Annonce
Mariager Avis

Byrådet frigiver 200.000 kroner: Kursen er sat for en vandpark ved Mariager

Sidste år blev der etableret en ny bade-sandstrand i Mariager. I år vil der blive skabt en vandpark med blandt andet rutsjebaner og hoppepuder på fjorden ud for sandstranden. Arkivfoto: Frank Pedersen
Til sommer vil det være muligt at boltre sig i en vandpark med blandt andet rutsjebaner, balanceredskaber og hoppepuder i fjorden ud for Mariager sandstrand.

Mariager: Udvalg for Kultur og Fritid holdt tirsdag 5. januar årets første møde. På mødet besluttede udvalget enstemmigt at frigive 200.000 kroner til etablering af en vandpark i Mariager, der skal placeres i vandet ud for den sandstrand, som blev skabt og indviet sidste sommer.

Formand for Udvalg for Kultur og Fritid, socialdemokraten og mariagerboen Jane Grøn, beskriver en vandpark som en legeplads med blandt andet rutsjebaner, balanceredskaber og hoppepuder – bare på vand i stedet for på land.

- I 2019 var vi nogle fra byrådet, der var med på kulturmødet på Mors, hvor vi blandt andet blev præsenteret for den vandpark, der normalt ligger ved Glyngøre. Det så meget spændende ud, og Svend Skifter Andersen fra byrådet har i spidsen for en initiativgruppe har siden arbejdet på, at vi også skal have en vandpark i Mariager, fortæller Jane Grøn om projektet, der nu er godt på vej til at blive en realitet.

Annonce

Finansieringen er på plads

Gruppen bag initiativet anslår, at det vil koste 650.000 kroner at etablere en vandpark i Mariager, et beløb som allerede er i hus, idet Norlys Vækstpulje har givet tilsagn om at støtte projektet med 100.000 kroner, Jutlander Fonden Hobro støtter med 150.000 kroner, og man er i dialog med ELRO Fonden om en donation på 250.000 kroner.

"Det var et enstemmigt udvalg, der besluttede at sige ja til at frigive 200.000 kroner til etablering af en vandpark i Mariager", siger Jane Grøn, formand for Udvalget for Kultur- og Fritid. Arkivfoto: Annelene Petersen

Derudover har Mariagerfjord Byråd afsat 450.000 kroner til projektet i budgettet for 2021. Det er fra denne pulje, at der nu frigives 200.000 kroner på den betingelse, at initiativgruppen først danner en forening, der skal stå for etablering og drift af vandparken.

- Og det er jeg overbevist om vil ske meget hurtigt, for det er planen, at vandparken skal stå klar til indvielse 28. maj i år, og der er nogle myndighedsting og andet, der skal være på plads, før det kan ske, siger hun.

Udover tilskud til etablering har byrådet også besluttet at give et årligt tilskud på 40.000 kroner til drift af vandparken fra og med 2022.

Annonce

Noget ekstra for de unge

Jane Grøn siger, at vandparken i Mariager er et udtryk for, at man fra byrådets side gerne vil gøre noget ekstra for de unge samt børnefamilier med større børn i byen.


De få dage der var solskin i sommer, var der et mylder på den sandstrand, vi fik lavet sidste år. Det viste tydeligt, at der er et behov for den type aktiviteter.

Jane Grøn, formand for Udvalget for Kultur og Fritid


- De få dage, der var solskin i sommer, var der et mylder på den sandstrand, vi fik lavet sidste år. Det viste tydeligt, at der er et behov for den type aktiviteter, derfor er vi sikre på vi, at en vandpark vil være attraktivt for fjordlivet i Mariager for både unge og lidt ældre, som synes, det vil være sjovt at komme ud til noget, der vil være unikt for Mariager - der er i hvert fald ikke ret mange steder, man har en vandpark i Danmark, siger hun.

Annonce

Gratis og på eget ansvar

Af Udvalget for Kultur og Fritids dagsorden fremgår det, at vandparken vil være gratis at benytte for alle over 12 år (og yngre ifølge en voksen). Der kræves svømmevest for at benytte vandparken, da der skal svømmes det sidste stykke over til vandparken.

Af sikkerhedsmæssige grunde skal brugere af parken være minimum 12 år og skal kunne svømme 400 meter. Alle skal benytte svømmevest. Derfor vil det være muligt, at leje svømmevest eller våddragt hos en forretning i nærheden af vandparken, hvilken er endnu ikke besluttet.

Vandparken bliver betragtet som en offentlig legeplads, derfor er det brugernes eget ansvar, at færdes sikkert ud fra de sikkerhedsregler, der er angivet på synlige skilte.

Udvalget for Kultur og Fritids beslutning om at frigive 200.000 kroner, skal også godkendes i henholdsvis økonomiudvalget og byrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Mariager Avis

Tegn på at du kan have rotter

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce