Annonce
Mariager Avis

De store navne klar til årets Ambu-fest

Magtens Korridorer er på scenen, når Ambu-festen i Hobro skydes i gang 29. august. Foto: Ole Sejrup Jensen
Annonce

Hobro: Ambu-festen i Hobro, der i 2019 holdes i dagene 29. august til 1. september, er klar med programmet for open air-/friluftskoncerten, der skyder festen i gang.

Tanken var at hyre Kim Larsen som hovednavn, men desværre nåede Kim Larsen aldrig tilbage til Ambufestens scene, hvor han tidligere har optrådt. Men det er lykkedes Ambufesten at sammensætte et program, der i den grad hylder mesteren selv, og hvor hans ånd og alt det, han har givet danskerne, i høj grad komme til udtryk.

De fem navne, der skal spille Ambufest nummer 99 i gang, er en skøn blanding af nyt og gammelt, tradition og fornyelse, pop og rock.

Gasbox er et Gasolin- og Kim Larsen-coverband- der med stor energi og entusiasme har formået at gengive den originale lyd og stemning og nå helt ud til publikum og dybt ind i alles Kim Larsen-minder.

Desuden medvirker Hjalmer, Kim Larsens yngste søn, der i særdeleshed har arvet sin fars evner for at skrive unikke tekster i et levende hverdagssprog, der rammer lige i hjertet, og som den unge Hjalmer bare bliver bedre og bedre til at levere, så unge og gamle bliver ramt og indfanget i et vidunderligt og let musikalsk univers.

På scenen kommer også Joey Moe, der har en lang række store hits på samvittigheden, og som helt autentisk og nede-på-jorden-agtig formår at nå sit publikum med hjerte og sjæl. En fremragende live-kunstner som altid leverer fremragende koncerter for både store og små.

Magtens Korridorer vil levere rock, når den er bedst, med en rammende intensitet af band og legendariske Johan Olsen, der i øvrigt gav den flotteste hyldest til Kim Larsens mindekoncert på Rådhuspladsen i København. Bandet har leveret mørk og rå rockmusik siden 1990'erne og lægger nu endelig vejen forbi Ambufesten som et af de mest efterspurgte band blandt publikum de seneste år.

Også Gnags er indforskrevet til Ambu-festen. Gnags har et repertoire som de færreste, og de formår om nogle at holde en fest og fyre den af, så samtlige tilhørere bliver blæst videre i livet med en kæmpe indsprøjtning af intensitet, energi og lykke i en koncert gennemsyret af god stemning og fællessang. Traditionen tro slutter aftenen af med Ambu After Party i det store telt. Her spiller Volf Band op til fest og dans frem til kl. 01.00.

Ambufestens historie går tilbage til 1920, hvor den første byfest havde til formål at samle penge ind til en motoriseret brandbil som erstatning for den hestedrevne af slagsen. Allerede det første år blev pengene indsamlet, men festen fortsatte med det formål at uddele alt overskud til det lokale foreningsliv og velgørenhed. Ambufesten kan derfor i 2019 fejre byfest nummer 99 og er dermed også en af de ældste byfester i landet. Ambufesten har alle 99 år været fuldstændigt baseret på frivillighed, og derfor bliver det nærtforestående 100 års jubilæum også en fejring af frivilligheden gennem et helt århundrede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

- Det bedste er friheden

Annonce