg sig ud i ly af natten for at dele mad ud til de fattige. For at kunne se i natten og for at have hænderne fri, så hun kunne hjælpe, bar hun på hovedet en krans med lys.

Hun blev angivet til myndighederne og arresteret og til sidst henrettet, hvorefter hun blev kåret til helgen af den katolske kirke, der har fejret hende siden. Hendes helgendag er 13. december, som skal være dagen for hendes henrettelse.

Skikken med Lucia-optog kom til Danmark fra Sverige efter besættelsen.

Kilde: Folkekirken.dk

I det hele taget fylder julen naturligt nok meget for børnene i denne tid, og i Regnbuen tager man naturligvis også tråden op.

Efter Lucia-optoget tog børnene opstilling uden for Regnbuen og gav Lucia-sangen endnu en gang til glæde for de forældre, der havde mulighed for at overvære arrangementet. Foto: Niels Bo Mandrup

Uden for børneinstitutionen er der opstillet en håndfuld juletræer, som børn og forældre er blevet opfordret til at pynte i weekenderne, og mange har da også taget opfordringen til sig, så børn og forældre mødes af festligt oplyste juletræer, når de møder ind i Regnbuen i morgenmørket.

Lærkebo har to vuggestuegrupper med i alt 24 børn, og der er 27 børn i børnehave-alderen. Blandt dem var det de ældste på fem år, der deltog i Lucia-optoget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce