Annonce
Mariager Avis

De ældste elever kan fra på mandag vende tilbage til klasserværelserne i Mariagerfjord Kommune

18. maj vender elever i 6. til 10 klasse i Mariagerfjord Kommune tilbage til klasseværelserne. Her bliver hverdagen ikke helt som før coronakrisen, idet der bliver undervist efter en nødplan og med respekt for de mange krav fra sundhedsmyndighederne. Arkivfoto: Tommy Kofoed
Elever i folkeskolens 6. til 10. klasse i Mariagerfjord Kommune kan fra mandag 18. maj vende tilbage til skolebænken.
Annonce

Mariagerfjord Kommune: De ældste elever, der i efterhånden nogen tid har været henvist til fjernundervisning, kan fra mandag den 18. maj igen møde deres kammerater og meget savnede lærere på skolen.

- Vi ved, at de store elever savner skolen, personalet og naturligvis deres klassekammerater, så det bliver en glædens dag, når alle igen møder ind i skole, siger dagtilbuds- og skolechef Berit Vinther.

Selvom corona-krisen har været et gennembrud for den digitale undervisning, er dagtilbuds- og skolechefen ikke i tvivl om, at det er godt, at elever og lærere nu kan være sammen på skolen.

Annonce

Nødundervisning

Der er ikke udsigt til, at skoledagen bliver helt normal. Ifølge dagtilbuds- og skolechefen skal personale og elever fortsat følge sundhedsmyndighedernes anvisninger. Der skal stadig holdes afstand, og der vil fortsat være særligt fokus på hygiejne og rengøring.

Desuden er der tale om nødundervisning for alle elever, så skoleskemaet og timeantallet vil ikke være, som det var før nedlukningen. Der vil blandt andet være forskudte mødetidspunkter og pauser, så man undgår trængsel på fællesarealer og skolegårde.

- Siden statsministerens udmelding har skolerne arbejdet med at gøre klar til at byde de store elever velkommen. Skolerne arbejder allerede efter detaljerede planer og sikre procedurer, og dem bygger de videre på, når de store elever vender tilbage til skolen, fortæller Berit Vinther.

Annonce

Skal tænke kreativt

Alle folkeskolerne er klar til at byde de store elever velkommen indenfor på mandag. Eleverne fra 0.-5. klasse har på mange skoler gjort brug af næsten alle lokaler, så der skal tænkes nyt og kreativt, for at alle elever kan få en skoledag med fremmøde tilbage. Det betyder også, at der kan ske ændringer i skoledagen for 0.-5. klassetrin i forhold til det, de nu har været vant til siden påske.

- Jeg vil endnu engang kvittere for en flot indsats på skolerne, hvor man gør alt, hvad man kan for, at vores store elever trygt kan vende tilbage til skolebænken, siger dagtilbuds- og skolechef Berit Vinther.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Juletræer er en eksportsucces

Mariager Avis

Broen tilbyder sin hjælp

Mariager Avis

Dansk Folkehjælp er midtvejs i ansøgningsruden til julehjælp: 107 børnefamilier har allerede søgt om hjælp i Mariagerfjord kommune

Annonce