Annonce
Mariager Avis

- Det bedste er friheden

Det er fem år siden Michala Demant Jensen blev medlem af Mariager Kajakklub, som hun har været formand for i tre år. "De sociale arrangementer hvor vi ror sammen er rigtig hyggelige, for undervejs får vi vendt og drejet en masse gode ting. På den anden side er det også dejligt med en dag alene på fjorden efter en dag på arbejdet, hvor jeg har talt meget og lyttet til mange. Sådan en tur bruger jeg til at have et stille sted", siger Michala Demant Jensen. Foto: Frank Pedersen
Michala Demant Jensen har roet havkajak i fem år og været formand for Mariager Kajakklub i tre.
Annonce

Mariager: Mariager Kajakklub blev etableret i 2004 og de seneste tre år har Michala Demant Jensen været formand for klubben, der holder til i klubhuset på adressen Ny Havnevej 6 i Mariager.

Efter en periode med større afgang af medlemmer end tilgang af nye, fortæller Michala Demant Jensen, at Mariager Kajakklub de seneste tre år har været i en god udvikling og på nuværende tidspunkt har godt 140 medlemmer.

- Vores medlemmer er mennesker, der er meget passionerede både på det romæssige og det sociale plan, lyder Michala Demant Jensens korte beskrivelse af Mariager Kajakklub.


At tage ud med en termokande kaffe en morgen, hvor vandet er helt blik stille og der ikke er andet end fuglene og naturen er helt vidunderligt

Michala Demant Jensen


Hun slår samtidig fast, at det hedder at ro kajak - ikke at sejle kajak.

- Hvis man sejler, er det med et sejl. Hvis man satte et sejl på en kajak, ville det blive noget vildt noget, så vi ror, siger hun med et smil.

Michala Demant Jensen fortæller, at udover en god del lokale medlemmer, tiltrækker Mariager Kajakklub også roere, der kommer lidt langvejs fra.

- Udover det gode sammenhold i klubben skyldes det, at Mariager er en dejlig by og et dejligt sted at ro ud fra, siger hun.

Annonce

Mange års tilløb

Michala Demant Jensen fortæller, at det med at ro havkajak var en tanke hun havde gået og syslet med i mange år, inden hun for fem år siden sammen med en veninde kontaktede Mariager Kajakklub for at omsætte tankerne til en prøvetur i en kajak.

- Det var en dag i april, hvor det regnede, blæste og var koldt, så den tur var noget af en ilddåb, vi fik som kajakroere, siger hun med et smil.

Michala Demant Jensen

Alder: 39 år.

Civil status: Gift med Jacob Lykkegaard Jensen, de har tre sønner på henholdsvis 6, 10 og 13 år.

Flyttede fra Randers til Mariager for 17 år siden.

Formand for Mariager Kajakklub.

Stilling: Distrikssygeplejerske i Randers Kommune.

Michala Demant Jensen tilføjer, at hun i det hele taget husker det som en meget meget våd og meget blæsende sommer, mens hun øvede de ting, der skal til for at bestå havkajak frironings-prøven, hvilket blandt andet indbefatter, at man skal kunne ro et antal kilometer samt vise, at man kan rede sig selv og sin makker, hvis det skulle blive nødvendigt.

- Det var lidt tough, mens det stod på, men på den anden side tænkte jeg, at så kunne nydelseskurven kunne kun gå fremad, så jeg holdt ved, siger hun.

Annonce

Et stille sted på fjorden

Det Michala Demant Jensen holder mest af ved at ro havkajak er friheden.

- At tage ud med en termokande kaffe en morgen, hvor vandet er helt blik stille og der ikke er andet end fuglene og naturen er helt vidunderligt, siger hun.

Liv i købstaden

Under rubrikken ”Liv i købstaden” skildrer vi i Mariager Avis hver uge i tekst og billeder personer, foreninger og institutioner, der sætter deres præg på Mariager. Vi vil gerne sætte personen i centrum og præsentere de pågældende såvel privat som professionelt: Uddannelse, familieliv, fritidsinteresser, erhvervsmæssig karriere.

Vi efterlyser synspunkter på byen og dens udvikling: Hvorfor blev det Mariager, hvad er godt, hvad kan blive bedre – og hvem er det, der skal gøre noget, hvis noget skal være anderledes? Og hvad gør den pågældende selv?

Har du forslag til, hvem vi skal skrive om, er du velkommen til at sende en mail til mariageravis@mariageravis.dk.

Hun tilføjer, at det at ro en tur alene og at ro sammen med andre byder på to forskellige typer oplevelser, hvor hun ikke kan sige, at hun foretrækker den ene fremfor den anden.

- De sociale arrangementer hvor vi ror sammen er rigtig hyggelige, for undervejs får vi vendt og drejet en masse gode ting. På den anden side er det også dejligt med en dag alene på fjorden efter en dag på arbejdet, hvor jeg har talt meget og lyttet til mange. Sådan en tur bruger jeg til at have et stille sted, siger Michala Demant Jensen.

Annonce

Klubhus gav socialt fællesskab

Dengang for fem år siden, da Michala Demant Jensen blev medlem af Mariager Kajakklub, havde klubben til huse i nogle containere, der lå lige ved siden af der, hvor det lækre klubhus blev bygget for tre år siden. Et klubhus der udover omklædningsrum og badefaciliteter også rummer et stort opholdsrum med storslået udsigt over Mariager Fjord.

Formand for Mariager Kajakklub, Michala Demant Jensen, foran klubhuset, der siden indvielsen for tre år siden har styrket det sociale aspekt af kajakklubben. Foto: Frank Pedersen

- Ligesom nu var det en klub der bød alle velkommen, men omgivelserne med containere var ikke til at man kunne håndtere nybegyndere, derfor var det dengang meget en klub for roere, der kom ned for at tage deres kajak og ro en tur alene eller sammen med andre, siger Michala Demant Jensen.

Efter klubhuset blev indviet for tre år siden er Mariager Kajakklub i langt højere grad blevet en klub med et stærkt socialt islæt, hvor der lægges vægt på de sociale arrangementer, ligesom der er langt flere af medlemmerne, der ”bare dumper forbi” for at få en kop kaffe, nyde udsigten og snakke med dem, der er der, selv om de ikke skal ud at ro den dag.

- Klubhuset har betydet, at vi nu som klub rummer både dem, der vil ro rigtig meget og dem der lige så meget er med på grund af det sociale fællesskab med eksempelvis grill-aftener, siger Michala Demant Jensen.

Annonce

En tillidserklæring

Et års tid efter Michala Demant Jensen var blevet medlem af Mariager Kajakklub, blev hun spurgt, om hun havde lyst til at komme med i klubbens bestyrelse.

- Det sagde jeg ja til, for jeg syntes jo, det var en dejlig klub, jeg var blev medlem af. Samtidig så jeg det som en tillidserklæring, at man syntes, jeg kunne bidrage med noget i klubben, fortæller Michala Demant Jensen, der efter et år som bestyrelsesmedlem blev valgt til formand for Mariager kajakklub.

Michala Demant Jensen medgiver, at hun godt kunne have valgt bare nyde det at ro kajak og så lade andre om det med bestyrelsesarbejdet.

- Men jeg sagde ja, fordi jeg som menneske kan godt lide at være med til at påvirke tingene i den retning, jeg tænker kan være positiv. Og der tænkte jeg, at jeg qua mine uddannelser kunne styrke bestyrelsen, så vi kunne få endnu mere ud af den her klub end det, der allerede var, siger hun.

- I det hele taget kan jeg godt lide at engagere mig i idrætsforeninger og bestyrelser. Dels fordi det sjovt og dels fordi, det er en måde, jeg kan udvikle mig selv, fortsætter hun.

Annonce

Har det som blommen i et æg

Som formand oplever Michala Demant Jensen ikke, at der er udfordringer forbundet med at være en kajakklub i Mariager - tværtimod.

- Vi har det som blommen i et æg. Vi har dejligt rovand og så har vi en af de smukkeste fjorde i Danmark, så der er der ikke noget at sætte fingeren på, siger hun og tilføjer, at kajakklubben desuden har et fint og velfungerende samarbejde med de nærmeste ”naboer” Mariager Sejlklub, campingpladsen og Mariager Saltcenter.

Selv om hun således ikke har noget at klage over i forhold til den geografiske placering i den gamle købstad, har Michala Demant Jensen dog et drømmescenarie, når det kommer til området på haven. Et scenarie der ikke involvere de boliger, der er planer om at blive bygget på det område, hvor der i dag er parkeringsplads.

- Jeg godt tænke mig, at havnearealet blev indrettet mere grønt og rekreativt, så hele havnefronten blev et varemærke for Mariager. Det kunne eksempelvis være i form af et grønt område, hvor der var plads til leg og til at man kunne sidde og grille. Det ville gøre området ved havnen endnu smukkere, siger hun.

Annonce

Book en prøvetur med instruktør

Når man kun afskærmet af kajakken lave kant sidder med enden i niveau med vandoverfladen, kan selv mindre bølger fra eksempelvis passerende både eller vinden syne pænt store. Man skal derfor ifølge Michala Demant Jensen ikke være bange for være tæt på vand, hvis man vil give sig i kast med at ro havkajak.

Som medlem af Mariager Kajakklub behøver man ikke investerer titusinder af kroner i kajak og udstyr. Formand Michala Demnat Jensen går selv og venter på, at den rigtige kajak bliver sat til salg i mellemtiden låner hun denne af klubben. Foto: Frank Pedersen

- Men man behøver ikke være specielt søstærk for at kunne nyde en rotur på fjorden. Det er jo ikke her, man kommer ud for de store surferbølger, siger hun.

Michala Demant Jensen fortæller, at hvis man har lyst til at finde ud af, om det at ro havkajak er noget for én, bøver man ikke med det samme at investere titusinder af kroner i en kajak og udstyr, da man i begyndelsen kan låne både udstyr og kajak af Mariager Kajakklub. Men det er under forudsætning af, at man dels melder sig ind i klubben og dels tilmelder sig kurserne, der leder frem mod frironings-prøven.

- Men alle er naturligvis meget velkommen til at booke en prøvetur med en af vores uddannede instruktører, siger hun.

- Grunden til at man ikke bare kan komme ned og låne vores udstyr for at tage ud på vandet er, at det simpelthen vil være for usikkert, forklarer Michala Demant Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Projekt MOVE nærmer sig målet

Mariager Avis

Ny skoleleder til Asferg Skole

Mariager Avis

Solnedgangstur med veterantoget

Mariager Avis

Formand: Mariager Tennisklub er en bitte, god og hyggelig klub

Mariager Avis

Monica i Havndal fik sin flise

Annonce