Annonce
Mariager Avis

Corona-kompensation: Forsamlingshusene får ekstraordinært tilskud

Formand Ole Jakobsen og kasserer Eva Friborg uden for True Forsamlingshus kan se frem til et ekstraordinært kommunalt tilskud i lighed med de øvrige forsamlingshuse i Mariagerfjord. Arkivfoto:  Niels Bo Mandrup
Både landdistriktsrådet og udvalget for kultur og fritid i Mariagerfjord kommer kommunens 23 forsamlingshuse til undsætning.
Annonce

Mariager: Forsamlingshusene rundt omkring i Mariagerfjord Kommune har med corona-pandemien fået en ekstra udfordring: Netop corona-restriktionerne gør, at forsamlingshusene ikke selv kan afvikle indtægtsgivende aktiviteter, og samtidig har de måttet acceptere, at de heller ikke kan udleje lokalerne til private arrangementer.

Det betyder udfordringer for økonomien i forsamlingshusene, men nu er der hjælp på vej: 20.000 kroner til hvert enkelt forsamlingshus. De 10.000 kroner kommer fra kommunens landdistriktsråd, mens udvalget for kultur og fritid lægger yderligere 10.000 kroner oven i.

Og pengene falder på et tørt sted, siger formanden for True Kultur- og Forsamlingshus, Ole Jakobsen:

- Vi havde lige fået booket op med konfirmationer og andre arrangementer, men så valgte de jo at flytte det hele til august-september, så det var et tilbageslag igen. Vi har jo stadig faste udgifter som forsikringer, el og varme, renovation og den slags, der skal betales. De faste udgifter forsvinder jo ikke, selv om der ikke foregår noget i forsamlingshuset.

Ole Jakobsen betragter tilskuddet som en slags skulderklap fra kommunens side og som et udtryk for, at forsamlingshusene har stor betydning for sammenhængskraften i de små samfund.

- Forsamlingshuset er jo det eneste, vi har tilbage, konstaterer han.

Nogle forsamlingshuse har kontaktet kommunen allerede sidste år og gjort opmærksomme på, at de var udfordrede på likviditeten. Men generelt har de fleste huse haft en egenkapital at stå i mod med til dækning af faste udgifter, konstateres det i sagsfremstillingen til udvalget for kultur og fritid. Men konsekvensen kan være, at der fremover ikke er penge nok i flere huse til at foretage den løbende vedligeholdelse.

Også i 2021 vil forsamlingshusene fortsat være udfordrede og vil ikke kunne forvente at opnå den normale indtjening.

Det har et flertal i udvalget for kultur og fritid valgt at anerkende ved at følge forslaget fra landdistriktsrådet og bevilge pengene til forsamlingshusene.

To medlemmer af udvalget, Peder Larsen (SF) og Thomas Høj (S), stemte imod, idet de hellere havde set en mere behovsbestemt tildeling til forsamlingshusene efter indtægtstab og faste udgifter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce