Annonce
Mariager Avis

Drømmen er gået i opfyldelse: - Mariager er en fantastisk by at flytte til som børnefamilie

For fire år siden flyttede Gideon Jakobsen med familien til Mariager, da han blev ansat som forstander på Frydensberg Efterskole, og hans kone blev lærer samme sted. "Vi havde længe haft et ønske om at kunne arbejde sammen, og den mulighed åbnede sig her", fortæller han. Foto: Frank Pedersen
For fire år siden flyttede Gideon Jakobsen med familien fra Odense til Mariager, da han blev ansat som forstander for Frydensberg Efterskole. - Det var positivt overraskende at komme fra en stor by til en mindre by, hvor man siger hej til hinanden, når man mødes, og hvor man føler sig tryg, når man går på stier og fortovet - også efter solen er gået ned, siger han.

Mariager: Forstander på Frydensberg Efterskole, Gideon Jakobsen, er teologisk uddannet med en bachelor i teologi. Derudover har han en diplomuddannelse i ledelse.

Før han for fire år siden blev ansat på Frydensberg Efterskole, var han i 14 år præst ved en frikirke, Bykirken, i Odense.

Han siger, at der særligt var to ting, der tiltrak ham ved stillingen i Mariager.

Annonce

- For det første er jeg meget optaget af ledelse. Det at bedrive god ledelse, uanset hvad jeg arbejder med, er en hjertesag for mig, siger Gideon Jakobsen og tilføjer, at den anden ting har tilknytning til, at hans kone er lærer og i mange år havde arbejdet som sådan i Vollsmose i Odense.

- Vi havde en drøm om en dag at kunne arbejde sammen, og den mulighed åbnede sig, da vi kunne blive henholdsvis forstander og lærer her på efterskolen, fortsætter Gideon Jakobsen.

Frydensberg Efterskole var ikke et ubekendt blad for parret, idet Gideon Jakobsen kortvarigt har været medlem af skolens bestyrelse, og hans kone har i sin tid været elev på stedet.

- Så vi vidste, hvad det var, vi hoppede ud i, da vi rykkede teltpælene op for at flytte til Mariager, og vi har på intet tidspunkt fortrudt det, siger han.

Er blevet taget godt imod af Mariager

På trods af kendskabet siger Gideon Jakobsen, at det var en stor beslutning at sælge huset i Odense for at flytte til Mariager med tre børn, der dermed skulle flytte skole.

- Det var selvfølgelig ikke uden omkostninger, men jeg må bare sige, at Mariager har taget rigtig godt imod os. Det er en fantastisk by at flytte til for en børnefamilie som vores. Vi er blevet meget glade for dette lille lokalsamfund, vi nu er en del af. Det var positivt overraskende at komme fra en stor by til en mindre by, hvor man siger hej til hinanden, når man mødes, og hvor man føler sig tryg, når man går på stier og fortovet - også efter solen er gået ned, siger han.

- Jeg synes, vi skal huske at sætte pris på, at Mariager kan noget som landsby og ovenikøbet har Danmarks flotte natur i baghaven. At vi som familie så nogle gange godt kan savne en biograf og et storcenter, som vi var vant til i Odense, det er en anden snak, siger han og ler.

Annonce

Glæder og udfordringer som forstander

Modsat sin kone har Gideon Jakobsen ikke været på elev på Frydensberg Efterskole, men han tog 10. klasse på den rejsende efterskole Alterna Efterskole dengang, den lå i Mariager, så han har på egen krop erfaret den type miljø, som han nu er forstander for.

- Desuden har min far efterfølgende været forstander på en efterskole, så jeg har på tæt hånd kunnet følge med i, hvordan det er at være efterskoleforstander i forhold til de glæder og udfordringer, der følger med dette job, siger han.

Blandt glæderne ved jobbet peger Gideon Jakobsen særligt på, at han som forstander kan se unge mennesker lykkes i deres liv samt følge den forvandling og udvikling, de gennemgår i det år eller to, de er på efterskolen.

- Her er jeg vidne til, at nogle, der har det svært i skolen, lige pludselig mestrer noget, de ikke troede muligt, ligesom jeg ser venskaber, der skabes for livet. Det glæder mig også at opleve elever, der synes, livet har været hårdt mod dem, genfinde troen på sig selv, siger Gideon Jakobsen.

I den anden ende af spektret er uden sammenligning den udfordring, der opstår, når man som efterskole må give op på en elev og erkende, at man har gjort, hvad man kunne uden at komme i mål, og han derfor må ringe til forældrene med den tunge besked om, at deres barn må stoppe før tid.

- Det kan ske, hvis en elev vedvarende modarbejder den kultur, vi har i fællesskabet, og dermed ødelægger det for de andre. Som forstander er det mit ansvar at beskytte fællesskabet, men det er da til tider en sur tjans at skulle træffe den beslutning, siger han, der, uden at ville sætte et nøjagtigt tal på, hvor ofte det sker, understreger, at der med årene heldigvis bliver færre og færre af den type opkald til forældre.

- Det skyldes hovedsagelig, at vi bliver bedre og bedre til at sige nej til de elever, hvor vi på forhånd kan se, at de ikke vil kunne gennemføre et helt skoleår, fortsætter Gideon Jakobsen.

Annonce
Mariager Avis

Fiskerikontrollen fik bid: Konfiskerede ulovlige åleruser

Annonce
Mariager Avis

Et dejligt sted, der ikke må sygne hen: Gjerlev er en by med ildsjæle og med sine udfordringer

Annonce
Mariager Avis

Søren fra Gjerlev er manden bag landskendte illustrationer: - Der skal stå tegner på min gravsten

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Rydning af Mariager Rensningsanlæg møder skarp kritik, som udvalgsformand dog tager helt roligt: - Der er ikke noget hokuspokus ved det

Mariager Avis

Kom som flygtning fra Eritrea i 2015: Min fremtid er i Danmark og allerhelst i Mariager

Mariager Avis

Søren skulle bare have været vikar: Nu er han blevet direktør i stor lokal virksomhed

Mariager Avis

Dansk Salt A/S er på hemmelig liste: Risikerer at få skåret i gasleverancen, men det bekymrer ikke direktøren

Mariager Avis

En del af kajanlægget nødrenoveres, men resten må vente til krigen i Ukraine stopper

Mariager Avis

Kobbertyve ødelægger sæsonen for vinterbadere: 6000 kroner dyrt kabel stjålet fra havnen

Annonce