Annonce
Mariager Avis

Direktør for Himmerland Boligforening: - Byggerier skal  ikke kun have værdi for dem, der går forbi

Himmerland Boligforenings byggeri af 54 lejligheder på Ny Havnevej 11 bliver kritiseret for at være grimme og skæmme udsigten til Mariager Fjord. "På en grund som den på Ny Havnevej, skal et byggeri ikke kun give værdi for dem, der går forbi. Dem, der bor i det, skal også have en værdi og glæde ved at bo der. Og det giver udsigten over fjorden uanset hvilken vinkel, man ser den fra. Derfor giver det rigtig god mening, at byggeriet er, som det er", siger Ole Nielsen, direktør i Himmerland Boligforening. Foto: Frank Pedersen
Direktør i Himmerland Boligforening, Ole Nielsen, svarer på kritikken af foreningens lejlighedsbyggeri ned mod Mariager Fjord. - På en grund som den på Ny Havnevej skal et byggeri ikke kun give værdi for dem, der går forbi. Dem, der bor i det, skal også have en værdi og glæde ved at bo der, siger han.

Mariager: I denne udgave af Mariager Avis kan du læse en artikel med Lasse Gudnitz, der i et facebookopslag har kritiseret Himmerland Boligforenings lejlighedsbyggeri ned til Mariager Fjord på adressen Ny Havnevej 11.

Lasse Gudnitz’ kritik går blandt andet på, at det er byggeriets gavle og ikke facaden, der har front mod fjorden, samt at byggeriet ligner et industribyggeri fra 70’erne.

At dømme efter opslagets kommentarspor er Lasse Gudnitz ikke ene om sin kritik af det nye byggeri. Flere beskriver det som direkte grimt, mens andre mener, at det med en højde på 2½ etage er for højt og skæmmende for udsigten til fjorden.

Annonce

Himmerland Boligforening har hovedkontor i Aalborg, og forelagt kritikpunkterne siger direktør Ole Nielsen, at uanset, hvor foreningen bygger nær på vand, kan der altid opstå en diskussion om, hvad der er højt, og hvad der er lavt.

- Det, man generelt kan sige, er, at når man laver byggerier til mennesker tæt på vandet, så må man regne med, at det kommer i flere etager. Arkitektonisk tager vi altid hensyn til omgivelserne, men modsat må man også sige, at når alt kommer til alt, er der også noget økonomi i et byggeri, der skal hænge sammen, fremfører Ole Nielsen.

- Desuden er man nødt til at se på bo-værdien for dem, der skal bo i boligerne. På en grund som den på Ny Havnevej skal et byggeri ikke kun give værdi for dem, der går forbi. Dem, der bor i det, skal også have en værdi og glæde ved at bo der. Og det giver udsigten over fjorden uanset hvilken vinkel, man ser den fra. Derfor giver det rigtig god mening, at byggeriet er, som det er, fortsætter han.

Ole Nielsen medgiver, at sammenlignet med eksempelvis campingpladsen, så virker det nye byggeri som højt.

- Men set i relation til de bebyggelser, der ligger lige bag det nye, så er det ikke en højde, der på nogen måde bør kunne ryste nogen, siger han.

Ole Nielsen tilføjer, at Himmerland Boligforening i forbindelse med byggerier er meget opmærksom på, at der altid vil være nogen, der synes, at byggeriet kunne være lavet på en anden måde.

- Det har jeg stor respekt for. Men jeg vil dog sige, at hvis man synes, det her er højt, så skulle man se, hvad højt er andre steder som eksempelvis vores byggeri tæt på Aalborg Havn, fremfører han.

Vil gerne bygge mere i Mariager

Den kritik, som nu rammer Himmerland Boligforenings byggeri på Ny Havnevej, afskrækker ifølge Ole Nielsen på ingen måde boligforeningen fra at ville gå i gang med lignende projekter i Mariager eller andre steder langs Mariager Fjord for den sags skyld.

"Vi bygger ikke for at afskrække mennesker eller for at ødelægge naturen eller noget som helst andet. Men vi har respekt for, at de mennesker, der bor i vores byggerier, også skal have værdi i at bo der, siger direktør i Himmerland Boligforening, Ole Nielsen. PR-foto

- Vi vil rigtig gerne bygge mere i Mariager. Vi synes – ligesom kritikerne – at Mariager er en perle. Men jeg tror, at det er vigtigt at huske, at hvis perlen fortsat skal udvikle sig, er det nødvendigt, at der også bor mennesker der. Hvis man gerne vil udvikle byen, er det vigtigt, at man har respekt for, at der kommer nogle flere boliger.

- Vi bygger ikke for at afskrække mennesker eller for at ødelægge naturen eller noget som helst andet. Men vi har respekt for, at de mennesker der bor i vores byggerier, også skal have værdi i at bo der, understreger han.

Annonce
Mariager Avis

Evald Olesen slog på tromme for Mariager

Annonce
Mariager Avis

Nu kommer der godtfolk i bybilledet: Statuer af markante mariagerboer skal forskønne Mariager og fortælle historier

Annonce
Mariager Avis

Har købt et lille lokomotiv

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Mariager er igen aktiv i Danmarks Indsamlingen

Mariager Avis

Adnan åbner spisested i Mariager og drømmer om selv at flytte med

Mariager Avis

Fortiden dukker op af jorden, når Rasmus Nielsen går en tur

Mariager Avis

En joke blev til et maratonløb: Efter fire års træning i Mariagerløberne fejrede Anni 50-års fødselsdag med at løbe et maratonløb.

Mariager Avis

Direktør for Himmerland Boligforening: - Byggerier skal  ikke kun have værdi for dem, der går forbi

Mariager Avis

Udvalgsformand tager kritik af nye boligers højde helt roligt: De eneste boliger, de kan genere, er deres egne

Ugeavisen Bramming

Skinner fra Grindstedbanen får nyt liv på veteranbane

Annonce