Annonce
Mariager Avis

Der køres så hjulkapslerne rasler af på Fuglsangsgades brosten

I følge Jan Mikael Ringsmose er der alt for mange, der kører mere end de tilladte 30 kilometer i timen ud for hans butik i Fuglsangsgade. Det er til fare for blandt andre børn og turister, så for at gøre opmærksom på problemet, udstiller han nu hjulkapsler, der er raslet af som resultat af de for høje hastigheder på brostenene. Foto: Frank Pedersen
Jan Mikael Ringsmose er træt af, at der bliver kørt for stærkt foran hans butik i Fuglsangsgade til fare for blandt andre børn og turister. Det gør han nu på humoristisk vis opmærksom på med en udstilling af 11 hjulkapsler, fartsyndere ufrivilligt har efterladt på brostenene.

Mariager: Indehaver af Klosterkælderen Antik og Porcelæn, Jan Mikael Ringsmose, er godt og grundig træt af, at der bliver kørt for hurtigt foran hans butik i den brostensbelagte Fuglsangsgade, der ligger i en zone, hvor man maksimalt må køre 30 kilometer i timen.

Han fortæller, at der nogle gange bliver kørt så stærkt, at butiksruderne klirer.

- Det sker også, at ting vælter ned fra hylder, når det er en tung lastbil, der kører hurtigt forbi, siger Jan Mikael Ringsmose.

Annonce

Udstiller beviser

At der bliver kørt for hurtigt er ikke bare noget, han synes. Han kan nemlig fremvise håndfaste beviser i form af 11 hjulkapsler, der i løbet af vinteren og foråret er raslet af biler, der har forceret vejens brosten med for høj hastighed.

"Vi har flere smalle gader i Mariager, hvor der ikke er fortov, hvilket gør, at det farligt for børn at færdes, når der bliver kørt for stærkt. Det samme gælder i øvrigt for turister, når de går rundt og nyder vores by", siger Jan Mikael Ringsmose. Privatfoto

De 11 hjulkapsler har han samlet op fra gaden for at undgå, at de bliver omdannet til småt plastikaffald og nu ”udstiller” han dem langs muren overfor butikken, som en humoristisk påmindelse til bilister om at lette foden fra speederen.

- Det er særligt, når man kommer nede fra Torvet og skal op ad bakken, at mange sætter for meget fart på, selv om det ikke er mange sekunder, man mister ved at overholde hastighedsbegrænsningen, siger Jan Mikael Ringsmose, og tilføjer, at det i lige så høj grad er lokale som udenbys trafikanter, der kører for hurtigt.

Annonce

Farligt for børn og turister

Jan Mikael Ringsmose ser helst, at hele Mariager bymidte blev til en gå-zone, man som bilist skal liste sig gennem med højst 30 kilometer i timen.

Vinterens og forårets "høst" af hjulkapsler blev på 11 styk som Jan Mikael Ringmose nu sælger til en enhedspris på 20 kroner. Foto: Frank Pedersen

- Vi har flere smalle gader i Mariager, hvor der ikke er fortov, hvilket gør, at det farligt for børn at færdes, når der bliver kørt for stærkt. Det samme gælder i øvrigt for turister, når de går rundt og nyder vores by, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Mariager Avis

Tegn på at du kan have rotter

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce