Annonce
Mariager Avis

Den Danske Europabevægelse inviterer til Opvarmnings-folkemøde i Mariager til august

Den Danske Europabevægelse inviterer til et en-dags folkemøde i Mariager 28. august som en forløber for næste års store Festival of Europe. "Festival of Europe er så kæmpestort et projekt, at vi i Den Danske Europabevægelse gerne vil varme op til det med et arrangement, der dels kan give Mariagers borgere og erhvervsliv en forståelse af Festival of Europe og dels vil kunne bruges til at etablere gode samarbejder i lokalområdet", siger Signe Preisler, projektleder i Den Danske Europabevægelse. Privatfoto
I maj 2022 holdes det første Festival of Europe i Mariager. I år varmer Den Dansk Europabevægelse op til begivenheden med et et-dags folkemøde i købstaden.
Annonce

Mariager: Den Danske Europabevægelse inviterer alle til at deltage i et et-dags EU-folkemøde i Mariager lørdag 28. august.

Projektleder i Den Danske Europabevægelse, Signe Preisler, fortæller, at sommerens folkemøde skal ses som en forløber for det store europæiske folkemøde i Mariager i 2022, Festival of Europe.

- Festival of Europe er så kæmpestort et projekt, at vi i Den Danske Europabevægelse gerne vil varme op til det med et arrangement, der dels kan give Mariagers borgere og erhvervsliv en forståelse af Festival of Europe og dels vil kunne bruges til at etablere gode samarbejder i lokalområdet, siger Signe Preisler.

Hun fortæller, at der bliver tale om et klassisk folkemøde med stadepladser til partier, organisationer og virksomheder, hvor der i løbet af dagen vil være omkring 40 debatter, talks, interviews, diskussioner og foredrag fordelt på seks-otte lokationer i Mariager by. Desuden vil der være madboder, øltelte med mere under folkemødet.

- Der vil også blive spillet musik med blandt andet lokale og nordjyske bands samt upcoming kunstnere i løbet af dagen og forhåbentlig kan vi etablere to musikscener, siger Signe Preisler.

Om det bliver til en eller to scener, afhænger af Udvalget for Kultur og Fritid i Mariagerfjord Kommune, hvor politikerne på mødet 2. februar skal tage stilling til en ansøgning fra Europabevægelsen om et tilskud på 50.000 kroner, der er målrettet de kulturelle elementer under årets folkemøde.

Annonce

Europa set fra en dansk synsvinkel

Signe Preisler fortæller, at fokus for denne sommers folkemøde bliver Europa og EU-politik set fra en dansk synsvinkel i modsætning til Festival of Europe året efter, hvor fokus vil være Europa set i et europæisk perspektiv.


Der vil også blive spillet musik med blandt andet lokale og nordjyske bands samt up-coming kunstnere i løbet af dagen og forhåbentlig kan vi etablere to musikscener.

Signe Preisler, projektleder i Den Danske Europabevægelse


Den Danske Europabevægelse har blandt andet inviteret en række store danske virksomheder samt alle danske partier og ungdomspartier til at deltage i Mariager. Signe Preisler fortæller, at Europabevægelsen har en god dialog med alle de inviterede, hvoraf der allerede nu er mange, der har sagt ja til at deltage.

Europabevægelsen vil desuden i den nærmeste fremtid tage kontakt til lokalmiljøet - heriblandt unge i Mariager og lokale uddannelsesinstitutioner - for at få etableret samarbejder op til sommerens folkemøde.

- På den baggrund er jeg overbevist om, at det bliver et folkemøde med flere tusinde deltagere, siger Signe Preisler.

Hun tilføjer, at holder det stik, så bliver årets folkemøde væsentligt større end det projekt Europabevægelsen oprindelig tog initiativ til.

- Med den store interesse, kan det være, at vi udvider folkemødet med en ekstra dag, siger Signe Preisler og tilføjer, at den ekstra dag i givet fald bliver fredag 27. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce