Annonce
Mariager Avis

Dansk Folkehjælp er midtvejs i ansøgningsruden til julehjælp: 107 børnefamilier har allerede søgt om hjælp i Mariagerfjord kommune

"Coronapandemien kan have medført en mindre gruppe af ny-fattige, som for første gang er i en situation, hvor behovet for julehjælp er til stede", siger Klaus Nørlem, generalsekretær hos Dansk Folkehjælp. Pr-foto
Dansk Folkehjælp melder om, at coronapandemien har skabe et øget behov for julehjælp hos trængte og udsatte familier.
Annonce

Mariagerfjord: 1. november åbnede Dansk Folkehjælp ansøgningen til årets Julehjælp for fattige og udsatte børnefamilier, og godt midtvejs i ansøgningsrunden har 107 familier søgt økonomisk hjælp til at klare julen i Mariagerfjord kommune.

Det oplyser organisationen i en pressemeddelelse, der fortsætter:

Dansk Folkehjælp har i år oplevet et en stigning på op til 50 procent i ansøgertallet til deres feriehjælp i sommeren 2020. Derfor har organisationen en trist formodning om, at også ansøgertallet til julehjælp vil nå nye, kedelige højder i år. Sidste år søgte i alt 14.600 familier fra hele landet julehjælp - heraf 119 familier fra Mariagerfjord Kommune.

Som Danmarks største formidler af julehjælp har Dansk Folkehjælp siden 2006 hjulpet fattige og udsatte børn og familier i Danmark. Efterspørgslen på Julehjælp er steget år for år, og med corona-pandemiens tag i det danske arbejdsmarked forbereder organisationen sig på det måske største ansøgerfelt hidtil.

Annonce

Udsatte familier mangler netværk og økonomi

Hverdagen har siden coronapandemiens indtog i Danmark ændret sig for samtlige danskere, men for udsatte og fattige familier har den nye hverdag været særlig hård.

Midtvejs i ansøgningsrunden svarer 40 procent af de udsatte børnefamilier, der har søge julehjælp, at nedlukningen har været ekstra hård, fordi de ikke har et netværk, de kan trække på til for eksempel lektiehjælp og børnepasning.

Tilsvarende svarer 46 procent, at krisen har været en stor økonomisk belastning, fordi de selv har skulle sørge for eksempelvis formiddagsmad, frokost og eftermiddagssnacks til deres hjemsendte børn. På landsplan har over 500 ansøgere har på nuværende tidspunkt sagt ja til, at de har mistet deres job på grund af coronakrisen.

Julehjælp

Julehjælp uddeles af Dansk Folkehjælps lokalafdelinger og frivillige.

Julehjælp 2020 har en samlet værdi af 1500 kroner per familie og består af:

Julemad og kolonialvarer til en værdi af 500 kroner.

Et gavekort til indkøb af gaver til familiens børn til en værdi af 1000 kroner.

Sådan støtter du:

Ønsker man at støtte Julehjælp 2020, er der følgende muligheder:

www.folkehjaelp.dk

MobilePay til 13 221

SMS ”julegave” til 1999 og støt med 150 kroner

Indsæt i bank, reg. nr. 5301, konto 0000 333 666, mærk dit bidrag ”Julegave”.

Klaus Nørlem, generalsekretær hos Dansk Folkehjælp, fortæller:

- Vi ved, at coronapandemien og særligt nedlukningen har været ekstra svær for udsatte og fattige børnefamilier, der typisk er omgivet af mere komplekse hverdage, der ud over fattigdom kan være præget af sociale udfordringer, som også påvirker børnene.

- Disse familier har ekstra hårdt brug for hjælp til at holde jul, men samtidig ved vi godt, at vi ikke kan hjælpe alle ansøgerne. Vi forventer i år et rekordhøjt ansøgertal blandt andet fordi pandemien kan have medført en mindre gruppe af ny-fattige, som for første gang er i en situation, hvor behovet for julehjælp er til stede.

- Det er en ny hverdag, mange har skulle indstille sig på, og derfor er julehjælpen ekstremt vigtig i år. Hele 18 procent af vores ansøgere angiver, at de ikke har råd til at købe de nødvendige tre måltider til familien dagligt, siger Klaus Nørlem.

Annonce

Opfordrer alle til at bidrage

Hvis Dansk Folkehjælp skal hjælpe flest mulige udsatte børn og deres familier til en bedre jul, får organisationen brug for al den hjælp, de kan mønstre. Dansk Folkehjælp håber, at der netop i år vil være en større solidaritet til at støtte organisationens julehjælp.

Erhvervslivet i hele Danmark er vigtige partnere i julehjælpsindsamlingen, og tirsdag 1. december afholder en række erhvervspaneler en julehjælpsindsamling 15 steder i Danmark. Sidste år indsamlede erhvervspanelerne 11.000.000 kroner på blot en time til danske børns jul.

- Du kan også gøre en stor forskel som privatperson. Hvert beløb tæller, siger Klaus Nørlem og tilføjer, at man på Dansk Folkehjælps hjemmeside, www.folkehjaelp.dk/stoet-os/, kan donere et beløb.

Annonce

Sådan søges om julehjælp

Familierne, der modtager julehjælp, skal være enlige forsørgere på overførselsindkomst og have hjemmeboende børn under 18 år.

Med henblik på at sikre, at kriterierne opfyldes, godkendes alle ansøgninger af bopælskommunen i bestræbelserne på, at de familier, der trænger mest, får hjælp.

Ansøgningen åbnede 1 november og lukker mandag 30. november 2020. Julehjælp kan søges på hjemmesiden ansogning.folkehjaelp.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce