Annonce
Mariager Avis

Det Europæiske Folkemøde i Mariager 2022 er godt på vej

"Helt ærligt. I stedet for at kommentere på, hvad Helle Fog laver på Sydfyn, vil jeg hellere koncentrere mig om Det Europæiske Folkemøde her i Mariager og det bliver skidegodt", siger Casper Hestbech, projektchef for Det Europæiske Folkemøde i Mariager 2022. Arkivfoto: Frank Pedersen
En af initiativtagerne til Det Europæiske Folkemøde i Mariager 2022, Helle Fog, har forladt projektet og forsøger at rejse penge til et lignende i Svendborg ved blandt andet at sige, at borgmester Mogens Jespersen (V) har givet udtryk for, at folkemødet i Mariager ikke bliver til noget. - Det er det rene vrøvl, det har jeg aldrig sagt, siger han.

”Pressenævnet har udtalt kritik af artiklen. Hele kendelsen fra Pressenævnet kan læses her."

Mariager: Mariagerfjord Kommune og Region Nordjylland har bevilget henholdsvis 500.000 og 200.000 kroner i en forundersøgelse, der har til opgave at finde ud af, om det er muligt at holde et europæisk folkemøde i Mariager i 2022.

Et folkemøde, der minder om Folkemødet på Bornholm, men i et europæisk perspektiv og med europæere som deltagere.

Blandt projektets initiativtagere er Casper Hedegaard, der udover at være mariagerbo også er medlem af folkemødets styregruppe.

- Det Europæiske Folkemøde i Mariager står, hvor det altid har stået, hvilket vil sige, at vi er godt i gang med forundersøgelsen, der skal danne grundlag for, at vi kan etablere et folkemøde, lyder meldingen fra Casper Hedegaard.

Han tilføjer, at arbejdet i forundersøgelsen med projektleder Casper Hestbech i front er kommet langt, og at resultatet som planlagt vil blive præsenteret til august.

- Det er op til politikerne at tage stilling til, hvad der skal ske, når vi har afleveret vores rapport i august. Men jeg synes, mulighederne ser rigtig fornuftige ud i forhold til at holde et europæisk folkemøde i Mariager i 2022, siger Casper Hestbech.

- Fra hele holdet i Mariager med blandt andet de frivillige foreninger, er der god opbakning, fortsætter han.

- Selvfølgelig er der plads til et europæisk folkemøde i Mariager. Ellers havde vi aldrig præsenteret byrådet for idéen og gået i gang med forundersøgelsen, siger Casper Hedegaard, medlem af Det Europæiske Folkemødes styregruppe samt Mariagerfjord Kommunes byråd for Det Radikale Venstre. PR-foto
Annonce

Et spørgsmål om plads

En af de andre oprindelige initiativtagere til folkemødet i Mariager, Helle Fog, forsøger nu at udfordre folkemøde-drømmen i Mariager.

I februar forlod hun projektet, og 21. maj fortalte hun i Fyns Amts Avis, at hun vil skabe et europæisk folkemøde i Svendborg - også i 2022.

Et projekt, hun foreløbig har fået 100.000 kroner til fra den sydfynske fond LAG-SØM. Penge, hun vil bruge til at lave PR og branding i forhold til det sydfynske europæiske folkemøde.

Af artiklen i Fyns Amts Avis fremgår det, at Helle Fog afbrød samarbejdet med projektet i Mariager på grund af det, hun kalder 'uenigheder'.

Både Casper Hedegaard og Casper Hestbech siger, at det er korrekt, at samarbejdet er ophørt. Men ingen af dem ønsker at sige, hvad uenigheden gik på eller har en holdning til, om der overhovedet skulle være uenigheder.

Helle Fog løfter selv for en lille flig af uenigheden ved at fortælle, at hun ikke mener, at der er plads til et europæisk folkemøde i Mariager. Den påstand er Casper Hedegaard og Casper Hestbech uenig i.

- Selvfølgelig er der plads til et europæisk folkemøde i Mariager. Ellers havde vi aldrig præsenteret byrådet for idéen og gået i gang med forundersøgelsen, siger Casper Hedegaard.

Han fortæller, at selv om det ligger på en ø, så har folkemødet på Bornholm dagligt 25.000-30.000 gæster.

- I Mariager har vi en god infrastruktur med en motorvej og en lufthavn tæt på. Så når det kommer til overnatningsmuligheder, har vi ingen begrænsninger i form af et hav. Så vi har ingen pladsproblemer, understreger han.

Annonce

Der var ingen forening

Udover sig selv anfører Helle Fog overfor Fyns Amts Avis, at hun også har trukket Foreningen Det Europæiske Folkemøde ud af projektet i Mariager.

Også dette stiller Casper Hedegaard og Casper Hestbech sig uforstående overfor.

- Vi har fortsat de partnere, vi hele tiden har arbejdet sammen med, siger Casper Hestbech.

Af cvr-registret fremgår det, at Foreningen Det Europæiske Folkemøde først blev dannet 29. marts i år, og at den hører til på Helle Fogs privatadresse.

- Så der har ikke været nogen forening, hun har kunnet trække ud af vores europæiske folkemøde, siger Casper Hedegaard.

Han tilføjer, at konstruktionen af, hvordan folkemødet skal komme videre, netop er en af de ting, der arbejdes på i forundersøgelsen. Om det skal være i form af en forening, og hvordan den i givet fald skal udformes.

- Det er det rene vrøvl, det har jeg aldrig sagt, siger Mogens Jespersen, borgmester i Mariagerfjord Kommune, om Helle Fogs påstand om, at han på et borgermøde har sagt, at der ikke kommer et europæisk folkemøde i Mariager 2022. PR-foto
Annonce

Det rene vrøvl

I Fyns Amts Avis’ artikel fremgår det, at Helle Fog i sin ansøgning om økonomisk støtte fra LAG-SØM har fremhævet, at borgmester i Mariagerfjord Kommune, Mogens Jespersen, på et borgermøde på Landgangen i Mariager 30. januar skulle have sagt, at der ikke bliver noget folkemøde i Mariager i 2022.

Til det siger Mogens Jespersen:

- Det er det rene vrøvl. Det har jeg aldrig sagt, og det burde Helle Fog kunne huske, for hun var der selv. Jeg var tværtimod inviteret til borgermødet for som en introduktion at fortælle om den forundersøgelse, der var sat i gang med henblik på at holde et europæisk folkemøde i Mariager i 2022. Skulle jeg så som det første have sagt, at det ikke blev til noget? Nej, det giver ingen mening, siger han.

Casper Hestbech var også til stede ved borgermødet, og han stiller sig uforstående overfor, hvorfor Helle Fog er kommet med den påstand.

- Men helt ærligt. I stedet for at kommentere på, hvad Helle Fog laver på Sydfyn, vil jeg hellere koncentrere mig om Det Europæiske Folkemøde her i Mariager, og det bliver skidegodt, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Stine Bosse er valgt til formand for bestyrelsen bag Festival of Europe: Mariager passer perfekt til et europæisk folkemøde

Mariager Avis

Forårsudstilling i Kunstboxen

Annonce