Annonce
Mariager Avis

Corona rammer også Lyshøj Mølle

Intet grundlovsmøde på Lyshøj Mølle. Til gengæld arbejdes ufortrødent på at få møllehatten gjort færdig. Arkivfoto
De frivillige møllersvende er forsinkede i arbejdet. Møllen må også aflyse sit grundlovsmøde.
Annonce

Udbyneder: Nedlukningen af Danmark i kølvandet på coronavirussens indtog har betydet, at arbejdet med ar renovere Lyshøj Mølle ved Udbyneder er blevet forsinket.

- Vi havde håbet at vi i forbindelse med grundlovsdag kunne vise den nye møllehat færdig monteret på toppen af mølletårnet. Sådan skulle det ikke være. Vi er blevet forsinket på grund af nedlukningen, og der er ikke arbejdet på hatten i seks-otte uger, oplyser Ove Knudsen fra foreningen Lyshøj Mølles Venner.

Til gengæld glæder han sig over, at arbejdet nu er i gang igen.

- Vi fordeler os over flere dage, så vi ikke kommer for tæt på hinanden, forklarer Ove Knudsen og fortsætter:

- Møllehatten er nu så tæt på at være færdig med det, vi kan lave, mens den står på jorden. I løbet af ca. tre uger er vi klar til, at tagdækkeren kan komme i gang. Mens det sidste arbejde foregår på jorden, skal vi også i gang i toppen af mølletårnet. Vi skal have hævet det nuværende tag, så vi kan komme til at skifte krøjeringen samt diverse træbjælker, hvor den skal monteres.

Forventningen er nu, at møllehatten vil være monteret sidst i september.

Ove Knudsen oplyser, at møllevennerne er godt i gang med at søge midler til vingerne. Der skal bruges omkring en million kroner, og hvis nogle gerne vil bidrage, tager foreningen med glæde mod såvel små som store beløb.

Corona-situationen er også årsag til at det traditionelle grundlovsmøde på Lyshøj Mølle i år er aflyst, men tanken er at vende tilbage med grundlovsmøde igen i 2021. Møderne på Lyshøj Mølle er blevet holdt siden 1983.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Uhyggelig hygge i Mariager

Mariager Avis

Mariager Museum er reddet

Annonce